December 30, 2025Dec 30 6 minutes ago, SNARC said:Moja majka je vodila odeljenje koje je proizvodilo fizioloske rastovore u HF.. bolje da joj ne kazem da su im flase oshle u materinuU suštini, nije bio ogroman fejl. Jako mala količina je ustvari iscurela, ali valjda zbog predostrožnosti je sve povučeno što je proizvedeno u određenom periodu. Posle su neke od tih serija koje su povučene čak i vraćene u promet.
December 30, 2025Dec 30 1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said:U suštini, nije bio ogroman fejl. Jako mala količina je ustvari iscurela, ali valjda zbog predostrožnosti je sve povučeno što je proizvedeno u određenom periodu. Posle su neke od tih serija koje su povučene čak i vraćene u promet.Flase verujem ne pravi Hemofarm? Edited December 30, 2025Dec 30 by Mel
December 30, 2025Dec 30 2 minutes ago, Mel said:General Papaja i Princ od Peskira.Flase verujem ne pravi Hemofarm?Taj deo već ne znam
December 30, 2025Dec 30 2 minutes ago, Mel said:Flase verujem ne pravi Hemofarm?Svojevremeno su sve pravili sami..ali se kao kroz maglu secam kevinih prica..tada su filteri valjda bili potencijalni problem. Pa ko se iz nabavke kako zajebe da ga podmite i uzme neke diskutabilne filtere
December 30, 2025Dec 30 1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said:Taj deo već ne znamTypically packaging bi farmaceutska firma nabavljala od nekog ko to proizvodi, ako curi to moze biti problem i kod proizvodjaca te plastike. Ali sigurno im je ogroman problem ako je krenulo da curi, kako da verujes da je ostatak serije i dalje sterilan itd... not fun.
December 30, 2025Dec 30 3 minutes ago, SNARC said:Svojevremeno su sve pravili sami..ali se kao kroz maglu secam kevinih prica..tada su filteri valjda bili potencijalni problem. Pa ko se iz nabavke kako zajebe da ga podmite i uzme neke diskutabilne filtereOk, ali bas flase prave, plastiku? Drugo je neka sterilizacija i packaging... Filteri ne bi smeli da se menjaju tek tako jer su to sve validirani procesi, i ako filter nije validiran morao bi da se proveri prvo...
December 30, 2025Dec 30 Stizao je granulat plastike (ne znam kako se strucno zove) u velikim kolicinama u Hf..ako se ne varam a siguran sam da je tako, sami su svoje flase izlivali
December 30, 2025Dec 30 1 minute ago, SNARC said:Stizao je granulat plastike (ne znam kako se strucno zove) u velikim kolicinama u Hf..ako se ne varam a siguran sam da je tako, sami su svoje flase izlivaliO pa svaka cast, oni su bas zatvorili svoj lanac proizvodnje maksimalno.
December 30, 2025Dec 30 5 minutes ago, Mel said:O pa svaka cast, oni su bas zatvorili svoj lanac proizvodnje maksimalno.Uzmes vodu. filtriras..malo posolis i prodas za desetostruku cenu...Svako pametan bi sve zatvorio. Otvarali su fabrike toga po svetu svojevremeno
December 30, 2025Dec 30 ПИТАЊА ЗА МУП СРБИЈЕ1 ЗАШТО ЈЕ МОНСТРУМ ТИХОМИР КРСТИЋ КОЈИ ЈЕ ИЗБО БАКУ ПРЕД УНУКОМ СКОРО ДО СМРТИ И СЛОМИО ЈОЈ КУК САКРИВЕН И СКЛОЊЕН ИЗ СИСТЕМА ЗА , ПРЕПОЗНАВАЊЕ ЛИЦЕ ТАКОЗВАНИХ,, ХУАВЕЈВ КИНЕСКОГ СОФТВЕРА,, ШТО МУП ПОСЕДУЈЕ ОД 2021???И ЗАШТО ТОЛИКА ЗБРКА?2.ДА ЛИ ЈЕ ТО МОЖДА ШТО ЈЕ РОБИЈАО 5 ПУТА У ВИШЕ НАВРАТА УКУПНО 9 ГОДИНА РОБИЈЕ А БИО СТАНОВНИК,, ЋАЦИЛЕНДА,,!???3. КАКО ТО ДА 5 ПУТА ОСУЂИВАНО ЛИЦЕ НЕМАТЕ У СИСТЕМУ МУПА??? 4. КО ЈЕ ПОКУШАО ДА ЗАТАШКА СЛУЧАЈ, ПА СЕ ЗБОГ ГНЕВА ЈАВНОСТИ ИПАК ЛИЦЕ УХАПСИЛО А ЧАК ПОТУРУРЕНА И ЛАЖНА СЛИКА И РАЂЕНА ВЕШТАЧКОМ ИНТЕЛИГЕНЦИЈОМ, НЕПОСТОЈЕЋЕГ ЛИЦА???5. АЛИ НА КРАЈУ ИМА И ЧАСНИХ ПОЛИЦАЈАЦА КОЈИ НИСУ ДОЗВОЛИЛИ ДА ОПЕТ НАПРАВИТЕ НАРОД БУДАЛАМА!!!ДА ЈОЈ МУЖ НИЈЕ БИО ПУКОВНИК И ПОТЕГАО СВЕ ВЕЗЕ И ПОЗНАНСТВА ДА ЛИ БИ СЕ И САЗНАЛА ИСТИНА??? МИРКО ЋУЛИБРК ПУКОВНИК ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У ПЕНЗИЈИ ЈЕ ДОЖИВЕО ДА СЕ ПОКУШАЈ УБИСТВА ЊЕГОВЕ СУПРУГЕ ПРЕД УНУКОМ ПРОБАО ЗАТАШКАТИ ТЕ ЈЕ СПРОВЕО СВОЈУ ИСТРАГУ САМ ЈЕ СА, СВОЈИМ ОДАНИМ ЉУДИМА ПРОНАШАО ПОЧИОНИОЦА! РЕЧ ЈЕ О ВРХУНСКОМ ОПЕРАТИВЦУ КОЈИ ЈЕ ЦЕО СВОЈ РАДНИ ВЕК СЛУЖИО ЧАСНО СРБИЈИ!!! ХВАЛА ПУКОВНИЧЕ!!!Ovo pisanije dobih danas od clana glavnog odbora jedne od Big6 opozicionih stranaka. Zna li jos neko nesto o ovome?
December 30, 2025Dec 30 Covece, ja sam se pitala kad je @Valk pokazala onu mapu bloka zar je moguce da je lik usao i to napravio u nekoj od zgrada gde su stanovala i stanuju vojna lica.Sad treba da stave u prmet prave njuske tih koji su prikrivali. Edited December 30, 2025Dec 30 by Moonwalker
December 30, 2025Dec 30 4 hours ago, msv said:Premalo se priča o nestašici fiziološkog rastvora. Pogon Hemofarma koji to proizvodi je već mesec i po dana van funkcije i ljude šalju iz bolnica da ga kupuju u apotekama. U panici oko gasa nećemo imati ni sterilnu posoljenu vodu.1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:Ne znam otkud ti ovaj info, ali ja manje više iz prve ruke znam da Hemofarm isporučuje svakodnevno fiziološki rastvor. Određene (oko 40 kom) serije su povučene iz prometa, i to je izazvalo kolaps i nestašicu. Razlog povlačenja je bio taj što su pojedine plastične flaše imale falinku i propuštale su rastvor. Hemofarm sada isporučuje rastvor i u kartonskim tvrđim transportnim kutijama, a smanjili su sadržaj palete sa 900 na 750, a ponekad i na 540. Pretpostavljam da su čačkali nešto u pogonu, kako se ne bi ponovo desio kiks sa flašama.I ja baš imam suprotan utisak, da su DZ i bolnice prioritet trenutno i da oni dobijaju prvi rastvore, a za apoteke mršavo do nikako.1 hour ago, SNARC said:Moja majka je vodila odeljenje koje je proizvodilo fizioloske rastovore u HF.. bolje da joj ne kazem da su im flase oshle u materinuDogađalo se ovo i ranije, to će Hemofarm brzo rešiti. Skoro sigurno je profulao dobavljač ambalaže (HF ne proizvodi svoju), pa su morali da je hitno nabavljaju sa druge strane. Za fiziološki rastvor su bolnice uvek prioritet, jer je neophodan za operacije i infuzije. Tu se Hemofarm čak mnogo ni ne pita, već obično sledi uputstva Ministarstva i Fonda kome šta da isporuči.Inače, problem sa proizvodnjom fiziološkog rastvora je u tome što je cena koštanja rastvora u proizvodnji veća od cene koju Fond i bolnice plaćaju za njega. Tako je već decenijama - HF ga proizvodi sa negativnom marginom jer je strateški resurs u zdravstvu, a to se komepnzuje na druge načine. E sada, HF se trudi da ta negativna margina bude što manja, pa se ponekad nabavi jeftinija ambalaža i slično, a tu onda ponekad ima ovakvih situacija.
December 30, 2025Dec 30 1 hour ago, SNARC said:Stizao je granulat plastike (ne znam kako se strucno zove) u velikim kolicinama u Hf..ako se ne varam a siguran sam da je tako, sami su svoje flase izlivali Odavno Hemofarm ne pravi svoju ambalažu, ovo se radilo davno nekada.
December 30, 2025Dec 30 4 minutes ago, Ayatollah said:Odavno Hemofarm ne pravi svoju ambalažu, ovo se radilo davno nekada.Isplativije im je da uzimaju tudju ?
December 30, 2025Dec 30 1 hour ago, SNARC said:Svojevremeno su sve pravili sami..ali se kao kroz maglu secam kevinih prica..tada su filteri valjda bili potencijalni problem. Pa ko se iz nabavke kako zajebe da ga podmite i uzme neke diskutabilne filtere1 hour ago, Mel said:Ok, ali bas flase prave, plastiku? Drugo je neka sterilizacija i packaging... Filteri ne bi smeli da se menjaju tek tako jer su to sve validirani procesi, i ako filter nije validiran morao bi da se proveri prvo...Jednom su u proizvodnji Lemoda za US tržište hteli da mikrobiološke filtere koji su planirani za proizvodnju 8 šarži iskoriste za proizvodnju 12 šarži. Naravno da je uzorak pao na mikrobiološkom testiranju u SAD i bio vraćen za Srbiju, jedva je Stada to uspela da ispegla sa Amerikancima bez nekih velikih posledica za grupu. Edited December 30, 2025Dec 30 by Ayatollah