Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

Sta je mekejn?

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

123pommes.jpg

123pommes.jpg

Ah, kapiram da je to ono po mekovima, malo skrobastiji krompir od onog koji se kupi u maksiju, i bude onako jadne teksture dok se žvaće, jel to poenta?

možda sam ga i pogrešno nazvo, al to je pomfrit iz meka. 

Sta je mekejn?

senator iz Arizone

:Jova:

mccain-potato-wedges-4-x-227kg.jpg

Edited by garcia

jedem sta stignem i ne mogu da se najedem. sta je ovo danas. 

123pommes.jpg

ovaj McCain ima neke sasvim odlicne vrste, bas kao ove:

senator iz Arizone

:Jova:

mccain-potato-wedges-4-x-227kg.jpg

tako da ne mora da bude:

jadne teksture dok se žvaće,

ove sto ja jedem su hrskavi spolja, meki i fluffy iznutra. bas kako mi se svidja  ^_^

Edited by rajka

pileci gulas sa patlidzanima.crnim vinom i majcinom dusicom plus ,,taljatele,, od tikvica,salata paradajiz/mulje

Pileći paprikaš je najbolje jelo ikad izmišljeno. Najbolje bilo šta ikad izmišljeno.

(Ovo posebno za one što mrze reč "ikad" u anglosrpskom kontekstu).

@ ivy

^ daj recepat

Edited by Haralampije

serpu sam jako zagrejala pa na masti dobro zazutila meso i kozice pa izvadila i na tome dalje dinstala luk do staklastosti posle podlila crnim vinom i dinstala dalje,kasnije ubacila meso pa dinstala dalje ugl kad se doobro izdinstalo/luk istopio skinula meso sa kostiju,dodala plavi patlidzan odgorcen i secen na kockice,doobro zaicinila so,biber,malo paprike,majcina dusica i dva paradajiza bez kozice a na kockice na kraju persunov list i malo limuna...malo mi je ispalo redja corbica ali ja nisam zgusnjavala jer ne vidim poentu a ko hoce moze..

njima sa domacim testom sa jajima- meni ,,taljatele,, od tikvica :P

probace se ,hvala :)

Ponovo riba "hoki" (Macruronus novaezelandiae, rođak oslića) + Marlborough Sauvignon Blanc. Mljac.

• Author
83626b87eb8cac8b293f16163c48b8d4.jpg

Pre osam godina sam u hotelu Elif Star u Kapadokiji pojeo najbolje punjene tikvice koje sam probao u svom životu, skuvane rukom Britanke Džeki, supruge vlasnika hotela i vrsne, školovane kuvarice. U svoje kuvanje ona je unela školsko umeće, strast prema izvanrednim anadolskim plodovima i jednostavnost kuvanja koja se sažima u tihu raskoš seljačkih ukusa.

Danas sam probao, i, verujem, uspeo, da rekreiram jedno od njenih jela, koje ću nazvati "Džekine tikvice".

Recept je izuzetno jednostavan, njegova tajna je u dobrim sastojcima.

Sastojci: 1 kg dobrog paradajza

5 većih okruglih tikvica

Sveža nana

200 grama pirinča kratkog zrna

100 grama grubo mlevenog lešnika

100 grama suvog groždja

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

Maslinovo ulje

Kumin

Cimet

Biber

Šafran

So

Skuvati pirinač do pola i ocediti.

Blanširati paradajz, skinuti mu kožicu i ugrubo iseći.

Luk iseći na sitne kockice, i propržiti, prvo crni pa beli luk. Dodati pirinač i propržiti kratko, dodati malo vode. Dodati začine, šafran, cimet, kumin, biber i so. Dodati iscepkanu nanu. Dodati grubo mleveni lešnik i suvo groždje.

Odseći "kapu" tikvicama i izdubiti ih. Sačuvati meso tikvice.

U široku šerpu sipati iseckani paradajz, meso tikvice, vodu, dve grančice nane i maslinovo ulje. Dodati malo vode. Staviti da provri.

Napuniti tikvice pirinčem, i pažljivo ih prebaciti u šerpu gde se već krčka čorba od paradajza i tikvica.

Krčkati oko sat vremena na tihoj vatri, ili dok tikvice ne omekšaju tako da se koža može probušiti ovlašnim dodirom noža.

Buyurun i prijatno.

211ucuc.jpg

Edited by Грешни Василије