April 8, 20178 yr viskapogacometrija pobrko sa rap/bskom tortom ;) Edited April 8, 20178 yr by Čutura
April 8, 20178 yr Puding od smokve po rp iz Ukusa regiona S. Karapandže. mozes li molim te da napises recept?
April 8, 20178 yr A niiiiijee Jbt, neka jela stvarno dobro spremam, ali, kad Cmrlja i i vi ostali ovde okačite fotke, dodje mi da glodjem monitor, čak i kad nisam gladan.... Maaalaa je. Edited April 8, 20178 yr by Bujodrag
April 8, 20178 yr Maaalaa je. Bravo! Nikad da je napravim, a recept imam takođe u ovoj Karapandžinoj knjizi, pa je jedem 1-2 puta godišnje, ali u Perastu. mozes li molim te da napises recept? Sastojci: -mleko, nešto manje od litra (9dl) -šećer 240 g -suve smokve 250g Mleko prokuvaš i skloniš sa ringle. Dok je još toplo, dodaš šećer. Zatim u mleko, uz mešanje dodaješ usitnjene smokve. Za ovo sitnjenje nemam dovoljno oštro rende, već koristim nož. Zbog finije teksture je dobro da su smokve iseckane što je sitnije moguće. Naravno, odstupanja su dozvoljena. Masu sipaš u keramičke posude za pečenje i pečeš desetak minuta u rerni koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni. Ohladiš, pa u frižider. Služi se hladno (ako možeš da se suzdržiš) posuto cimetom. Ovo je sažeta verzija knjige koja je bila dostupna za daunlod verovatno u promotivne svrhe: Ukusi regiona Edited April 8, 20178 yr by Ras
April 8, 20178 yr Guglam šta ide u tu perašku tortu i saberem 2 i 2. Mjau našla uniformu. Kapetan.Oduvek sam želela biti Generalica, ali nisam. :D
April 8, 20178 yr chekaj bre, perashka torta i rapska torta su takoreci veri similar? oba su ochigledno borbeni kolach ^_^
April 8, 20178 yr Moram ovih dana da napravim Moskvu Šnit, čisto da damama na forumu dam domaći zadatak... :D