Lancia Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 vidim i sam, ne moras da saljes. dobro ti to izgleda, Aramche. ako nije tesko za napraviti, baci uputstvo.
aram Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 vidim i sam, ne moras da saljes. dobro ti to izgleda, Aramche. ako nije tesko za napraviti, baci uputstvo. nije tesko, prvo stavis brusnice da se natope u vino, ja dodam i malo aceto balsamico creme i malo secera. umesas 250 grama brasna sa 100 grama secera i praskom za pecivo, pa u to utrljas 125 grama maslaca. onda dodas narendanu koru limuna i narandze (ziveo dr oetker koji to prodaje u kesicama ), malo cimeta i malo muskatnog oraha, one brusnice (zajedno sa vinom, steta da se baci :D) i polako dosipas 150ml mleka. na kraju umesas par kasika sevilla orange marmelade (ili neke druge bitter orange), sipas sve u plek, zaravnis koliko se moze i pospes kasikom braon secera. peces na 180°C, malo nize od centra, tako da cake bude u centru. 50 minuta, pa ovlas pokrijes folijom da ne izgori secer, pa jos 25 minuta. kad izvadis ostavis u plehu 10 minuta, pa prebacis na resetku za hladjenje. ja ostavim u papiru u kojem se peklo, pa u jednu metalnu ciniju koja skoro hermeticki zatvara, tako potraje i 5-6 dana. u originalni recept umesto brusnica ide suvo grozdje natopljeno rumom, ali mi nesto ne volimo...
Lancia Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 Fala djecace :) pre nego sto odmaglis, koliko brusnica u koliko vina¿
aram Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 Ja stavio 100 grama u cinijicu, pa polio koliko da ogrezne, onako odokativno 1dl
MayDay Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 Sutra idem na ručak kod prijatelja iz Vodica, doneli hobu, ribice i svašta nešto. Ja ću sa svoje strane da napravim Perašku tortu, iako je jedan dan pre pomalo kasno. A možda složim i višku pogaču.
beta Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 (edited) izvini arame. hvala! majo, ljubavice ti si srce Edited April 8, 2017 by beta kentauri
Frank Pembleton Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 Sutra idem na ručak kod prijatelja iz Vodica, doneli hobu, ribice i svašta nešto. Ja ću sa svoje strane da napravim Perašku tortu, iako je jedan dan pre pomalo kasno. A možda složim i višku pogaču. Pics or...
darling Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 men se jede ovo aramovo + stark espreso one cuker :(
MayDay Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 Pics or...Evo sad ću za neki sat. Imam pitanje. Moram sutra na posao ipak na nekoliko sati. Je l ok da višku pogaču ispečem dan pre i da se služi hladna?
darling Posted April 8, 2017 Posted April 8, 2017 to je ko da jedes hleb od juce. okej je, al nije to to.
Recommended Posts