Popular Post cartman Posted July 7, 2022 Popular Post Posted July 7, 2022 1 hour ago, Zverilla said: Da li to znači da svaki savestan gradjaniin, koji po nalogu lekara pije lekove za smirenje, mora da nosi tu dokumentaciju ako želi da bude ispravan pred zakonom /da policija ne može da mu oduzme lek koji mu je potreban? (Ne sporim šta su napisao, samo me zanima koje je ispravno ponašanje po zakonu, ako znaš) Ako naleti na neizivljenog govnara u uniformi odgovor je verovatno potvrdan. Ovo što pišem je iz ugla lekara, nisam pravnik ali ono što znam je da niko ne sme da ima uvid u tvoju zdravstvenu dokumentaciju osim tvog lekara i tebe... Svaki izvod iz dokumentacije može biti na lični zahtev ili na zahtev suda koji mora da dodje na zvaničnu adresu zdravstvene ustanove sa tačnim obrazlozenjem zasto se traži i ko ga traži. Ja kao izabrani lekar imam pravo da pišem sve -zepame max 3 meseca u godinu dana na svoju ruku a nakon toga mora da se donese izveštaj specijaliste (uglavnom neuropsihijatra). Za lekove koji spadaju u narkotike ili opioide pored izveštaja svaki e-recept mora da sadrži i broj protokola knjige narkotika i to kad pišemo proveravamo po deset puta da ne dodje do nekog neslaganja brojeva. A sto se tice broja izdatih kutija Bromazepama mesečnom nivou situacija je zajebana... Mi smo jedan užasno sediran narod i moje je mišljenje da se kroz zdravstvo generalno a sledstveno i kroz zmurenje na oba oka kad je ova grupa lekova u pitanju održava socijalni mir. Brojevi su nenormalno veliki i čisto da biste imali neku predstavu u januaru ove godine je na teritoriji grada Niša (cirka 200k ljudi) u apoteke trebovano 20k kutija bromazepama, 10k kutija bensedina, 8k kutija ksalola... Ako ima zainteresovanih mogu da nadjem podatke i za ostale mesece i ostale lekove. Dakle pored toga što smo policijska država mi smo i jedna žestoko drogirana država... 7 9 2
munze Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 13 hours ago, renne said: kako? nisam nikad bio kod lekara pa ne znam zbog verskih razloga ili ?
Filozof manijak Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 2 minutes ago, cartman said: A sto se tice broja izdatih kutija Bromazepama mesečnom nivou situacija je zajebana... Mi smo jedan užasno sediran narod i moje je mišljenje da se kroz zdravstvo generalno a sledstveno i kroz zmurenje na oba oka kad je ova grupa lekova u pitanju održava socijalni mir. Dakle pored toga što smo policijska država mi smo i jedna žestoko drogirana država... Jedan ex pripadnik države mi je svojevremeno objasnio da se zato toleriše i distribucija i upotreba nelegalnih opojnih droga kod nas, upravo zbog socijalnog mira. Parafraziram ga: zamisli šta bi se desilo kada bi tržište u nas ostalo bez opijata, i svi ti sedirani ljudi se jednog jutra probude otrežnjeni i bez svoje redovne doze? Nastao bi haos u roku od dva dana. 4 1
Popular Post SNARC Posted July 7, 2022 Popular Post Posted July 7, 2022 Ajmo ukratko..nisu ovu nasumicno zaustavili nego zato sto je valjda u pitanju bilo neko desavanje koje nije bas na liniji sa onim sto vlast propagira. Ovako, tek radi radi, vas nece zaustavljati po ulicama da vam traze bromice. Ako vas policija zaustavi u kolima, sirok osmeh, svi papiri na izvolte, sve lepo fino, polako i kulturno..jer u suprotnom mogu da vam prebrojavaju zihernadle, izmisle da jedna fali, kazne vas i onda stvari odu gde ne treba. Zivite u govnu od drzave..qrcenje ostavite za forum..nadam se da tako i radite. 12 1
Filozof manijak Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 (edited) Ukratko, ovo* vam je osnovno uputstvo za ponašanje kada vas presretne (naša) policija. Samo poslušno i i polako. Ako vam se ne dopada što morate tako da se ponizite, a vi se samo prisetite kako je to u Amerikama npr. i biće vam odmah lakše. *što je kolega Snarc napisao iznad Edited July 7, 2022 by Filozof manijak 2
renne Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 32 minutes ago, munze said: zbog verskih razloga ili ? Bio sam par puta kaa sam imao kojekakve nesreće NIsam imao potrebu, da čuknev vo drvo, ne računam očnog lekara 1
Baldrick S. Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 @SNARC nemoj da širiš ovoliko podatke koliko se čega troši. Videće neko s vlasti, videće da ne dobija svoj deo pa će da postrože Da se savijam policiji kad ništa ne uradim i ćutim im da me ne bi maltretirali? Bolje grob nego policijski rob. Daš im nokat, uzeće ti ruku.
Filozof manijak Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 33 minutes ago, SNARC said: qrcenje ostavite za forum..nadam se da tako i radite.
SNARC Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 18 minutes ago, Zlurad said: Da se savijam policiji kad ništa ne uradim i ćutim im da me ne bi maltretirali? Bolje grob nego policijski rob. Daš im nokat, uzeće ti ruku. Jedna od meni omiljenih... 1
Filozof manijak Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 Zamisli ovo: budeš u pravu, pobediš policiju i sve.... ....i ideš doživotno na dijalizu. Svoje bitke treba pažljivo birati. 3
Baldrick S. Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 Iz preteranog iskustva sa pripadnicima policijskih snaga, na žalost nikada mojom krivicom (nikada dobio krivičnu, jednom prekršajnu zbog diskutabilnog žutog svetla), najgori su novopečeni prašinari i matori lajferi. Likovi koji rade ozbiljne poslove, kao što su krvni delikti (ako se tako kaže) ili narko policajci znaju bolje. Bolji dril, više iskustva, više obazrivosti. Ono što su mene držali 9 sati u stanici zbog tablete i po ksalola, morali su jer je u internom izveštaju omladinac prašinar napisao da delujem kao da sam pod supstancama i da odajem utisak da sam za dalju obradu (bio sam pod 3 mala piva i to je to). Mladi prašinar, kome se noćna smena dizvinete najebala majke što me je priveo pa su morali da "me obrađuju" celu noć a sve posle 8 meseci u službi i želje za dizanjem sopstvenog polnog organa jer je uapsio nekog.
gospa buba Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 Ukratko, ovo* vam je osnovno uputstvo za ponašanje kada vas presretne (naša) policija. Samo poslušno i i polako. Ako vam se ne dopada što morate tako da se ponizite, a vi se samo prisetite kako je to u Amerikama npr. i biće vam odmah lakše. *što je kolega Snarc napisao iznadteshko bash da je jednostavno bivanje pristojnim u komunikaciji - ponizavanje ili hocesh da kazesh da gradjani reaguju odmah nogom uglavu? mislim, pridje mi pandur da mi trazi neshto, moja prva reakcija je, ono, da pomognem choveku, jer nema on meni shta da trazi, realno [emoji38]ol:ne govorim pritom o policijskom maltretiranju, ima josh do toga sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1
Filozof manijak Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 Just now, gospa buba said: ili hocesh da kazesh da gradjani reaguju odmah nogom uglavu? Ovo. Više puta sam viđao kako se građani ophode ovako kad ih zaustavi organ prisile, i onda im posle bude žao. (Građaninima, ne i organu)
Vapad Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 27 minutes ago, Filozof manijak said: Ovo. Više puta sam viđao kako se građani ophode ovako kad ih zaustavi organ prisile, i onda im posle bude žao. (Građaninima, ne i organu) Stvarno? Hm, to nisam viđao... sigurno da posle bude žao. Svaki put kad me zaustave meni bude neprijatno i smešno, tako me jednom, pre neki mesec, interventna startovala u kolima, zaustavili, prošli ispred, okrenuli i vozač-vozač se namestili, kaže čovek, je li, kako se ti zoveš i prezivaš, tako i tako, aha, a je l se mi znamo od ranije, (polusmeh) mislim da ne, aha, kako se beše prezivaš, tako... ... i otperjaše, ni hvala ni ćao. A meni ostade retardirani osmejak koji me je verovatno, po ko zna koji put, izvukao drndanja. Da sam išao đonom pisao bih verovatno kako panduri biju i za najmanju stvar (što opet imam utisak da jeste tako)... 1
Recommended Posts