December 9, 2025Dec 9 Rada je inače prvo nastupala totalno suprotno od svoje trenutne pozicije po pitanju statuta. Bila je na liniji Čovića milion posto. Ali pošto je Sportklub trenutno zapošljava, njima je u interesu da se ide protiv Čovića jer je on percipiran kao neko blizak Vučiću. Međutim, u ovom slučaju su zapravo ovi drugi bliži vlasti trenutno samo što to Rada i SK izgleda ne znaju. Nije stvarno da ronim krokodilske suze za Čovićem, šta više drago mi je da dobro mora da se cima na ovoj funkciji bez obzira na svoje protivnike i da upućuje otrovne strelice i ka Zvezdi i ka Partizanu u isto vreme ali je tragedija ove države što nema oblasti života gde sve nije uništeno, kakvo crno novinarstvo i Rada.
December 9, 2025Dec 9 Jel može digest razloga ovog sukoba i zašto je to što Čović hoće bolje od onoga šta ovi drugi hoće?
December 9, 2025Dec 9 ja pokusao malo da se informisemjebote upravni odbor od 13 clanova, a ja koji intezivno pratim (domacu) kosarku znam za cetiri imena i to jebeni covic i grujin, koji ajde makar imaju nekakve veze sa kosarkom, krstic i jebena suzana vasiljevic!?vidim na nekoliko mesta se spominje da zbog covicevog nemara nije ni zaceta "odlicna ideja o profesionalnoj kosarkaskoj ligi srbije"ko god se zalaze za to i ono najavljeno ukidanje jedinstvenih juniorskih i kadetskih liga nadam se da ce izgubiti u ovom sukobuu svakom slucaju, samo naglas razmisljam i ja bih itekako voleo cuti theansvera i lumumba o cemu se zapravo radi i sta su ovaj put smislili sns skakavci, kad obojica kazu da je cak i covic bolja opcija
December 10, 2025Dec 10 pa nema šta tu da se puno objašnjava, sukob je oko vlasti i para naravno.. čović po novom statutu nema većinu u UO, znači da mora za sve da traži dozvolu regionalnih saveza... regionalni savezi zadržavaju kompletno sve finansije od svojih članova.. sistem je kao konferederativni u KSS, sve ide preko reg saveza... čović je sa jedne strane, sns aparatčiki i meridian kladionice između ostalih sa druge.. UO je pre neki dan usvojio izmene novog sistema takmičenja (onog koji je čović predlagao sa pešićem letos) + izmene registracionog pravilnika koji bi zahtevao koliko vidim jaču naknadu za prelazak igrača klubovima koji razvijaju igrače ali sve to treba da usvoji skupština posle.. lično, smatram da nijedna ekipa od ove dve nije sposobna da napravi ikakve promene koje će doneti boljitak srpskoj košarci..
December 10, 2025Dec 10 plus su lideri regiona ojacali svoje pozicije.Inace, Covic je danas rekao da je covek koji hoce da ga smeni, Grujin, vodja “nestasnih decaka iz Rige”.
December 10, 2025Dec 10 To je ona situacija kada su obe strane u pravu kada govore o suprotnom taboru. Da nema posledica po domacu kosarku pa da covek uzme kokice i uziva u obracunu..
December 10, 2025Dec 10 1 hour ago, pbg12345 said:ko su bre ovi likovi u upravnom odboru?jesu tebi koji si u kosarci poznati?Znam ih 6,7
December 10, 2025Dec 10 Pokušam da nađem koliko iznose godišnje članarine klubova za tekuću sezonu, ali nisam uspeo. :) Našao sam 1 tekst koji pominje neke ukupne iznose. Te članarine klubova čine mali deo ukupnog budžeta kss, a ni te članarine ne ostaju regionalnim savezima odakle je klub, već se dele u nekom procentu na kss i regionalne saveze.Dragan Đurić, autor saopštenja iz teksta i jedan od autora predloga statuta, je bivši košarkaški sudija iz Kragujevca. Koliko znam, nije iz SNS priče.
December 10, 2025Dec 10 4 hours ago, Djolle said:Pokušam da nađem koliko iznose godišnje članarine klubova za tekuću sezonu, ali nisam uspeo. :) Našao sam 1 tekst koji pominje neke ukupne iznose. Te članarine klubova čine mali deo ukupnog budžeta kss, a ni te članarine ne ostaju regionalnim savezima odakle je klub, već se dele u nekom procentu na kss i regionalne saveze.Dragan Đurić, autor saopštenja iz teksta i jedan od autora predloga statuta, je bivši košarkaški sudija iz Kragujevca. Koliko znam, nije iz SNS priče.KSV su svi SNS priča. Skoro su promenili rukovodstvo. Članarina je jedno, kotizacija za igranje lige je drugo. Kotizacija za igranje u najnižem rangu takmičenja a da nije letnja liga je 144.000. Prošle sezone su refundirali 20% preko Meridianbeta ako si izmirio na vreme i naravno platio sve takse i kazne. Službena lica takođe plaćaju godišnju članarinu, ne znam koliko ona iznosi. Mogu da pronađem ali me mrzi sad Pod okriljem KSV trenutno učestvuje 14 ekipa u 1 MRL i 29 u 2 MRL.Čović je ove godine podigao iznos lopti koje svaki klub dobija od saveza sa mizernih 4 na ukupno 10.Da bi organizovao jednu utakmicu u 1 MRL na to ti sve treba između 20 i 30k dodatno u zavisnosti od toga odakle ti sudije pošalju. u 2 MRL je to između 10 i 15k. Ne deluje mnogo ali se nakupi. To je bez zakupa sala, ako neko plaća igrače, trenere itd. Čisto jedna utakmica kod kuće. Onda prevoz, gostovanja, klopa itd. Sve na kraju dođe na to koliko ti od grada ili opštine dobiješ godišnje. A ima naznaka da će ta izdavanja sledeće godine biti blizu nule ili nula u dosta mesta. Tako da će biti velika borba za opstanak klubova uopšte. O troškovima nacionalnih rangova takmičenja da ne pričam. A majstori hoće profi ligu i novu piramidu. Nestvarno. Edited December 10, 2025Dec 10 by theanswer
December 10, 2025Dec 10 1 hour ago, Кристофер Лумумбо said:Inace, kvalitet u kls je pao, bas je negledljiva kosarka.da, to sam i ja primetiozapravo, dovoljno je videti koji igraci je igraju i ko je dominantan u njoj da se shvati da kvalitet opadacak i drugoj ligi je ranije bilo igraca, sto veterana sa ozbiljnim karijerama, sto talentovanih klinaca (mahom na pozajmicama)meni deluje da je nama kosarka u oragnizacionom i u smislu financijske podrske u totalnom kanalu, ato se direktno odrazava na kvalitet takmicenja, mladje kategorije99% novca generisu blizanci i to je dovoljno da vecini zamaze ocireprezentacija 2 na svetu, 3 na OI, zvezda i partizan u EL, jokic dere u nba = kosarka nam je na vrhunskom nivoua zapravo tonemo sve dubljeizmedju francuza i spanaca koji su evropski vrh i nas je ogromna razika