aram Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 (edited) Dabre ovo su doduše suve, ali možda vredi probati i sa svežima Edited July 2, 2019 by aram
aram Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 a mislim da sam pisao već, ali evo 250 grama suvih, krupnijih kajsija isprati i preliti hladnom vodom da ogreznu. ostaviti da prenoće, pa sutradan ocediti. šolji te vode u kojoj su prenoćile dodati 5 kašika šećera, koricu i sok od pola limuna. pustiti da provri pa u to vratiti kajsije tek koliko da malo omeknu, 10-tak minuta, pa ih rešetkastom kašikom izvaditi da se ohlade. sirup kuvati još koji minut, da se zgusne kao za baklave. kajsije napuniti najmlađim mogućim neslanim kajmakom, za nevolju može i maskarpone. napunjene kajsije posložiti sa otvorom na gore, zaliti onim sirupom i posuti sa dosta sitno seckanih ili mrvljenih nesoljenih pistaća. uostalom, ako još nisi, zaprati fezbuk stranicu Birtija "Kod poslednjeg zalogaja", spektakl je.
Skyhighatrist Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 Idem po kajmak i kajsije Iznenađen sam što ih već pratim mada i nije čudno što ne znam, jer sam baš retko na Fb
ivy Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 jao sto ja imam dilera za kajmak na seoskoj pijaci..taj mladji,neslani mu je kao najbolji sladoled,kontam uz mrvu vanile bi bio vrhunski sladoled :P
Frank Pembleton Posted July 6, 2019 Posted July 6, 2019 Idem po kajmak i kajsije Iznenađen sam što ih već pratim [emoji38]ol: mada i nije čudno što ne znam, jer sam baš retko na FbOni su stvarno odlični, a biće i knjiga... ...shiit has hit the fan...
halloween Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 Ovaj recept sa kajsijama i kajmakom mi vuče na tursku kuhinju.
Jumanji Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 Bliskoistocnu svakako.Pihhh zaboravila sam kajmak da kupim... mehhh
aram Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 58 minutes ago, halloween said: Ovaj recept sa kajsijama i kajmakom mi vuče na tursku kuhinju. ... nena Esme, dovedena kao devojče iz Izmira...
Frank Pembleton Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 41 minutes ago, renne said: . Opa nov rostilj!
halloween Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 55 minutes ago, aram said: ... nena Esme, dovedena kao devojče iz Izmira... Hvala, nisam bila sigurna da li se dobro sećam da sam videla u istanbulskim poslasticarnicama.
nisam ja Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 6 hours ago, Frank Pembleton said: Opa nov rostilj! Neki single edition. Ja da sam rene ja bih imao kvadratni meter roštilja.
maheem Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 14 minutes ago, nisam ja said: Neki single edition. Ja da sam rene ja bih imao kvadratni meter roštilja. Od milošte smo ga prozvali Gad. Hit godine
renne Posted July 7, 2019 Posted July 7, 2019 7 hours ago, Frank Pembleton said: Opa nov rostilj! pa ja zvao...
Recommended Posts