April 8, 20178 yr vidim i sam, ne moras da saljes. dobro ti to izgleda, Aramche. ako nije tesko za napraviti, baci uputstvo.
April 8, 20178 yr vidim i sam, ne moras da saljes. dobro ti to izgleda, Aramche. ako nije tesko za napraviti, baci uputstvo. nije tesko, prvo stavis brusnice da se natope u vino, ja dodam i malo aceto balsamico creme i malo secera. umesas 250 grama brasna sa 100 grama secera i praskom za pecivo, pa u to utrljas 125 grama maslaca. onda dodas narendanu koru limuna i narandze (ziveo dr oetker koji to prodaje u kesicama ), malo cimeta i malo muskatnog oraha, one brusnice (zajedno sa vinom, steta da se baci :D) i polako dosipas 150ml mleka. na kraju umesas par kasika sevilla orange marmelade (ili neke druge bitter orange), sipas sve u plek, zaravnis koliko se moze i pospes kasikom braon secera. peces na 180°C, malo nize od centra, tako da cake bude u centru. 50 minuta, pa ovlas pokrijes folijom da ne izgori secer, pa jos 25 minuta. kad izvadis ostavis u plehu 10 minuta, pa prebacis na resetku za hladjenje. ja ostavim u papiru u kojem se peklo, pa u jednu metalnu ciniju koja skoro hermeticki zatvara, tako potraje i 5-6 dana. u originalni recept umesto brusnica ide suvo grozdje natopljeno rumom, ali mi nesto ne volimo...
April 8, 20178 yr Sutra idem na ručak kod prijatelja iz Vodica, doneli hobu, ribice i svašta nešto. Ja ću sa svoje strane da napravim Perašku tortu, iako je jedan dan pre pomalo kasno. A možda složim i višku pogaču.
April 8, 20178 yr izvini arame. hvala! majo, ljubavice ti si srce Edited April 8, 20178 yr by beta kentauri
April 8, 20178 yr Sutra idem na ručak kod prijatelja iz Vodica, doneli hobu, ribice i svašta nešto. Ja ću sa svoje strane da napravim Perašku tortu, iako je jedan dan pre pomalo kasno. A možda složim i višku pogaču. Pics or...
April 8, 20178 yr Pics or...Evo sad ću za neki sat. Imam pitanje. Moram sutra na posao ipak na nekoliko sati. Je l ok da višku pogaču ispečem dan pre i da se služi hladna?