August 20, 2025Aug 20 20 minutes ago, barrcode said:ne znam baš puno naših ljudi ovde u Ženevi, ali danas sam imao prilike da upoznam dve mlade tame.... tako što su pokušale da mi obiju stan. 😏edit: bio u stanu, čujem nešto pored brave, otvorim vrata, vidim dve Romkinje kako mi obijaju stan, proderem se na francuskom Šta bre radite, one pobegoše, ali u pogrešnom pravcu jer pravo pored 8m udaljene Polis stejšn, policajci upravo završili patrolu i pri parkiranja vide njih dve kako beže, zaustave ih, pretresu, nadju kit za obijanje stanova i uhapse ih. Taman da sa njima udju u od mene 8m udaljenu stanicu, eto dolazim ja da prijavim slučaj.Nakon toga me zovu iz stanice da mi zvanično uzmu izjavu, pa kada sam rekao da sam iz Srbije, inače jako fin policajac bio u fazonu LOL, ja što bre LOL?, on će Pa i ovde su iz Srbije.Da nisam prijavio pokušaj obijanja, ne bi imali za šta konkretno da ih terete osim za posedovanje kita za obijanje.Bolje bi prosao da si im rekao Avakari caje.E, sad, da li mu to dodje 2x7 godina srece, po narodnom verovanju - ne znam. Edited August 20, 2025Aug 20 by kronostime
August 20, 2025Aug 20 2 hours ago, barrcode said:bile im srećom sumnjive10 do 20 obijanja dnevno, uglavnom u org romskog organizovanog kriminala. tako mi kaže policajac.to je bas jaka cifra za jednu zenevu, koliko ona ima stanovnika ne vise od 200K
August 21, 2025Aug 21 12 hours ago, ultra plasticni said:to je bas jaka cifra za jednu zenevu, koliko ona ima stanovnika ne vise od 200Kda, mada ceo kanton ima 500k, a kanton je praktično skoro ceo grad. to bi bilo kao kada bi Zemun, pa još šta ja znam Voždovac i sl. bili zasebni gradovi/celine.i u tom slučaju je mnogo. grad deluje kao magnet za te organizovane grupe. iako je ranije moglo siguran sam da se ostavi novčanik u parku i da se pokupi sutradan, bez da ga neko uzme. tako je i dalje u malim mestima. Edited August 21, 2025Aug 21 by barrcode
August 21, 2025Aug 21 Zeneva I Bazel imaju poseban problem zato sto su oba prakticno na granici a svajcarska policija nema ovlascenje da nekoga juri preko granice. Sitne kradje (recimo bicikala), dzeparenje, obijanje stanova, I sad u zadnje vreme dizanje u vazduh bankomata, su u velikom broju slucajeva ‘prekogranicne aktivnosti’….
August 21, 2025Aug 21 2 minutes ago, Hubris said:Zeneva I Bazel imaju poseban problem zato sto su oba prakticno na granici a svajcarska policija nema ovlascenje da nekoga juri preko granice. Sitne kradje (recimo bicikala), dzeparenje, obijanje stanova, I sad u zadnje vreme dizanje u vazduh bankomata, su u velikom broju slucajeva ‘prekogranicne aktivnosti’….NIje kod nas toliko lose
August 21, 2025Aug 21 23 hours ago, Lezilebovich said:Zasto su ih policajci zaustavili i pretresli samo zato sto su trcale ?Zato što ih u Beogradu ne zaustavljaju ni kad trče za tobom da te biju sa sve novčanikom koji su upravo izvukli nečijeg iz ranca
August 21, 2025Aug 21 On 20. 8. 2025. at 15:59, barrcode said:ne znam baš puno naših ljudi ovde u Ženevi, ali danas sam imao prilike da upoznam dve mlade tame.... tako što su pokušale da mi obiju stan. 😏edit: bio u stanu, čujem nešto pored brave, otvorim vrata, vidim dve Romkinje kako mi obijaju stan, proderem se na francuskom Šta bre radite, one pobegoše, ali u pogrešnom pravcu jer pravo pored 8m udaljene Polis stejšn, policajci upravo završili patrolu i pri parkiranja vide njih dve kako beže, zaustave ih, pretresu, nadju kit za obijanje stanova i uhapse ih. Taman da sa njima udju u od mene 8m udaljenu stanicu, eto dolazim ja da prijavim slučaj.Nakon toga me zovu iz stanice da mi zvanično uzmu izjavu, pa kada sam rekao da sam iz Srbije, inače jako fin policajac bio u fazonu LOL, ja što bre LOL?, on će Pa i ovde su iz Srbije.Da nisam prijavio pokušaj obijanja, ne bi imali za šta konkretno da ih terete osim za posedovanje kita za obijanje.Black on black crime
August 22, 2025Aug 22 Samo da ćutimo i sišemo sokiće sa papirnim cevčicama, kad arapi prave co2 onda je drugačije!
August 22, 2025Aug 22 2 hours ago, barrcode said:ko je mogao da pretpostavi da će se pojaviti određeni problemiKolega koji je bio na prvenstvu u Kataru, kad se vratio mi rekao :"Sad će saudijci da odgovore sa ZOI "Ja kao:Daj bre šta lupaš kome bi to palo na pamet...
August 22, 2025Aug 22 3 hours ago, Desmond Bojčinski said:Samo da ćutimo i sišemo sokiće sa papirnim cevčicama, kad arapi prave co2 onda je drugačije!kakve veze imaju plasične/papirne cevčice sa CO2 emisijama?
August 22, 2025Aug 22 1 hour ago, barrcode said:kakve veze imaju plasične/papirne cevčice sa CO2 emisijama?Plastika se pravi od crnog zlata.