Аврам Гојић Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 osećam snažne emocije prema tebi, nadam se da ne zameraš što to ovako javno govorim. :drool:
boshoku Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 nisam pametan - ko je jači s fud šlajbama, čmljče il hefče? bogovski, kako god
boshoku Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 kako beše grčka musaka - s patliđanom, a bez jaja? to je jedina koja mi se đa
Singer Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Jeo salatu sa nikad prostijim receptom dobijenim od matorog zabara, vero baresija. Salata od rukole, pecuraka i ovcijeg sira. Rukola se ocisti (ko voli ide cela), pecurke se zive narendaju/naseckaju a sir se fino izmrvi. Sve se to prelije sa malo mulja i kad se ohladi da pusas sa dve viljuske!!
hefestus Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 kuulll..daj recept ili opis,nesto.. Na 4 patlizana 500g mlevenog mesa, (mesano govedina jagnjetina) preprzis na mulju dva crna luka, pola cena bluka, jednu stabiljiku celera, jednu sargarepu (sitno) dodas meso na laganoj vatri dinstas 5-10 min U medjuvremenu patlidzane prepolovis na pola izdubis. Onu sredinu patlidzna iseckas sitno dodas u meso i luk i to jos 10min. Na kraju dodas 2 sveza paradajza na kockice, persun, mirodjiju i sa time punis. So, biber ... Patlidzane malo posolis a dno pospes sa rendanim sirom Sada bechamel sauce. Kasiku buttera, kasiku brasna, nutmeg & mleko. Da bude malo gusce. Ne ko meni ovako retko! Preko toga paradaiz na ploske, i preko njega strugani sir. U sud, tepsiju, keramiku u kojoj su napunjeni patlidzani dodas pola prsta vode, prekrijes folijom i rernu. 180c oko sat. Posle 45min skines foliju, iako treba malo rerna grill,da dobij boju i da se sir malo zapece. Ovo su slikice od proslog kuvanja koje sam slao prijateljima.
hefestus Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Kuvao sam i dezert za celu nedelju :) A to ce tek da se jede sutra, kada se stegne. Evo recept: Moja bez ovih pistaca za ukras. Jagode i pistac? sumljivo.
ivy Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 hefe,hvala za recept..tako slično i ja pravim samo bez bešamela nc-slatko od latica ruže... već nekoliko godina me jako kopka kakvo je pa reših da napravim eksperiment..
Singer Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 zvuči kool mada hvali neko mesište koje čurke? One bele, sampinjonke vulgaris. I ja ostao u cudu da se pusaju zive al' ukusne skroz! :o
ivy Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 (edited) dakle slatko od latica ruze ...inace ja nemam pojma zasto sve to pravim kad ne jedem al bar cu imati da delim okolo :D po nekom pravilu bi trbale biti majske,svetloruzicaste i puzave..ali ja sam danas bila kod mog dede koji tu ruzu ima milion godina,rascvetala,daleko od prasine,neprskana i sine mi ideja koja me kopka vec nekoliko godina i naberem ociste se i opreu,treba oko 100g..ja sam stavila 200g :D i iseku se u serpu se stavi 1l vode da prokljuca i stave se ruze,kada se ruze stave u kljucalu vodu desi se neka grozna diskoloracija ali nista ne brinite to je ok,voda dobije njihovu boju tako se kuvaju 15min pa se u to doda 1kg secera i posle secera pola limuntusa i onda se boja vrati nazad u latice :D i tako se sve to krcka nekih 40-50-60min da bi se zgusnulo onda sam pokrila mokrom krpom i sacekacu do sutra da sipam u teglice sa kriskom limuna. dakle nikakva kulinarska mudrost ali tacno bih umrla da to nisam napravila,kad tad :D Edited June 10, 2014 by ivy
Аврам Гојић Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 (edited) Later cooking: naneo me put do Kalenića, pa pazario dve lepe deverike (dobro, de, krupatice), već zarezane i spremne za prženje. Uz to ću prostačku krompir salatu i vršački Kutreš rajnski rizling Edited June 11, 2014 by Грешни Василије
hefestus Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 dakle slatko od latica ruze ... Uh ... ja to volim. Moje ruze precvetale (maj) :) Dobio sam neko industrisko iz Turske, ne valja.
ivy Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 Uh ... ja to volim. Moje ruze precvetale (maj) :) Dobio sam neko industrisko iz Turske, ne valja. ne bih znala,nemam sa cim da uporedim jer nisam nikad jela a i samo sam lickala malo sa kasicice dok sam probavala gustinu i mogu ti reci da je slatko zubi otpadaju :D
Recommended Posts