Mel Posted March 24 Share Posted March 24 3 minutes ago, Djuro said: Samo da kiše ne bude, ludila među ljudima… Veliki nude zablude, plaše nas raznim čudima… I svakoj bajci naude… Da kiše ne bude. To za ludilo medju ljudima, po vestima koje sam primila iz Kragujevca upravo, drugarici su svi na poslu poludeli. Kazem shto, kaze ludo vreme ludi ljudi. Eto kako neki ljudi posmatraju svet, a mi se ovde raspishemo, pa o uzroku posledicama, asocijacijama, tangentama... A poshto se radnja deshava u Kragujevcu kapiram da je uslov sa kishom formalno ispunjen. Link to comment
Eleniko Posted March 24 Share Posted March 24 ne znam da li sam vam pričao, kad već pominjete otpisane da sam jednom upoznao čoveka koji je proveo ww2 u beogradu nemački vojnik pitao me da li je beograd i dalje tako lep kao tada žao mi bilo da ga rastužim 2 Link to comment
Mel Posted March 24 Share Posted March 24 1 minute ago, Eleniko said: ne znam da li sam vam pričao, kad već pominjete otpisane da sam jednom upoznao čoveka koji je proveo ww2 u beogradu nemački vojnik pitao me da li je beograd i dalje tako lep kao tada žao mi bilo da ga rastužim Shto, Jajinachki park josh i lepshe izgleda nego tad, dodushe ne znam kako bi on to ocenio. 1 Link to comment
Sandradjer Posted March 24 Share Posted March 24 1 hour ago, Zaboravan said: Ovo zvuči kao zabava za sve generacije. -Kako bilo sinoć? -Leteo sam niz mokar tobogan. Super sam se provela. Prazan parkic 2 Link to comment
Eleniko Posted March 24 Share Posted March 24 nemam baš naročito izražen kolektivistički odnos prema ratnim zbivanjima pa i zločinima iz ležernog ćaskanja sa starim čovekom sam zaključio da nije radio ništa zbog čega bi ga posebno prezirao. zapravo mi je razbio neke mitove koje su kreirali otpisani Link to comment
Zaboravan Posted March 24 Share Posted March 24 1 minute ago, Sandradjer said: Super sam se provela. Prazan parkic Ako je u parkiću, svakako je poželjno da bude prazan. Neću više. 1 3 Link to comment
Mel Posted March 24 Share Posted March 24 2 minutes ago, Eleniko said: nemam baš naročito izražen kolektivistički odnos prema ratnim zbivanjima pa i zločinima iz ležernog ćaskanja sa starim čovekom sam zaključio da nije radio ništa zbog čega bi ga posebno prezirao. zapravo mi je razbio neke mitove koje su kreirali otpisani Ne znam shta bih ti rekla, uvek je negde bio neko ko nije radio nishta loshe pa makar bio i vojnik. Ipak 4 godine direktne okupacije i onoliki hapsheni i streljani za to vreme, eto on je mozda bio na nekom strazarsko paradnom mestu bash sve to vreme. 2 Link to comment
Sandradjer Posted March 24 Share Posted March 24 1 minute ago, Zaboravan said: Ako je u parkiću, svakako je poželjno da bude prazan. Neću više. Sve u svemu mokra guzica . Necu vise. Ispraticu se sama 1 Link to comment
Zaboravan Posted March 24 Share Posted March 24 2 minutes ago, Sandradjer said: Sve u svemu mokra guzica . Necu vise. Ispraticu se sama Pobedila si. 1 1 Link to comment
Zaboravan Posted March 24 Share Posted March 24 3 minutes ago, Mel said: Ne znam shta bih ti rekla, uvek je negde bio neko ko nije radio nishta loshe pa makar bio i vojnik. Ipak 4 godine direktne okupacije i onoliki hapsheni i streljani za to vreme, eto on je mozda bio na nekom strazarsko paradnom mestu bash sve to vreme. Većina i ne radi neposredno nešto što bi bilo za prezir. Tj nije radio. Link to comment
gone fishing Posted March 24 Share Posted March 24 21 minutes ago, Mel said: Ne znam shta bih ti rekla, uvek je negde bio neko ko nije radio nishta loshe pa makar bio i vojnik. Ipak 4 godine direktne okupacije i onoliki hapsheni i streljani za to vreme, eto on je mozda bio na nekom strazarsko paradnom mestu bash sve to vreme. - po istraživanju pentagona, posle ww2, tek 20% vojnika u njihovim pešadijskim divizijama je upotrebilo svoje puške u borbi, od tog broja tek je svaki deseti nišanio u švabe, dakle 98% mobilisanih amera se šetalo i vozilo od jedne do druge bitke, verujem da je slično bilo i u ostalim armijama, bez želje da aktivno doprinese pobedi svoje strane - ispada da je 2% vojnika odgovorno za milione mrtvih, a kako je sasvim slučajno to broj psihopata u opštoj populaciji, zaključke izvedite sami.... Link to comment
Mel Posted March 24 Share Posted March 24 Just now, gone fishing said: - po istraživanju pentagona, posle ww2, tek 20% vojnika u njihovim pešadijskim divizijama je upotrebilo svoje puške u borbi, od tog broja tek je svaki deseti nišanio u švabe, dakle 98% mobilisanih amera se šetalo i vozilo od jedne do druge bitke, verujem da je slično bilo i u ostalim armijama, bez želje da aktivno doprinese pobedi svoje strane - ispada da je 2% vojnika odgovorno za milione mrtvih, a kako je sasvim slučajno to broj psihopata u opštoj populaciji, zaključke izvedite sami.... Mmda, sigurno su i sovjetski vojnici tako. Nemachki vojnici su obavili dosta veci posao u Beogradu i drugim delovima Srbije gde su boravili. Verujem da ih je bilo koji su gledali da preture to vreme, ali verujem i da je vishe od 2% se priklonilo socioaptam koji standardno chekaju rat, to je fakat njihovo vreme... Link to comment
Mel Posted March 24 Share Posted March 24 2 minutes ago, Eleniko said: nisam vlastan da presuđujem ljudima Da presudjujesh nisam pitala, ali mi je teshko da zamislim da je Beograd bio neshto lep tokom okupacije, nije lep ni sad kad maknesh iz centra, face ljudi su no comment. Vishe sam na to reagovala. A mozda je hteo i da bude ljubazan.... Link to comment
Shan Jan Posted March 24 Share Posted March 24 8 minutes ago, gone fishing said: - po istraživanju pentagona, posle ww2, tek 20% vojnika u njihovim pešadijskim divizijama je upotrebilo svoje puške u borbi, od tog broja tek je svaki deseti nišanio u švabe, dakle 98% mobilisanih amera se šetalo i vozilo od jedne do druge bitke, verujem da je slično bilo i u ostalim armijama, bez želje da aktivno doprinese pobedi svoje strane - ispada da je 2% vojnika odgovorno za milione mrtvih, a kako je sasvim slučajno to broj psihopata u opštoj populaciji, zaključke izvedite sami.... Vecina ljudi je ubijena artiljerijom/bombardovanjem. Ovo je poznati fenomen, jbg, normalni ljudi imaju poriv da ne ubiju drugog coveka kada ga vide. Zato i imas PTSD, kad prodju uzasi rata treba da se nosis sa onim sto su te naterali da uradis. Zanimljiv je fenomen rat, uprkos tome sto je protivno nasoj prirodi da ubijamo druge ljude, rat postoji od pamtiveka. Link to comment
Recommended Posts