Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

• Replies 41k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

954

• radisa

804

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kuče verovatno, ako je odrasli rotvajler gledaće da pređu na drugu stranu ulice. :tongue: Odrastao muškarac na ulici u nekom metropolisu kao što je NY - možda je pijan ili drogiran ili ima kod sebe neko oružje, možda je agresivan itd. Moguće da bi više lokalaca bilo spremno da pomogne kad bi bili 100% sigurni da je u pitanju bezbedna situacija.

To je to.

Bespomoćnim (ljupkim) stvorenjima i stvarima se pruža potrebno a dok se ne vidi ljudska duša ispod odeće gleda se sa distance ili ne obraća pažnja.

Malo je i te pažnje često i upotrebljeno u gradskoj frenetičnosti dok se ne okusi ta ista (ne)pažnja na sopstvenoj koži.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
3 hours ago, Poludziber said:

E jbg sad, procitaj ponovo ono sto sam napisao. Ljudi su sebicna stoka koja gleda svoja posla en zeneral. U toj sebicnosti vise empatije se prospe na random kucad u nevolji nego na nekog random beskucnika. To je jednostavno cinjenice i ne baca nikakvu konkretnu krivicu na ljubitelje zivotinja vec na ljude generalno. 

Meni se desilo da naidjem na lika onesvestenog (ili vec mrtvog) na po ulice u Njujorku dok sam setao kao bezbrizni turista. Nije bio beskucnik (30ak godina obucen normalno) i u nije bilo u nekoj opasnoj zoni. Ljudi su skroz nonsalantno prolazili pored nepokretnog tela kao pored saobracajnog znaka. Barem 50ak ljudi u par minuta. Meni i zeni bilo glupo kao turistima da zovemo policiju ili hitnu, pored toliko lokalaca u prolazu (zapravo tehnicki nismo ni znali kako) i na kraju otisli. Verovatno smo i mi za osudu, zapravo jesmo ali da je bilo neko kuce ili mace u pitanju, siguran sam da ne bi uspeli ni da vidimo o cemu se radi od guzve napravljene od onih koji bi intervenisali. I ne govorim napamet jer te scene i guzve pri spasavanju domacih ljubimaca sam sreo gomilu puta. 

Logistički je lakše pomoći mački ili kučetu, i to što kažeš, objaviš na mreži a životinju možeš da doneseš i ostaviš privremeno (ili trajno) u ulaz od zgrade. Zbrinjavanje čoveka zahteva kako izlaganje njemu, ko zna ko je i šta ima sa sobom, tako i 1 akanje s institucijama, a to je gnjavaža za većinu ljudi (ne sve). Ne kažem tako treba, nego pokušavam da razumem poređenje. 

I da, ljude to ne čini boljim ni gorim, samo je jednostavnije, a ljudi imaju tendenciju da urade ono što je lakše

• Hvala 1
Posted (edited)

Vecina ljudi se plasi da pridje, sta ce videti/mrtav ili da ne budu ne padnuti. Ne zele odgovornost.

Uvek obracam paznju, nemam pojma koliko puta sam vec rekla dude are you ok? Cusnem ga nogom. Should I call for someone?

Bilo tu svakakvih...al to je zbog prakse. A muzu je to deo posla. Tek on sta se nagleda....

Edited by mustang
  • +1 2
Posted

Dete u četvrtom razredu aktiviralo biber sprej u učionici. Dvoje dece u bolnici

Posted

Neki dan dete od 13 godina polomilo facu pedijatru jer je ovaj rekao da mu vade bris iz nosa. 

• Wub 1
Posted

ok. vojvodjani razbijaju i deca su nashe blago.

Posted

Ja sam mislio da je u Kekendi fini narod. :blink:

Milenko Jovanov excluded.

Posted

Jel 13 god iz kikinde isto kao 13 iz beograda? Ili iz nish? Sta je mali - sumo rvac? 

Posted

kreten je. i ne ochekuje chovek da ga tinejdzeri udaraju na radnom mestu, a  ni ne planira ni da bije decu, skoro sigurno. a onda ni majka isto ne moze nishta, jer dete strvina i ne mozesh mu nishta. i eto.

• +1 1
Posted (edited)

Znaci vojvodjani najjaci....

Kakav bi nokat mali dobio od mene, pamtio bi batine do kraja zivota. 

Dete u dom za maloletnike na godinu dana roditelji malo u zatvor, muceniku 10000 evra za povrede. 

Ovu moju malu ucim da niko nema prava da je pipne. Vec su poceli da se kuskaju po skoli. A nikad batine nije dobila u zivotu, niti po dupetu malo, verovatno bi se potpuno paralisala od straha. 

Edited by mustang
  • +1 1
Posted
2 minutes ago, mustang said:

Znaci vojvodjani najjaci....

Kakav bi nokat mali dobio od mene, pamtio bi batine do kraja zivota. 

Dete u dom za maloletnike na godinu dana roditelji malo u zatvor, muceniku 10000 evra za povrede. 

A javno bicevanje na trgu?

• Haha 1