Ras Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 On 2/16/2018 at 9:27 AM, kobni zelaya said: Neruda Okreni, obrni, opet je Larain jedan od najboljih reditelja današnjice. I ako je ovaj film za nijansu pretenciozniji od El Club i No, Larrain je sasvim dobro spojio suprotnosti i napravio prilično moćan i nepredvidiv film u kome je sukob između Pabla Nerude i policajca (Bernal) koji ga juri (ili je to samo odnos pesnika i čitaoca, ili je to pak odnos pesnika i fiktivnog lika, ali ko je tu pesnik i ko je koga izmislio , itd) razigran do arhetipa koji se smenjuju. Sam Neruda je pak predstavljen kao čovek paradoksa, bez imalo ulepšavanja, ali upravo kao takav pojačava osnovni problem filma - unutrašnji problem između Nerude levičara i dekadentnog pesnika Nerude - pitanje mogućnosti da radi u interesu radnika, a da istovremeno ostane vernim sebi i svom lajfstajlu bez kog ne može da postoji kao pesnik. Gledao nakon tvog pisanija ovde. Larrain deluje kao osoba od integriteta i kao neko ko ume da zauzme stav - zato su mu i filmovi dobri. Da li uopšte da gledam Džeki?
kobni zelaya Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 7 hours ago, Ras said: Gledao nakon tvog pisanija ovde. Larrain deluje kao osoba od integriteta i kao neko ko ume da zauzme stav - zato su mu i filmovi dobri. Da li uopšte da gledam Džeki? Šta znam, meni se Džeki nije naročito dopao, nešto tu fali, da li je zbog toga što je došao na scenario (a nije imao svog scenaristu), nemam pojma. Dosta je strejt priča, nema ničega intrigantnog, što se mene tiče.
Nikodije Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 wheelman http://www.imdb.com/title/tt5723286/?ref_=fn_al_tt_1 nelose, kratko i efektno
Lancia Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Darkest Hour - ostace zapamcen samo po ulozi, koja je kameleonu donela gomilu nagrada i najverovatnije Oskara. Gary Oldman je glumcina, steta sto to nije pokupio nekim zaista dobrim filmom.
kobni zelaya Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 3 hours ago, Ras said: Preskačem Super su mu No i El Club, ako nisi već gledao. Ove pre toga nisam gledao.
Calavera Posted February 20, 2018 Author Posted February 20, 2018 the shape of water je dobar, ali proveo sam ceo film cekajuci hellboya da se pojavi i pomogne svom kolegi
Ras Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 3 hours ago, kobni zelaya said: Super su mu No i El Club, ako nisi već gledao. Ove pre toga nisam gledao. Gledao No i Tony Manero. El Club mislim da nisam.
Mil@n Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Džeki je ukratko ne vredan gledanja, da ne kažem nešto ružnije. Sinoć wind river - prosečan triler koji će ispuniti potrebu za takvim žanrom sa par dobrih, odlično snimljenih scena. Ne očekivati ništa spec + malo sumorna zimska atmosfera, monotona fotografija.
ToniAdams Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Jesu depresivna 3 bilborda? Gleda mi se nešto tako, makar po opisu, al baš da se ne rokam ako me mora.
maheem Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Jesu depresivna 3 bilborda? Gleda mi se nešto tako, makar po opisu, al baš da se ne rokam ako me mora. Blago depresivni, ima i crnog humora.Ako si za depresiju od koje se neċeš roknuti predlažem:https://m.imdb.com/title/tt0057058/
kipo Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 13 minutes ago, ToniAdams said: Jesu depresivna 3 bilborda? Gleda mi se nešto tako, makar po opisu, al baš da se ne rokam ako me mora. Ne pretjerano. Super je izbalansirano, samo udri. Uzgred, Sem Rokvel je pokidao. Kako supruga jednom reče, to ne možeš odglumiti, moraš biti takav. Hangman Sve kontam kako će da se manu više matorih legendi koji i dalje igraju iste likove koje su igrali pola karijere, al ne lezi vraže. Ima scena u kojoj se Al Paćino (detektiv u penziji, i dalje aktivan, ne može bez akcije) 'ladno gega od nemoći, a jasna nezainteresovanost je očigledna. Bar se nije skidao do pasa. Preloš film.
ToniAdams Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 Apropo paćina, gledao skoro relativno the heat po ne znam koji put, sunce ti, koliko je katastrofalno naporan za gledanje tamo, jedan henri rolins pored njega bude kao lorens olivije.
kipo Posted February 20, 2018 Posted February 20, 2018 (edited) Meni je Pacino bas dobar u Dog day afternoon i Serpico, valjda sto sam ih medju prvim pogledao. Ostalo (sto sam gledao) mi je sve nekako jedno te isto. PS I u Kumu, naravno Edited February 20, 2018 by kipo
Recommended Posts