adam Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 pravim neku orijentalnu jagnjecu corbicu s nudlama i bas joj se radujem. to sam usavrsio. lako se pravi i jos lakse jede. uzeo jagnjeci odrezak od buta i prepolovio. pola przucnuo s pola glavice luka u serpi, dodao vode, povrce za supu (celer, mrkva, paskanat), nekoliko suvih gljiva i prokrckao jedno pola sata. u to dodao 2cm rendanog djumbira, jedan anis, seckanu ljutu papricicu (bird eye chilli) shot soja sosa i par cenjeva bluka, sitno seckano. ostavio da se prokrcka jos 10-15 minuta, proverio da li trebao soli, dodao malo i iskljucio. procedio, vratio sta je jestivo, ostalo bacio. zatim skuvao nudle u posebnoj vodi, eno cede se. uz to skuvao jaje. drugu polovinu odreska iseckao na trakice. sad cu da ga bacim u tiganj na vrelo ulje i kad bude gotovo serviram. u ciniju nudle, meso, jaje na pola i malo seckanog mladog luka i persuna. sve prelijem vrelom supom i uzivam. 2
aram Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 17 hours ago, adam said: jedan anis zvezdasti?
renne Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 Teleća leđa sa povrćem Posle pečenja će biti zaliveno kajmakom 2 1
Haralampije Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 (edited) a za sutra salma adame sorry Edited December 12, 2020 by Haralampije 1
adam Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 2 hours ago, Haralampije said: a za sutra salma adame sorry carski izgleda ova sarma al to mi nije tako strasno - osim kad gledam ovu slaninu, suvo i kobaje. ima u radnji nedaleko od kuce odlican kiseli kupus u glavicama. rumunski. i neka ruska suva rebarca. moze ok sarma da se zgotovi s tim. nije idealno al radi posao. slanine, kobaje, suva mesa, to nista ne valja odakle god da je. sve puno vode, prezacinjeno i lazno. a zalihe neobnovljene jer se nije islo kuci. doduse, imam jos jednu grudu sira iz mijeha i komad sushene jaretine u zamrzivacu, to sam sacuvao za praznike. jedva cekam.
Haralampije Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 (edited) Ako imas kucu a ne stan, mozda mozes da napravis bar kobaje? Edited December 12, 2020 by Haralampije 1
adam Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 25 minutes ago, Haralampije said: Ako imas kucu a ne stan, mozda mozes da napravis bar kobaje? Imam kucu i dvoriste i u dvoristu pusnicu. Malu, metalnu, za hladan dim. Kupim piljevinu u kesama, sipam u neki metalni mrezasti lavirint, zapalim i dimi 6-8 sati. Dimim slaninu, lososa, sir, puter, bluk... al pomalo i kad vreme dopusti. Blage zime.... slaninu posle strpam u zamrzivac (koji nije neki gabarit) jer nemam gde da je obesim za dalje sushenje. Tu slaninu przim s lukom da oplemenim razna jela ili pasta sosove. Zasad mi je ovo ok zabava, kobaje mozda u buducnosti kad/ako resim problem odlaganja. I ovo sam tek poceo prosle godine. 1
Haralampije Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 Ha, vidis da umes, rispekt Nije ni ovde klima bolja, mora da se stavi u zamrzivac.Kobaje nisu neki kunst, to znas, mozda je problem kako naci creva za iste ali meso nije. Osim ako neces stalno da jedes jebeni chorizo, cuvenu eng. kobasicu 1
aram Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 a dobro sad, tu su i tradicionalne bangers, a ja moram reći da sam baš voleo hogg's pudding
adam Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 4 minutes ago, Haralampije said: Ha, vidis da umes, rispekt Nije ni ovde klima bolja, mora da se stavi u zamrzivac.Kobaje nisu neki kunst, to znas, mozda je problem kako naci creva za iste ali meso nije. Osim ako neces stalno da jedes jebeni chorizo, cuvenu eng. kobasicu Nisu creva problem, ima na netu kakvih hoces. Al treba mi ozbiljniji zamrzivac. Tri fioke nisu dovoljne za moje ambicije. Posebno sto jedna sluzi za led i zestinu. Treba mi sanduk al hodnik nije dovoljno velik. 1
adam Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 2 minutes ago, aram said: a dobro sad, tu su i tradicionalne bangers, a ja moram reći da sam baš voleo hogg's pudding Pudding je super! I haggis je super. Idealno za zimu uz ribanac i baren krompir. Al bangers .
Recommended Posts