Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

Ustao rano da dam detetu sirup i na putu nazad u krevet me napadne zelja za gulasem pa istrcah vanka po sastojke. Potrudio se vise no ikada, sad se krcka, super izgleda i prelepo mirisi. Kontam da ga skinem sa šporeta oko trojke

Posted

Ja neki dan pravio svinjski, šporet na kecu (od 9), maltene 6 sati, uz povremeno dolijevanje vode i miješanje. Poezija.

Osnovni sastojak za gulaš - strpljenje.

Posted

baš se i meni mota po glavi moj vinski perklet ovih dana, ali sevap je kuvati ga u kotliću, ne na špretu. juneći močing (može i vrat, kolenica) bez kapi vode, samo u crvenom vinu, na dosta luka....

Posted

To onaj tvoj recept sto pocinje sa "5 kila junetine, 5 kila luka..." :lol:

Posted

Taj :-D

Nego, probacu da ga revidiram, da odnos bude 2:1 u korist mesa

Posted

Ja sam metnuo dve vece glavice luka na 800g buta. Iovako ce mi dojilja sve po spisku zbog luka i paprike kad krene nadimanje.

Dobar but bio jutros u mesari, saren, prosaran minijaturnim zilama masnoce. Dve deblje snicle prvo przio u serpi, izvadio, malo pancete, izvadio, tri sargarepe na kolutove prodinstao, izvadio, mix zacina (lovor, slatka paprika, majcina dusica i seme korijandera), ubacio luk, celer i svezu crvenu papriku tanko, posle vrnuo mesiste i sargarepu, ubacio pastrnak i sargarepu u komadu (uskoro to ide vanka), zalio sa dva i po dl crvenog vina, kasnije se dvoumio: pelat ili lep mekani mesnati paradajz? Pa iskombinovao dva pelata i dva mala sveza paradajza.

Salata od kupusa, crvenog kupusa, ajsberga i opet mrkve :D dresing od grckog jogurta, malo majoneze, malo meda, prc balzamika i obicnog sirceta

Posted

Napunio karabatake spanaćem, sirom i blukom, uvezao slaninom pa u rernu.

U međuvremenu napravio sataraš

bf1a018345a8db85ff19bae680d2d62b.jpg

Posted

Napunio karabatake spanaćem, sirom i blukom, uvezao slaninom pa u rernu.

U međuvremenu napravio sataraš

А јел си претходно извадио кост из баткова?

Posted

Sigurno jeste.

Ako ipak nije, treba ga banovati!

Posted

Mada, ja bih ga banovao i zbog sataraša.

Uz takvo mesište ponajbolje ide kukuruz, onaj zamrznuti, u zrnu.

Posted (edited)

Може и ладно бело вино! :lolol:

Edited by Tvrdica
Posted

А јел си претходно извадио кост из баткова?

Naravno

Posted

Ja bih mogla i samo sataraš bez mesa

To mi je omiljeno