Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

Mi smo svi vec bili u guliju, neko ranije neko kasnije.

a ja mu se i rado vraćam. guli rulzz.

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

@katamaran: Da, da, ako ti je blize ta ispostava u Belvillu onda pridji sa one severne strane i videces ih preko puta GSP-a. Banacanin zna koji cvet nosi ta zgrada, ja zaboravio.

zgrada šeboj. lako ćeš naći.

@banatjanin, clandestino

ajd kad ih vec znate, skrenite im paznju da ne idu bas u svaku salatu penne. mislim, nije nekakav trosak, a efekat je mnogo bolji ako uz npr. pesto stave fusille :)

+1 za guli, ja za bolji restoran u beogradu ne znam. ima negde gde hrana valja, ali klijentela mi apetit ubija. ima negde gde su ljudi okej, jos samo na hrani da porade. s tim u vezi, u od usta do usta se popravila hrana, nista vrhunski, al pristojnije nego ranije, cenim da su menjali kuvara, prosli mi nije prijao. 

ne: pasta-salata sa tunjevinom i šljivama.

ovde recimo idu mezzemaniche:

mezze_maniche_rigate-2.jpg

daj recept, sta nas samo palis.

Edited by cmrlj

@banatjanin, clandestino

ajd kad ih vec znate, skrenite im paznju da ne idu bas u svaku salatu penne. mislim, nije nekakav trosak, a efekat je mnogo bolji ako uz npr. pesto stave fusille :)

Prosledjeno u Savez. Ocekujemo reakciju.

ja sam gladna

:lolol:

@cmrlj

mrzelo me, al za tebe :heart: evo

na pakovanje paste ide konzerva tunjevine od 250gr, 5-6 šljiva, desetak crnih maslina bez koščice isečenih na kolutove (ja to ne radim, volim cele, volim puno pa stavim i mnogo više, volim one malo suvlje...), dva mesnata paradajza, bosiljak, a trebalo bi i onaj lažni peruanski crveni biber, ne znam da li ima to tamo.

paradajz na kockice, dodaš mulje i bosiljak, posoliš i ostaviš sa strane. tunjevinu ocediš, dodaš u nju masline, mulje, šljive iseckane na kockice (ja ne ljuštim), na krupno istucaš taj biber, umešaš i to i ostaviš da stoji. e sad, ja pastu nikad ne provlačim kroz hladnu vodu, gubi mi mnogo na ukusu. umesto toga, skuvam je baš-baš al dente, raširim je na papir za pečenje i kad se malo prohladi poprskam muljem, malo promešam i gurnem u frižider jedno 20 minuta. onda izmešam sa ovom tunjevinom i šljivama, a paradajz dodam tek kad hoću da jedem, da ne pusti vodu u salatu. prijatno :)

aiii sto mi se svidja, morace da se proba. jedino mi se testo ne mili u poslednje vreme, gluten me ko novaka usporava, kad budem pravila verovatno cu pastu da menjam za nesto zdravo, javicu na sta je izaslo. 

blagodarim i tebi i momcima iznad za terminolosku klarifikaciju:

Arame, hvala za upute, moram da isprobam ovih dana, zvuci idealno za vruce dane :)

pitanje, jesi li probao sa suvim sljivama ili samo sveze?

nisam sa suvim nikad

ljute tikvice sa sirom,salata

... nesto zdravo ...

... tikvice ...

?

npr. na kockice pa namuljene i malo grilovane?

u tu salatu  moze ici isto tako i grilovan patlidzan ili za ,,skrobni,, deo mozda ev. proso...sve lepo ide sa tunjevinom/paradjizom/maslinama... .mnoge su i predivne zamene za testo :P