gospa buba Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 Ja sam Zemljanin. tebi i meni zemljanine lako beshe biti zemljanima, imajuci vec automatsko drzavljanstvo predmetne vukojebine sent from bubamoto Link to comment
Bujodrag Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 Birokratija nije nehumana sama po sebi. Naprotiv, ona je jedan od najboljih izuma čovečanstva. No, ako se loše sprovodi....pa jbg,....svi možemo naći optužujuće primere Link to comment
Bujodrag Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 1 minute ago, gospa buba said: tebi i meni zemljanine lako beshe biti zemljanima, imajuci vec automatsko drzavljanstvo predmetne vukojebine sent from bubamoto Link to comment
hazard Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 On 27.7.2019. at 8:29, arheolog1981 said: Ja sam 1999. saznao da nemam državljanstvo SRJ kada sam hteo da izvadim ličnu kartu prvi put. Rođen u Sremskoj Mitrovici, majka u SR BiH ali ceo život živela u Srbiji. Naravno, morao da se odričem na parčetu papira državljanstva SR BiH Fun fact, majka imala državljanstvo SRJ i Srbije bez problema, nikad ništa podnosila ili se odricala drugog. Fun fact dva, dva ujaka, majčina rođena braća... jedan ima drugi ne(roditelji rođeni u SR BiH, u Srbiji živeli od 1962. godine). Fun fact tri, regularno regrutovan u vojsku i zvat na odsluženje sve vreme. Državljanstvo sam dobio tek 2003. kada sam bio 4. godina faksa. Ne znam ni sam koliko sam se puta mrcvario po Siv-u da se raspitam za moj "slučaj". Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Moja tetka je uzela advokata da joj piše dopis u Bosnu da se odriče državljanstva BiH, dobila odande otpust iz bh. državljanstva, priložila sve to uz zahtev za srpsko državljanstvo i onda dobila na kraju rešenje da joj se ,,pored državljanstva BiH, dozvoljava i upis u državljanstvo Republike Srbije" što znači da nije morala da se odriče...i ako su joj na početku rekli da mora. Link to comment
Miljenko Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Jaka je ona zemlja kojoj MMF odredjue cenu struje. Sada sledi spinovanje pricom kako je kod nas cena najniza u regionu. Link to comment
Desmond Bojčinski Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 2 hours ago, Miljenko said: Sada sledi spinovanje pricom kako je kod nas cena najniza u regionu. Po 1389. put. Kao i do sada, prolazi glatko. Link to comment
vememah Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 (edited) Nije najniža, ubedljivo najniža je u Ukrajini, onda po Eurostatu ide Kosovo pa Srbija. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Electricity_price_statistics#Electricity_prices_for_household_consumers Edited August 1, 2019 by vememah Link to comment
noskich Posted August 3, 2019 Share Posted August 3, 2019 (edited) Za gospodu liberale i "liberale": https://www.danas.rs/kolumna/aleksandar-milosevic/deca-bogatih-i-deca-siromasnih/ Poenta teksta nije da je siromašnima teže nego bogatima, već da je meritokratija antielitistički koncept i da životni ishodi često ne otkrivaju sopstvene uzroke. Iako ne deluje intuitivno, pozitivna diskriminacija, besplatno obrazovanje, besplatno zdravstvo, visoki socijalni transferi i visoko progresivni porezi na nasledstvo osnovne su vrednosti liberalizma. „Svi ljudi su stvoreni jednaki“. U prvoj rečenici američke Deklaracije o nezavisnosti kuca srce slobode. Edited August 3, 2019 by noskich Link to comment
Tsai Posted August 3, 2019 Share Posted August 3, 2019 https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=08&dd=03&nav_category=78&nav_id=1573485 Link to comment
Facundo Orellana Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 Namazani Romi koji žele da koriste taksi usluge. Tolerancija na delu. Link to comment
ToniAdams Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 Lepo. Super je i ovo što se ulaz u centralitm naplaćuje 2k. Link to comment
gospa buba Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 a shta je tachno problem sa njima? ne placaju, nose zive kokoshke sa sobom, ne mogu da smislim shta moze da bude problem sent from bubamoto Link to comment
Filozof manijak Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 Smrde i prljaju presvlake Link to comment
Recommended Posts