August 22, 2025Aug 22 1 hour ago, Shan Jan said:Plastika se pravi od crnog zlata.ne, nije naravno zbog toga - isuse - zabranjena upotreba plastičnih cevčica, već zbog generalnog prezagadjenja plastikom koja se nalazi bukvalno svuda, od mozga do glečera u Pakistanu.
August 23, 2025Aug 23 Svaki proizvod u Kini je zapakovan u 16 slojeva plastike, 1 Šangaj verovatno poništi sve papirne slamčice ostatka sveta.
August 23, 2025Aug 23 7 minutes ago, Sammael said:Svaki proizvod u Kini je zapakovan u 16 slojeva plastike, 1 Šangaj verovatno poništi sve papirne slamčice ostatka sveta.Pričao banecare kako je nudio da uvozi Plazmu u Kinu, ali su ovi zahtevali da se promeni pakovanje i da umesto sve plazme u plastici, pa u kutiji, svaki komad plazme bude posebno zapakovan u svoju opnu, pa tako u kutiju.
August 23, 2025Aug 23 20 minutes ago, Tihajeza said:Pričao banecare kako je nudio da uvozi Plazmu u Kinu, ali su ovi zahtevali da se promeni pakovanje i da umesto sve plazme u plastici, pa u kutiji, svaki komad plazme bude posebno zapakovan u svoju opnu, pa tako u kutiju.Nadrealno.
August 23, 2025Aug 23 1 hour ago, Mel said:Nadrealno.Tako Kinezi sve zivo pakuju. Nadrealno je sto mi nismo spremni da se prilagodimo najvecem trzistu za hranu na svetu.
August 23, 2025Aug 23 5 minutes ago, Shan Jan said:Tako Kinezi sve zivo pakuju. Nadrealno je sto mi nismo spremni da se prilagodimo najvecem trzistu za hranu na svetu.Nije samo to bio problem.Tražena početna količina zahtevala je ili građenje skroz novog pogona veličine sadašnjeg ili otkazivanje postojećim manjim kupcima u Evropi.Prilično rizično ako ne znaš kako će proizvod ići tamo.
August 23, 2025Aug 23 6 hours ago, Shan Jan said:A sta mislite o cepovima prilepljenim za flase? pročitah da je to nova EU direktiva. jer se čepovi bacaju i ne recikliraju poput flaša. kao, ovako če da se smanji količona nereciklirane plastike..ja, pak, uvek otkinem taj čep i gurnem ga u kesu za "čep za hendikep" samu flašu, u "zelenu kesu".
August 23, 2025Aug 23 Popular Post 7 hours ago, Shan Jan said:A sta mislite o cepovima prilepljenim za flase? Sve najgore.
August 23, 2025Aug 23 Sve najbolje, otvorim cep i ne razmisljam o njemu gde je, stoji postojano kao klisura. Svaka cast ko god je smislio.