Jump to content

Digitalizacija TV emitovanja u Srbiji na kritičnoj tački

Featured Replies

U Maxiju imaš orionov risiver od 2999dinara koji ima sve moguće izlaze, pa i RF modulator, to kupiti, spojiti na tv, spojiti tu postojeću antenu i to je to :)

Hvalat! To dolazi sa nekim kablovima ili moram dodatno da jurim?

I da li joj treba neka pretplata [kod oriona] za to?

Dolazim samo na 48h, pa bih da to resim sto lakse.

U paketu ima rf kabl. E sad, ako tv ima skart ili av priključke onda moraš da kupiš i kabl.

Ne treba bilo kakva pretplata

Edited by renne

da li na tom iz maxija može da se ubaci usb flash i da sa njega pušta filmove?

Edited by gone fishing

Može, taj je od ovih jeftinih risivera najopremljeniji. Taj je trebalo da se deli ugroženom delu stanovništva, posle se desilo šta se desilo...

• Author

Sve moze, ali je bolje dodati jos 500 dinara i kupiti neki bolji (Vivax, Xvave,...)

Sent from my WP 7.8 using Tapatalk!

+1

ako nista drugo, onda iz etickih razloga

Jeste,a li ako nećeš da se cimaš odeš u maksi i kupiš

• 3 weeks later...
  • Author

U narednih par dana biće ugašen analogni predajnik RTS2 sa Avale, a digitalno emitovanje će preći na konačne frekvencije (UHF 22 i 28)

Po Srbiji uveliko prebacuju predajnike na konačne frekvencije.

Sledeća tri ponedeljka gase po jednu veliku zonu.

18.5. Čot

25.5. Avalu

1.6. Rudnik-Crni Vrh

Ako imate neku baku na selu koja još uvek nije čula za ovo, neka vam ne bude teško da je bar pozovete telefonom i objasnite šta treba da radi.

Bolje vi nego ovi iz Telekoma i slični...

Hvala za info - posto sam imao samo nedelju slobodno, maksi je bio opcija sa najmanje cimanja.

Majka zadovoljna, ima i vise kanala i mnogo bolju sliku nego pre. RF kabl zavrsio posao.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Kupio moj matori taj Orion model.

Da li je normalno i očekivano da, recimo, RTS Digital bude bez tona a da neki kanali budu sa jako niskim nivoom tona?

NIje normalno

Hm.. Šta je onda činiti? Prijem ostalih sasvim ok (od 14 ukupno samo ovaj i još valjda dva "kašljucaju" na polju tona. Slika ok).

Jesam li ja sanjo ili je stvarno negdje ovde bio post u kom je pisalo da se zbog nekog bezveznog razloga gasi zemaljsko emitovanje HD i digital signala?

Nemam ni HD ni digital već par dana a od jutros imam i novosadsku tv.

Tako je. Gase se hd i digital jer nemaju pravo na emitovanje

Prema tumacenju ljudi iz ETV-a (javnog preduzeca zaduzenog za distribuciju digitalnog 'zemaljskog' signala) Digital i HD kanali koje je RTS imao u 'inicijalnoj' (probnoj) digitalnoj mrezi nemaju dozvolu regulatirne agencije za distribuciju u konacnoj mrezi koja se ovih dana podize gasenjem analognog signala.

edit: renne bio brzi.

Edited by Bane5