August 21, 2025Aug 21 39 minutes ago, kralj said:Spoljna politika SFRJ u velikoj meri bila je zasnovana na podršci procesima dekolonizacije u Africi. Odluke poput bojkota Južnoafričke Republike su proisticale iz strateškog pozicioniranja u međunarodnim odnosima i potrebe da se učvrsti uloga Jugoslavije unutar Pokreta Nesvrstanih. Tu M od morala bije bilo.I ljudi su zbog strateškog pozicioniranja izašli na ulice posle ubistva Patrisa Lumumbe i polupali belgijsku ambasadu.Kakvi god da smo, ljudi su ovde uglavnom voleli pravdu i nisu se ustručavali da to i pokažu. Hajde da to ne umanjujemo.
August 21, 2025Aug 21 43 minutes ago, kralj said:Spoljna politika SFRJ u velikoj meri bila je zasnovana na podršci procesima dekolonizacije u Africi. Odluke poput bojkota Južnoafričke Republike su proisticale iz strateškog pozicioniranja u međunarodnim odnosima i potrebe da se učvrsti uloga Jugoslavije unutar Pokreta Nesvrstanih. Tu M od morala bije bilo.naravno da je bila strateska odluka. ali cek, zar nije moralnija pozicija podrske procesima dekolonizacije od one koja, recimo, podrzava kolonizaciju ili je nominalno neutralna (sto istorijski konkretno znaci da isto podrzava)?
August 21, 2025Aug 21 58 minutes ago, MiddleClass said:Oh, ljudi koji navijaju za sns kkp i kkcz i za ćaci Pešića i Piksija i njihove pulene prozivaju Vasu Micića jer igra u Izraelu Svašta sam na ovom forumu pročitao, ali da neko poredi SNS i genocid, tose nisam nado.
August 21, 2025Aug 21 Dobro je, na strani 2007 imamo mislim neko juniorsko zlato a ubrzo ce 2009 i 2010 gde imamo dva srebra, jedno priznato i jedno pokradeno.
August 21, 2025Aug 21 1 minute ago, W.F.C. said:Dobro je, na strani 2007 imamo mislim neko juniorsko zlatosva tri omladinska zapravo kadetsko (musli) + juniorsko (macvan) + u20 (teo), to se nikad ni pre ni posle nije desilo
August 21, 2025Aug 21 1 hour ago, spaceploitator said:Da li bi saradjivao tako sa naci Nemackom? Jer cionizam, cega je Izrael otelotvorenje, je jos gora pojava. Krenuo sam da pisem detaljno zasto al prevelik je offtopic, bacicu ti na pm ako te zanima. Ukratko, Izraelsko drustvo je toliko zatrovano i bolesno postavljeno od samog pocetka posle rata da su te stvari apsolutno neodvojive, prosto strukturno ne mozes da odvojis delatnost bilo kog lika sa uticajem, narocito krupnog kapitaliste od akcija njihove vojske/rezima, sve se preliva iz jednog u drugo. U najkracem, sto rece jedan sjajan politicki analiticar "Izrael nije drzava sa vojskom, Izrael je vojska sa drzavom" - stoga bilo kakva saradnja sa njima je neprihvatljiva dok se sve to ne razmontira.Uh sad tek vidim ovo. To je jedna od velikih podvala izraelaca, dodatno posredovan zapadnim medijima, da ispada kako je to samo zlocinacki rezim a ne celo drustvo. I razumljivo je, tesko je pomisliti kako je celo drustvo bolesno na odredjeni nacin, nekako je prirodno da mislimo kako u svakom ima i losih i dobrih ljudi. Ali Izrael je po svemu specifican, izgradjen na zloj nameri, na ideji da si bolji/vredniji od svog komsije (kome si dosao na zemlju) a da njegov zivot ne vredi nista. Recimo, 80% izraelaca podrzava da se Gaza potre i istrebi, po zvanicnim anketama izraelskih medija! da se tek tako pobije 2 miliona ljudi alo! Posto vec skoro 80 godina trebe Palestince. Mogao bih satima da smaram o tome, al da dobijes/te sliku, dovoljno bi bilo da pogledas dokumentarac proslavljenog Louisa Therouxa https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2025/apr/27/the-settlers-review-this-vital-film-forces-louis-theroux-to-do-something-hes-never-done-before gde je samo pustio izraelce da pricaju, bez mnogo intervencija, sto je bilo dovoljno da prikazu svoje jezivo lice.Kako ne govori nista? Govori da drzava ima kicmu i moralni kompne bih ni sa naci nemačkom ni sa državom izraelom. sa pojedincima i entitetima sa te teritorije ili tog porekla možda i bih, zavisi od slučaja do slučaja. U slučaju izbora kluba Vasilija Micića nemam nikakav problem sa moralne tačke gledišta. Ne slažem se da je celo izraelsko društvo zatrovano i da ih sve treba automatski otpisati kao naciste. Edited August 21, 2025Aug 21 by Heaviside
August 21, 2025Aug 21 On 10. 8. 2025. at 22:21, Valk said:Fascinantno je da lika ne zanima da prenosi košarku i to reprezentaciju sopstvene države koja, uzgred, kida. Da smo neki nejaki Kipar™ pa da kapiram što se smori ko plovak i prenosi utakmicu kao audio book sa pričama za uspavljivanje, ali ovako...Bugari treba da rade live i repke ko što su radili neke EL utakmice.Denda je poslednji put bio trezan pre vise od 40 godina, pre nego sto su u njegovom rodnom Kosovu Polju poceli da redjaju kafane na svakom cosku. Sprdali smo se sa njim kao neznalicom kad se pojavio na RT Pristina, od tog dana nije napredovao ni u cemu osim u alkoholicarskom stazu. On se zaposlio u RTP preko veze, presao je u Beograd preko veze (onaj cuveni Milanovic koji je zaglavio robiju zbog bombardovanja RTS-a mu je valjda neki rodjak ili komsija, tako nesto), a kad jednom udjes u sportsku redakciju RTS-a jedini nacin da iz nje ispadnes je da javno izgovoris nesto protiv vlasti ili se zakacis sa Srdjanom Djokovicem. Posto Denda nikada nije bio bas toliko pijan da uradi jednu od te dve stvari jednostavno je nastavio da ne radi nista osim da broji dane do penzije. Redakcijski inventar, nista vise od toga.
August 21, 2025Aug 21 1 minute ago, Heaviside said:ne bih ni sa naci nemačkom ni sa državom izraelom. sa pojedincima i entitetima sa te teritorije ili tog porekla možda i bih, zavisi od slučaja do slučaja. U slučaju izbora kluba Vasilija Micića nemam nikakav problem sa moralne tačke gledišta. Ne slažem se da je celo izraelsko društvo zatrovano i da ih sve treba automatski otpisati kao naciste.jbg da nastavimo sa offtopicjomprastaj, ali onda prosto nisi dovoljno upoznat. ogroman, ogroman deo tog drustva je zatrovan, iole normalni i savesni ljudi su zapalili ako su ikako mogli. neke od njih i znam, i trebale su im godine da unlearn-uju, dekonstruisu jezivu propagandu kojoj su celog zivota izlozeni. sama ideja izraela je izgradjena na bolesnoj suprematistickoj premisi, bez pandana u modernoj istoriji, gore od naci nemacke (jer ima i totalno iracionalnu pseudo-religijsku dimenziju koja im daje opravdanja za vece grozote od nacija), gore od aparthejda u juznoj africi. naseljavano je godinama najludjim fundamentalistima iz istocne evrope i amerike (o cemu dosta mozes da vidis u tom dokumentarcu a i mnogih drugim), sto ukljucuje i - pazi sad - citavu koloniju osudjenih silovatelja sto odraslih sto dece (prebeglih naravno iz US) jer ih izraelski zakon stiti ako su jevreji!? to cak ukljucuje likove koji su posle zlocina presli u judaizam i spasili se u izraelu. evo poslednji slucaj pre neki dan, neko visoko cybersecurity mudo https://www.thenorthstar.com/p/breaking-trump-administration-helped sad otprilike pije espreso u tel avivu i skroluje slike gole dece.bio sam tamo inace dosta davno kada sam bio manje upoznat - i iskreno iz ove perspektive me je blam, da ne pricam sto se kajem sto sam im dinara ostavio - i video sam iz prve ruke kako se ophode prema arapima i crncima (kojih ima puno, ratne africke izbeglice im super dodju kao jeftina radna snaga; sto kaze tora "jevrej nece raditi fizicki, to je za 'gentiles'"). to je jezivo bilo, tretman kao da su zivotinje. i najbitnije, apsolutno bez blama brate, sto je meni tada bio sok, ali sam posle shvatio da oni stvarno ne osecaju sramotu, jer su duboko nauceni, od detinjsva jos, u skolama i svuda da su bolji od svih i da sve treba eliminisati na putu do "greater israela" . imas silne klipove izraelske dece u osnovnoj skoli kako izgovaraju jezive stvari dok se ucitelji sa zadovoljstvom smese. bitno je ovde napomenuti razliku izmedju judaizma i cionizma, naravno da nisu svi jevreji u tom fazonu. ali u izraelu jesu u velikoj, velikoj vecini, prosto celo drustvo od samog starta tako dizajnirano - unutra najtvrdja moguca indoktrinacija, a spolja specificnim kampanjama privlace nove podobne naseljenike.mislim jel mozes da zamislis da 80% citavog drustva bude za kompletno etnicko ciscenje 2 miliona ljudi? znaci ne znam, recimo 10% je neutralno /u fazony a dobro ne moramo da ih pobijemo ajte samo da ih preselimo u egipat pa cemo da ih ubijemo kasnije jer jbgy veliki izrael ide skroz do Nila/), 10% je protiv, i ti protiv su naravno arapi. jel kontas da njima dodje vise ljudi na protest protiv hapsenja vojnika koji je motkom silovao ratnog zarobljenika (i dese se neredi do njegovog oslobadjanja, posle cega gostuje na svim televizijama i slave ga kao heroja), nego na protest protiv netanjahua? prastaj opet, nemoj da dozivis kao popovanje ali sam jako duboko u toj problematici i ne mogu drugaciji ton kad je kljucno civilizacijsko pitanje naseg vremena. eto ako mogu opet prijateljski savet, pogledaj taj dokumentarac, procitaj "10 mitova o izraelu" izrealskog istoricara ilana papea, citaj malo sta je osnivac izraela ben gurion pisao i pricao, kao i teodor hercl kome su ovi nasi klosari dali ulicu u zemunu, malo dublje zadji u istoriju cionizma i onda ces moci sa jacom bazom da formiras misljenje. ti si jedan od sabranijih likova ovde, i znas da kazes "dobro sta mi znamo o tranzicionoj odbrani realno, samo ovde prdimo po forumu", e pa iskr mislim da isto to valja primeniti i ovde.
August 21, 2025Aug 21 apropo harperove priče o dendi, nije to od njega počelo, 1 dobrosav gajić je dobio posao sportskog novinara u tada rtb-u tako što je to izrazio kao želju pošto ga je kao pešaka zakčio neki relativno visoki partijski funkcioner u to dobapa da se ne diže dževapod punom moralnom odgovornošću tvrdim da je jedan od najboljih poslova u srbiji biti novinar u sportskoj redakciji ptc-a, još ako imaš želju za napredovanjem u poslu koja se meri mikronima sky is a limit Edited August 21, 2025Aug 21 by kud u maglu Simoviću
August 21, 2025Aug 21 10 minutes ago, aram said:ako bude neki potok, priti pliz@sasha je poslao ovaj odlican stream protiv nemacahttps://freestreams-live.su/basketball-18/
August 21, 2025Aug 21 Nego random misao. Gledam sad na centru terena MTS znak,pre par dana išao snimak kako na treningu stoji Zvezdin grb pa Dončić i Omić nešto zezaju Murića. A poslednju utakmica u Areni je igrao Partizan.Pa mi nije jasno zašto svako malo farbaju teren van sezone
August 21, 2025Aug 21 15 minutes ago, uini said:zvezdin grb cudotvorno izbije pa ga nekrsti prefarbajuHoce li Arenasport prenositi?