Ayatollah Posted March 29 Posted March 29 6 minutes ago, ultra plasticni said: ratibor trivunac ko drugi Quote Ratibor Trivunac je rođen 1981. godine u Beogradu.
gospa buba Posted March 29 Posted March 29 znam koliko hocesh, ali ja vec "pripadam" toj sceni, ono, imam chekic ekseri padaju s neba. 2
Djuro Posted March 29 Posted March 29 32 minutes ago, Ayatollah said: Evo da pitam sve ovde, možda sam samo ja neobavešten - da li znate neku javnu ličnost u Srbiji mlađu od 30 godina, da otvoreno zagovara levičarske, proevropske, demokratske, liberalne, antifašističke ili antišovinističke ideje, a po mogućnosti da nije aktivno politički angažovana? Ja nisam siguran da znam bilo koga. Neki zeleni? Ne postoje? Pa cekaj, valjda ima mladih u ne davimo beograd?
Ayatollah Posted March 29 Posted March 29 12 minutes ago, gospa buba said: znam koliko hocesh, ali ja vec "pripadam" toj sceni, ono, imam chekic ekseri padaju s neba. Pa da, nisam bio precizan - i da je istovremeno šire javno eksponirana sa tim idejama, a ne da ih iznosi samo u užem krugu istomišljenika. Liberalnih kružoka ima i u Iranu i u Rusiji, pa će ih svakako biti u Beogradu. Šta hoću da kažem - da ja ne znam mlađu, uticajnu javnu ličnost liberalne provinijencije da iznosi svoje ideje širem auditorijumu, iz čega dalje sledi moja zabrinutost za opštu društvenu situaciju u Srbiji za 20-30 godina, jer će se buduća društvena elita regrutovati skoro isključivo iz redova konzervativne desnice, pa će shodno tome i diktirati opštu društvenu klimu u zemlji u decenijama koje dolaze. Drugim rečima, bojim se da će srpsko društvo biti sve konzervativnije i autoritarnije, jer nemamo ni naznaku da među mladima imamo liberalizam kao validnu opciju, niti te ideje imaju neki veći uticaj. 3
giuseppe Posted March 29 Posted March 29 Ovde su deca konzervativnija od roditelja, a često i od dedova. To ti je završeno. Tačnije, to su ti veronauka (DS), DSS od 2003 do 2008, lepi Boris i radikalske bitange odradili. Nemam ništa protiv Čanka na protestima. On bar dođe. Bio je i kod Dinka kad smo krečili, bio i sad. On je i ovakav i onakav, ali iza 99% njegovih izjava mogu da stanem. Druga stvar je što ne radi ono šta priča, ali ovde to nije slučaj. 8
gospa buba Posted March 29 Posted March 29 mladju levu javnu lichnost niko nece da zove. moze da se oglashava na tviterima i instagramima, ali ne postoje drugi javni klasichni mediji koji bi dali priliku. ali medju mladima imamo liberalnu/levu opciju bez problema. imash za pochetak ceo filozofski u beogradu. osim nekoliko katedri sa istorije (mislim prvenstveno na predavache, koji okupljaju sebi slichbe). i to bez veze sa partijama i nekim organizovanim aktivizmom. da ti bude lakshe, i ja sam se iznenadila 4 5
Fakundo Sava Posted March 29 Posted March 29 Kada bi se na tv pojavio neki mladi apolitični liberal prvo bi bio napljuvan od pppučanstva
Djuro Posted March 29 Posted March 29 Zasto “apoliticni”? btw ppp “pljuvanje” je tu najmanji problem. 1
gospa buba Posted March 29 Posted March 29 (edited) 17 minutes ago, Fakundo Sava said: Kada bi se na tv pojavio neki mladi apolitični liberal prvo bi bio napljuvan od pppučanstva zavisi kako se predstavlja i ko predstavlja. a u drushtvu u kome nema razgovora i nema ni javno proklamovanog stava niotkud da druge ideje treba da postoje, a ne da razgovor treba da postoji, ne mozemo ochekivati nishta. preostaje samo polako i partizanski sve ispochetka. shto deca i rade. i ne moze apoliticno. apolitichno je danas prevara, shta god da je nekad bilo. Edited March 29 by gospa buba 6
Sestre Bronte Posted March 29 Posted March 29 (edited) nema odakle da se pojavi, ja ne verujem ni u jedno društvo koje sam imao čast i nezadovoljstvo da upoznam levica je potpuno poražena, spaljena i sahranjena, anatemisana i od teista i ateista tržište je 'telo vučića, orbana, erdogana, putina i bibija, trampa i bajdena a tržište su 'teli svi svi svi jelo je skuvano, izvolite se poslužiti Edit Bem ti autokorekt Edited March 29 by Braća Strugacki 3 1
gospa buba Posted March 29 Posted March 29 (edited) postoji i bice. ed. e, da. ratibor me onomad zapratio na ig, sva sam se bila shockirala Edited March 29 by gospa buba
Mel Posted March 29 Posted March 29 meni samo nije jasno shta je apolitichan liberal. jel apolitichan, il je liberal? To apollitichan u srpskom kontekstu je meni kao neki disklejmer za one koji bi da npr protestuju jer ih je Vuchko nagazio, ali da ne ispadne da su protiv Vuchhka. P osistmeu udeli nam neshto, ne gazi bash toliko, (volimo te).
namenski Posted March 29 Posted March 29 9 minutes ago, Braća Strugacki said: levica je potpuno poražena, spaljena i sahranjena, anatemisana i od teista i ateista Tigrovi vegetarijanci...
Recommended Posts