Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Koju marku aviona tera Porco Rosso?

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Porco Rosso je

30 minutes ago, Shan Jan said:

Odgledao sam skoro sve pd ghiblija i jos tonu drugih anime. Pitaj ako te zanima nesto.

Samo gde da nadjem komplet Legendu o galaktickim herojima OVA da odgledam pa dumrem.Ghibli ima sad na netflixu.Za Petak cu Kiki ili ToroToro

46 minutes ago, Kako god ... said:

Gledao prvi put kao klinac - kad je i izašao ...divan. Mala Suki genijalna lolol

Odlična je, malo poražavajuće za karijeru da si najbolju ulogu odigrala sa 11 godina, al oskar je oskar. rolleyes

8 hours ago, Filozof manijak said:

Koju marku aviona tera Porco Rosso?

Porco Rosso je vrh film a Miazakijev cale je bio avioinzenjer te odatle njegova opsesija sa avionima i toliko lepih ideja.

8 hours ago, askeladden said:

Porco Rosso je

Samo gde da nadjem komplet Legendu o galaktickim herojima OVA da odgledam pa dumrem.Ghibli ima sad na netflixu.Za Petak cu Kiki ili ToroToro

Uzivaces u ToroToro sigurno. Meni je od njegovih filmova najveci utisak ostavio Only Yesterday, ima tu neku divnu melanholicnu a toplu crtu.

A Galakticke Heroje imas na trafikama. Naravno, preporucujem staru verziju iz 80tih. Imas i filmove i prequel Gaiden, koje vredi da odgledas ali nakon glavne serije.

Edited by Shan Jan

The killer

https://m.imdb.com/title/tt1136617/

Style over substance što bi se reklo, al svakako treba pogledati ko voli Finčer estetiku. Fasbender je rođen za ovakve stvari.

One battle after another

Dobar je

Gospodar Oluje

Kako da napišem to, mi u našoj domaćoj kinematografiji imamo na prste ruke filmove koji se bave distopijskim i avanturističkim žanrom. Kada je najavljen Gospodar Oluje aka Storm Rider: Legend of the Hammerhead, pomislih eto prilike da pokušaju susedi ponovo posle Volje Sinovljeve, drugi put da urade nešto slično. Film je derivativan u smislu da nosi sve moguće zamislive uticaje koje ste ikada videli u žanru. Ali, ima tu neku neispoliranost, želi da ispriča sve o svetu u kojem se odigrava. I onda pate likovi i njihovi tanki odnosi. Da su se više potrudili da izgrade emotivnu srž bilo bi prijatnije. Scene akccije su korektne, ništa da se padne sada sa stolice na dupe. Ali je zanimljiv taj vodeni svet inspirisan Jadranskom regijom. Čak se i Beograd malo vidi u filmu, a i tu je Sergej Trifunović.

Mislim da ovaj film najviše može da se dopadne mladima, baš mladima koji tek otkrivaju filmove i njima će biti najinteresantniji. Ali nekako mi uvek bude žalosno kada dođe vreme za još jedan pokušaj tipa ovakvog filma, nikada se to ne završi dobro po filmsku ekipu. Voleo bih da barem nekako zainteresuje publiku, i da to otvori mogućnost da se slični filmovi prave u budućnosti, samo zategnutiji, fokusiraniji i autorski izraženiji.

Le Trou

Moguce i najbolji "zatvorski film" koji sam gledala. Kakvi likovi, a tek atmosfera...

desetka kao vrata

Kult! Beker kao Renoarova desna ruka nikada nije bio u prvim redovima kao druge glavne njuške novog talasa ali da je itekako znao znanje, znao je. Mislim da je preminuo desetak dana pre ili nakon premijere.

pisem ojde posto nema tema "Poslednji film koji ste zamalo gledali Part II"

imam IMAX bukvalno ispod ofisa. udjem u lift i za dve minute sam tamo, tri i po ako kupujem kokice. bacim pogled na app za kupovinu karata i vidim da za projekciju koja krece za 10 min sva mesta slobodna. cito sam hail mary i nesto mi se nije zurilo da gledam, ali reko da se malo zamisljam kao da sam solo u privatnom bioskopu. htedoh da pritisnem gumbic, ali iskoci poruka sa jedne vel'ke sankcionisane fabrike cokolade sa kuknjavom da im trebaju usluge mog sverc-komeca, pa reko da nastavim sa radom. jes leeep onaj mali iz drajva, ali gledacemo se ipak neki drugi put.

Kill Bill: The Whole Bloody Affair

Nepunih 5 sati, nove scene, neke su izbačene, druge produžene. Nasilja ima u hektolitrima. Odličan izbor pesama i verovatno KT u velikom naboju i snazi. Ko god može, trebalo bi da ode da ga pogleda na velikom platnu jer je ovo zaista događaj. Sećam se da sam oba dela gledao kao klinac i da sam tada bio oduvan. A sada pošto sam stariji, sve više cenim njegovu ideju da film konačno predstavi kao jednu celinu, jer uradio je prepravke koje će imati smisla najviše za nove gledaoce u vezi otkrovenja kroz koje prođe Nevesta. I moram da pohvalim publiku, posle LOTR maratona, drugi put da vidim i čujem da niko ne priča, ne gleda u telefone, ili da ide gore dole po sali kao pile bez glave. Bioskopska iskustva zaceljuju!

Friendship je film, koji bi uspeo da ispliva iz sopstvenog krindza, da je umesto Tim Robinsona bio Jim Carrey, koji je oduvek bio tata za ljudske slabosti.

Mrsavo i na momente neprijatno za gledanje.

Islands

https://m.imdb.com/title/tt27796126/

Nakon dobrog građenja priče i finog zapleta u prvoj polovini, očekivao sam "mesnatiji" krešendo, al svejedno, utisci su pozitivni. Dobra atmosfera i zanimljivi likovi, pride snimano negde kod naše Lančice, pa vredi overiti.

On 10. 4. 2026. at 9:27, hajde_bajder said:

Kill Bill: The Whole Bloody Affair

Nepunih 5 sati, nove scene, neke su izbačene, druge produžene. Nasilja ima u hektolitrima. Odličan izbor pesama i verovatno KT u velikom naboju i snazi. Ko god može, trebalo bi da ode da ga pogleda na velikom platnu jer je ovo zaista događaj. Sećam se da sam oba dela gledao kao klinac i da sam tada bio oduvan. A sada pošto sam stariji, sve više cenim njegovu ideju da film konačno predstavi kao jednu celinu, jer uradio je prepravke koje će imati smisla najviše za nove gledaoce u vezi otkrovenja kroz koje prođe Nevesta. I moram da pohvalim publiku, posle LOTR maratona, drugi put da vidim i čujem da niko ne priča, ne gleda u telefone, ili da ide gore dole po sali kao pile bez glave. Bioskopska iskustva zaceljuju!

Upravo odgledao, fantazija. Koji minut ispod 4 sata ukupno traje, počela je projekcija u 19:00 ali dok su prošle reklame film je krenuo oko 19:10 i sa pauzom od 15 minuta završio oko 23:25

Anime dodatak je over the top čak i za Tarantinove standarde 🤭

Zvuk nenormalno dobar. Mislim da je par klinaca, koji očigledno nisu nikada gledali Kill Bill, do kraja filma završilo ispod sedišta 😂

Da se još jednom podsetim koliko je Uma Turman dobro odglumila, velika je šteta što nije nominovana za Oskara a tome je verovatno doprinelo što je film bio podeljen na dva dela.

Ništa manje za performans Dejvida Karadina...

IMG_20260411_212914917.jpg