maheem Posted June 19, 2017 Posted June 19, 2017 Ustao rano da dam detetu sirup i na putu nazad u krevet me napadne zelja za gulasem pa istrcah vanka po sastojke. Potrudio se vise no ikada, sad se krcka, super izgleda i prelepo mirisi. Kontam da ga skinem sa šporeta oko trojke
James Marshall Posted June 19, 2017 Posted June 19, 2017 Ja neki dan pravio svinjski, šporet na kecu (od 9), maltene 6 sati, uz povremeno dolijevanje vode i miješanje. Poezija. Osnovni sastojak za gulaš - strpljenje.
banatjanin Posted June 19, 2017 Posted June 19, 2017 baš se i meni mota po glavi moj vinski perklet ovih dana, ali sevap je kuvati ga u kotliću, ne na špretu. juneći močing (može i vrat, kolenica) bez kapi vode, samo u crvenom vinu, na dosta luka....
aram Posted June 19, 2017 Posted June 19, 2017 To onaj tvoj recept sto pocinje sa "5 kila junetine, 5 kila luka..."
banatjanin Posted June 19, 2017 Posted June 19, 2017 Taj :-D Nego, probacu da ga revidiram, da odnos bude 2:1 u korist mesa
maheem Posted June 19, 2017 Posted June 19, 2017 Ja sam metnuo dve vece glavice luka na 800g buta. Iovako ce mi dojilja sve po spisku zbog luka i paprike kad krene nadimanje. Dobar but bio jutros u mesari, saren, prosaran minijaturnim zilama masnoce. Dve deblje snicle prvo przio u serpi, izvadio, malo pancete, izvadio, tri sargarepe na kolutove prodinstao, izvadio, mix zacina (lovor, slatka paprika, majcina dusica i seme korijandera), ubacio luk, celer i svezu crvenu papriku tanko, posle vrnuo mesiste i sargarepu, ubacio pastrnak i sargarepu u komadu (uskoro to ide vanka), zalio sa dva i po dl crvenog vina, kasnije se dvoumio: pelat ili lep mekani mesnati paradajz? Pa iskombinovao dva pelata i dva mala sveza paradajza. Salata od kupusa, crvenog kupusa, ajsberga i opet mrkve :D dresing od grckog jogurta, malo majoneze, malo meda, prc balzamika i obicnog sirceta
renne Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Napunio karabatake spanaćem, sirom i blukom, uvezao slaninom pa u rernu. U međuvremenu napravio sataraš
Tvrdica Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Napunio karabatake spanaćem, sirom i blukom, uvezao slaninom pa u rernu. U međuvremenu napravio sataraš А јел си претходно извадио кост из баткова?
Bujodrag Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Mada, ja bih ga banovao i zbog sataraša. Uz takvo mesište ponajbolje ide kukuruz, onaj zamrznuti, u zrnu.
Tvrdica Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 (edited) Може и ладно бело вино! Edited June 23, 2017 by Tvrdica
Sara Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Ja bih mogla i samo sataraš bez mesa To mi je omiljeno
Recommended Posts