Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, namenski said:

pali bre budaletino

• +1 1
  • Replies 41k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

954

• radisa

804

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
37 minutes ago, Poludziber said:

Lose je to sastavio @namenski ali nije da nije pogodio sustinu. Da je bilo u pitanju neko kuce, bila bi trka ko ce vise da pomogne. Ova cinjenica ne podrzumeva da sad po difoltu neko treba da bude protiv kuca i maca. 

Ja ne znam sta je s vama ljudi... Krivi su ljubitelji zivotinja zato sto se neko smrznuo na ulici usred noci :blink:

Edited by Leia
  • +1 8
Posted
36 minutes ago, Leia said:

Ja ne znam sta je s vama ljudi... Krivi su ljubitelji zivotinja 

I biciklisti...

• Hvala 1
Posted
33 minutes ago, Leia said:

Ja ne znam sta je s vama ljudi... Krivi su ljubitelji zivotinja zato sto se neko smrznuo na ulici usred noci :blink:

E jbg sad, procitaj ponovo ono sto sam napisao. Ljudi su sebicna stoka koja gleda svoja posla en zeneral. U toj sebicnosti vise empatije se prospe na random kucad u nevolji nego na nekog random beskucnika. To je jednostavno cinjenice i ne baca nikakvu konkretnu krivicu na ljubitelje zivotinja vec na ljude generalno. 

Meni se desilo da naidjem na lika onesvestenog (ili vec mrtvog) na po ulice u Njujorku dok sam setao kao bezbrizni turista. Nije bio beskucnik (30ak godina obucen normalno) i u nije bilo u nekoj opasnoj zoni. Ljudi su skroz nonsalantno prolazili pored nepokretnog tela kao pored saobracajnog znaka. Barem 50ak ljudi u par minuta. Meni i zeni bilo glupo kao turistima da zovemo policiju ili hitnu, pored toliko lokalaca u prolazu (zapravo tehnicki nismo ni znali kako) i na kraju otisli. Verovatno smo i mi za osudu, zapravo jesmo ali da je bilo neko kuce ili mace u pitanju, siguran sam da ne bi uspeli ni da vidimo o cemu se radi od guzve napravljene od onih koji bi intervenisali. I ne govorim napamet jer te scene i guzve pri spasavanju domacih ljubimaca sam sreo gomilu puta. 

• +1 1
Posted

Isto tako ces videti guzvu ispred Apple store kad stigne novi iPhone, a napustenih pasa i macaka se niko od tih ljudi i ne seti.

Mislim izem ti logiku

• +1 2
Posted
2 minutes ago, Leia said:

Isto tako ces videti guzvu ispred Apple store kad stigne novi iPhone, a napustenih pasa i macaka se niko od tih ljudi i ne seti.

Mislim izem ti logiku

Da, bas ti je odlican primer. :lol:  

Rekoh ti da ne delim ljude na ljubitelje i neljubitelje zivotinja. Mada ovi drugi nekad cesto znaju da upadnu u Jehovini svedoci mod bez ikakvog razloga.

Posted (edited)
19 minutes ago, Poludziber said:

Da, bas ti je odlican primer. :lol:  

Rekoh ti da ne delim ljude na ljubitelje i neljubitelje zivotinja. Mada ovi drugi nekad cesto znaju da upadnu u Jehovini svedoci mod bez ikakvog razloga.

Sto su bolji primer ljubitelji zivotinja od ljubitelja najnovijih gedzeta, ili ljubitelja biciklizma sto rece Radisa. 

O ovako tupavoj tezi se zaista i nema sta narocito raspravljati, niti mi je bila namera 

Edited by Leia
  • +1 1
Posted
4 minutes ago, Leia said:

Sto su bolji primer ljubitelji zivotinja od ljubitelja najnovijih gedzeta, ili ljubitelja biciklizma sto rece Radisa. 

O ovako tupavoj tezi se zaista i nema sta narocito raspravljati, niti mi je bila namera 

Realno glupa rasprava, pogotovo s tobom s kojom delim 95% misljenja na ovom forumu. Zavrsavam "raspravu" uz konstataciju da u mom bablu (grad od 200.000 dusa) je mnogo veca empatija i generalno interes prema zivotinjama nego prema ljudima u bilo kakavoj vrsti nevolje. Dokazivo stotinama primera u poslednje 2 decenije. 

• +1 1
Posted

Mozda neke veze ima to sto su ljudi generalno a narocito u razvijenim zemljama ipak obicno daleko bolje zbrinuti od napustenih zivotinja, kojih po velikim gradovima uostalom maltene i nema.

I sad neko gubi veru u covecanstvo zato sto neki ej! okace na Fejs oglas za udomljavanje nekog jadnog psa,

trebali bi valjda da usvoje full size coveka da bi dobili tapiju na humanost :rolleyes:

Ali bas glupa rasprava, al ono, retko glupa rasprava, nemas ni oko cega da se posvadjas kao covek :lolol:  

• +1 1
Posted
2 minutes ago, Leia said:

Ali bas glupa rasprava, al ono, retko glupa rasprava, nemas ni oko cega da se posvadjas kao covek :lolol:  

Ko zeli da se svadja, uvek moze naci način... :fantom:

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Poludziber said:

E jbg sad, procitaj ponovo ono sto sam napisao. Ljudi su sebicna stoka koja gleda svoja posla en zeneral. U toj sebicnosti vise empatije se prospe na random kucad u nevolji nego na nekog random beskucnika.

Kuče verovatno, ako je odrasli rotvajler gledaće da pređu na drugu stranu ulice. :tongue: Odrastao muškarac na ulici u nekom metropolisu kao što je NY - možda je pijan ili drogiran ili ima kod sebe neko oružje, možda je agresivan itd. Moguće da bi više lokalaca bilo spremno da pomogne kad bi bili 100% sigurni da je u pitanju bezbedna situacija.

• +1 4
Posted
23 minutes ago, radisa said:

Ko zeli da se svadja, uvek moze naci način... :fantom:

Biciklisti su najgori ljudi (poste ITijevaca) :fantom:

• +1 2
  • Haha 1
Posted
29 minutes ago, Leia said:

:lolol:

Posted

nepotrebno poređenje u startu. humana osoba će pomoći i životinji i čoveku, nehumana će da okrene glavu u obe situacije. kad smo već kod okretanja glave, svakodnevno se može videti u gradskom saobraćaju.

• +1 3
  • Hvala 1