Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Hiroshima mon amour

Prvi put u životu. Prosto mi je neverovatno da mi ga niko nikada nije preporučio. Ugurao mi se u top 3 omiljena. Remek delo.

• +1 5
Posted

u jebote! stvarno je skoro neverovatno da si ga propustio.

hirosima ozbiljno remek delo. obnavljam svako nekoloiko.

• +1 1
Posted
On 25.7.2022. at 1:21, maheem said:

Hiroshima mon amour

Prvi put u životu. Prosto mi je neverovatno da mi ga niko nikada nije preporučio. Ugurao mi se u top 3 omiljena. Remek delo.

:D 

Dao si mi gas da je vreme za obnavljanje Francuza kraja 50-ih i pocetka 60-ih ovom Hirosimom.

Jos jedan na koji su se svojevremeno ovde sekle vene:

Posted
3 hours ago, namenski said:

:D 

Dao si mi gas da je vreme za obnavljanje Francuza kraja 50-ih i pocetka 60-ih ovom Hirosimom.

Jos jedan na koji su se svojevremeno ovde sekle vene:

Heh ja sinoć pogledao Le cercle rouge. Super casting, atmosfera, muzika, kraj bih promenio jer A.C.A.B.

Pogledao sam i šizoidni The Servant iz 63. šizoidan kao pesma koja se provlači kroz veći deo filma.

I ponovio A Short Film About Love Kišlovskog.

Posted
On 25.7.2022. at 1:21, maheem said:

Hiroshima mon amour

evo ti male trivije, prvobitni plan je bio, a takav je i scenario bio da snime dokumentarac. posle par dana snimanja su se stvari istrgle kontroli čak je bilo i ideje da zabatale sve, al je resnais uspeo da izgura celu priču kao igrani film

na rados’

• Hvala 2
Posted (edited)
9 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

evo ti male trivije, prvobitni plan je bio, a takav je i scenario bio da snime dokumentarac. posle par dana snimanja su se stvari istrgle kontroli čak je bilo i ideje da zabatale sve, al je resnais uspeo da izgura celu priču kao igrani film

na rados’

Znam. Internet sam pročitao u oduševljenju :)

Al stvarno su se tu sve kockice poklopile.

Edited by maheem
  • +1 1
Posted

pretpostavljam da 400 udaraca ne treba da se spominje, meni uz hirošimu najdraži od tih francuskih crnotalasnih

do poslednjeg daha mi nešto nije legao, a pokušavao sam nekoliko puta da ga zavolim

• +1 4
Posted
24 minutes ago, maheem said:

Heh ja sinoć pogledao Le cercle rouge. Super casting, atmosfera, muzika, kraj bih promenio jer A.C.A.B.

:thumbsup:

Posted (edited)
16 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

pretpostavljam da 400 udaraca ne treba da se spominje, meni uz hirošimu najdraži od tih francuskih crnotalasnih

do poslednjeg daha mi nešto nije legao, a pokušavao sam nekoliko puta da ga zavolim

Meni legao iz prve i gledao sam ga baš mnogo puta. Ljubav nije umrla, i dalje mi je u top 3.

Volim i 400 blows

Edited by maheem
Posted

Black Phone

Boza, ali teče i radi, skoro sve, ok za pogledai.  Verovatno je lakše kada nemaš nikakvih očekivanja :)

Spoiler

Možda malo u komunikacijama preteruje ali slušajući Bila Burra i gledajući F is for Family rekao bih da je verovatno i tu ok te da samo meni ne leži kako se devojčica, na primer, ophodila prema pandurima.

Majku dece su mogli malo više da objasne/prikažu, zanimalo me je šta je bilo sa njom.

Nemoguće mi je da ubicin brat nije skontao, makar bio na kilo kokaina, da ovaj šeta sa maskom i sedi u kuhinji na stolici...

Sa pozitivne strane jako mi je drago što nisu preterano ulazili u detalje šta je sve radio dečacima i kako, insinuacije, slike okrvavljenih, usputna spominjanja i imena "igara" su sasvim dovoljno kripi i daju na atmosferi.

• +1 1
Posted

Pogledah Gucci familiju na HBO u subotu - sranje kao takvo, nivo antipatičnosti one Lady Gage kao pojave, upotpunjeno odsustvom bilo kakvog talenta za glumu, osudilo je film u startu na mediokritetštinu. Vidim da su i pravu verziju dogadjaja ispresecali, izmućkali i ispljunuli u nekoj svojoj za film podesnoj varijanti (i za to im je trebalio 3,5h), no to i mogu da podnesem. Jeremy Irons malo vadi sa svojim nastupom, (na RIP pomno i sveže izanalizirani) Pacino u boljem izdanju nego zadnjih godina što sam ga pogledao, Leto ponovo glumata fiju lika, a Adam Driver rodjen da odglumi Toto Wolfa kad se pojavi neki projekat na tu temu i to bi otprilike bilo sve od njega pošto je lik zombi. Sve u svemu - limunada, mada može da se pogleda (idealno sa lepšom polovinom, da se otarasi periodična doza zajedničkog gledanja filma). 

Posle usledio bolji film da mi popravi veče - The Dry sa Erikom Banom, australijska krimi drama, ništa što već nije vidjeno, ali dobro vozi ceo film. 

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

obožavam tog čoveka do imbecilnosti

mogla bih da živim u njegovom filmu

• +1 2
Posted
5 minutes ago, slepa živana said:

obožavam tog čoveka do imbecilnosti

mogla bih da živim u njegovom filmu

Vi ste ona stara teta što ne može da dohvati otvor na kanti za smeće?!:rolleyes:

• Haha 1
Posted
11 minutes ago, pariah said:

Vi ste ona stara teta što ne može da dohvati otvor na kanti za smeće?!:rolleyes:

baš sam to pomislila... mada pristala bi da budem i durbin, frula, dušek... bilo šta :D

• +1 1