Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

jestrdej  iting.

ovih pet komada, cirka 4 kile i 300, ovaj najduži malo jače od kilo. 300 dinara/kg , tek izvađeni iz Tise.

mrzelo me da se njakam sa tanjiračom, pa su spremljeni najjednostavnije na svetu. so (pola sata da upije) + mešavina kukuruznog i belog brašna (15 munuta da se slepi, da višak ne otpada i ne zagoreva  u kastroli), pa prženje u dubokom ulju.

meso belo, i sočno i krto, puca, miriše, korica rskava, špricer 'ladan....

usput, setio sam te se Vaso, pošto sam kupio odmah i 5 kila očišćene krupatice, isto tog jutra vađene, za 120din/ kilo. ponavljam - očišćene!

Jao

oh™.

ova zemlja mora propasti. ovo je kao poslednje godine causeskove vladavine sto se cena tice.

ni jedan nije u meri :cry:

sta je mera za soma, 50cm?

nista onda idite u kraj sveta u visnjici iako vasa kaze da je sranje, tamo sam ih zatekao poslednji put kako tranziraju strvinu od 40+ kila

60cm do korena repa..

Kraj sveta je tesko sranje od kafane.

nije se ni meni dopala ali samo kazem da tamo postuju meru, ovaj je imao 2 metra.

ova zemlja mora propasti. ovo je kao poslednje godine causeskove vladavine sto se cena tice.

pa u ovoj banatskoj zabiti, kod ribara koji jedva preživljavaju je godinama ovako. jedino što uspeju da prodaju po kakvoj - takvoj ceni su smuđ i kečiga i to restoranima. a lokalni balvani ni ne jedu ribu, tu je na ceni samo muljavi šaran za slave

Nije bas now eating ali vredi zakasnelog posta.

Stoji mi u spajzu vec neko vreme Crni Balzam iz Rige sa kojim nemam pojima sta da radim. A posto mu istice rok za jedno godinu-dve resih da ga nacnem i iskoristim u svakom mogucem smislu. Gugl nije bio od preterane pomoci (vecinom nude mesanja sa vodkom, kuvanim vinom i sladoledom) ali sam nekako uspeo da izbunarim recept za salatu i par letnjih koktela.

Elem uzeo mladi spanac, rotkvice,  kuglice mocarele, suseni paradajz, kapar, alfa-alfa klice. Na to dodao dresing od dizona, crnog balzama, ljutog maslinovog ulja i meda i posle pobecao pola kasicice polena. 

11742843_10155920842865171_4639370311371

11800002_10155920842630171_4155521695758

Ispalo je neocekivano dobro, a balzam je ispao  mnogo primenljiviji u hrani nego li u picu.

Ostatak flase otisao na par koktela (jedan sa sokom od nara i tonikom a drugi sa sprajtom i limunom) i naravno za preliv preko sladoleda od vanile

Famisove kranjske sa cetri vrste senfa.

• Author

Pozdravila te moja svastika :)

Pozdravila te moja svastika :)

Fala.

Nego, cime sam zasluzio pozdrave :unsure:

Da ne radi mozda u Famisu?

• Author

Ne bre nego izbor i količina senfova.

Ona je fanatik kad je senf u pitanju