kobni zelaya Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 Moguće je snimiti naravno dobar film o bilo kome, ali ne ovakvu konfekciju. Šteta dobrih glumaca koji su učestvovali u ovom i još desetinama nebitnih biografskih filmova snimljenih proteklih godina.
pariah Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 (edited) 26 minutes ago, kobni zelaya said: Moguće je snimiti naravno dobar film o bilo kome, ali ne ovakvu konfekciju. Šteta dobrih glumaca koji su učestvovali u ovom i još desetinama nebitnih biografskih filmova snimljenih proteklih godina. A evo ga Hju Džekmena kako glumi P.T. Barnum-a i to kao mjuzikl. jebenog P.T. Barnum-a! Edited December 11, 2018 by pariah
Ajant23 Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 28 minutes ago, kobni zelaya said: Moguće je snimiti naravno dobar film o bilo kome, ali ne ovakvu konfekciju. Šteta dobrih glumaca koji su učestvovali u ovom i još desetinama nebitnih biografskih filmova snimljenih proteklih godina. Taj film o Selersu je skoro pa smeće. Nije problem što je biopic konfekcijski već što je konfekcijsko industrijalizovan napad na osobu o kojoj se snima film. Iako se u konkretnom slučaju od Stephena Hopkinsa nije moglo ni očekivati vrednije, nažalost, preveliki je trend odražavanja slavnih osoba u ogledalu od lego kockica u koje školuju industrije sintetičkog mišljenja.
MocaVukotic Posted December 11, 2018 Posted December 11, 2018 a nije bio ni neki glumac, lošiji od rusha sasvim sigurno
Ajant23 Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Niti imam pojma o čemu govoriš niti imam ikakvu posebnu želju da to što si rekao afirmišem sprotstavljajući mu se...
pariah Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 17 hours ago, MocaVukotic said: a nije bio ni neki glumac, lošiji od rusha sasvim sigurno https://www.imdb.com/title/tt0069976/ Koliko god nisam objektivan kada se radi o velikom Michael Mann-u, ipak Depp nikada neće biti Dillinger. Što se mene tiče John Dillinger na ekranu je Warren Oates u ovom prvom i možda i najboljem filmu karijere John Milius-a.
MocaVukotic Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 bold ili nebold, to je taj stejtment. inače, pored toga što je film loš, nešto mi se čini da tu nije ni bilo bog zna kakvog materijala za filmiziranje te neke jedne životne priče.
takashi Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 1 hour ago, pariah said: https://www.imdb.com/title/tt0069976/ Koliko god nisam objektivan kada se radi o velikom Michael Mann-u, ipak Depp nikada neće biti Dillinger. Što se mene tiče John Dillinger na ekranu je Warren Oates u ovom prvom i možda i najboljem filmu karijere John Milius-a. Ide na listu.Od mene velika preporuka takodje sa Oatesom u glavnoj ulozi Bring me the head of alfredo garcia (1974) https://www.imdb.com/title/tt0071249/ Od Pekinpoa
takashi Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 https://www.imdb.com/title/tt0065571/?ref_=fn_al_tt_1 Odlican sa izuzetnom fotografijom,moja preporuka
pariah Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 1 hour ago, takashi said: Ide na listu.Od mene velika preporuka takodje sa Oatesom u glavnoj ulozi Bring me the head of alfredo garcia (1974) https://www.imdb.com/title/tt0071249/ Od Pekinpoa Peckinpah se nasnimao užasnih filmova ali snimao je i jako dobre filmove. Svi se kunu u Wild Bunch ali olako uzimaju filmove kao što su The Ballad of Cable Hogue, Pat Garrett & Billy the Kid i Bring Me the Head of Alfredo Garcia nakon kojeg je sve ostalo jako, jako slabo. A i kako je snimio ovakve gromade budući da je bio teški alkoholičar je čudo samo za sebe. Zanimljiv je i njegov odnos prema ženama-glumicama- u svakom filmu je i pre i nakon Pasa imao žene u sporednim ulogama i to uvek u ulogama kurvi ili nečeg sličnog gde ili nemaju neku određenu funkciju ili su kamen spoticanja muškim likovima. A Oates je fenomen za sebe. Glavna je faca i u još jednom kultnom klasiku- Cockfighteru (1974) i sa onim tag line-om :“ He came into town with his cock in hand, and what he did with it was illegal in 49 states“.
Ajant23 Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 4 hours ago, pariah said: A i kako je snimio ovakve gromade budući da je bio teški alkoholičar je čudo samo za sebe. Možda je alkohol dijalektizovao sa kokainom...
colonelo Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 7 hours ago, pariah said: Peckinpah se nasnimao užasnih filmova ali snimao je i jako dobre filmove. Svi se kunu u Wild Bunch ali olako uzimaju filmove kao što su The Ballad of Cable Hogue, Pat Garrett & Billy the Kid i Bring Me the Head of Alfredo Garcia nakon kojeg je sve ostalo jako, jako slabo. A i kako je snimio ovakve gromade budući da je bio teški alkoholičar je čudo samo za sebe. Za Dillingera se slažem, Miliusova verzija je mnogo bolja od Mannove, nekako mi je mnogo tečniji i pitkiji film. Za Peckinpaha se ne slažem. Posle Alfreda Garcie snimio je Cross of Iron, koji po meni spada u njegova top 3 filma, uz The Wild Bunch i Straw Dogs. The Ballad of Cable Hogue sam gledao relativno skoro, i nakon obećavajućeg početka, prerastao je u vrlo zamoran film. Pat Garrett & Billy the Kid je po meni vrlo precijenjen film, čak i unutar Peckinpahove filmografije. The Killer Elite je solidan akcioni triler, ali koji ni po čemu ne ukazuje da je to rad nekog velikog reditelja, a ne izvođača rediteljskih radova (jednostavno nema autorski potpis). Convoy je film za laganu zabavu i ne mnogo više od toga. Meni je naročito zanimljiv The Osterman Weekend - na prvo gledanje me je skoro oduševio, jako dobar i na drugo gledanje (godinu dana kasnije), a na treće gledanje, nakon duže pauze, znatno slabiji i pomalo konfuzan i nedorečen.
pariah Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 (edited) 11 hours ago, Ajant23 said: 17 hours ago, takashi said: 7 hours ago, colonelo said: Greska. Edited December 13, 2018 by pariah
pariah Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 (edited) Ajd da se ne "svađamo" uguraću i Cross of Iron među bolje samo zbog Coburn-ove njuške i Slavka Štimca. Spoiler Edited December 13, 2018 by pariah
Ras Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 56 minutes ago, pariah said: Ajd da se ne "svađamo" uguraću i Cross of Iron među bolje samo zbog Coburn-ove njuške i Slavka Štimca. Je li ovo jedini film u kojem Slavko Štimac glumi sa Coburnovom njuškom, ili je Hundova njuška ipak njuška nekog drugog?
Recommended Posts