April 28Apr 28 2 minutes ago, Engineer said:Zar nije neka naša sportistkinja poginula tako pre koji mesec, bilo u vestima, očekivao bi čovek da će nakon toga dopreti do mozga ostalihTašna Ječmenica... Promašila izlaz i krenula unazad....
April 28Apr 28 Meni se pre par godina desilo da vidim bolesnika kako vozi u kontra smeru. Ko je vozio na USA autoputu sa 4-5 traka, može da zamisli kako to izgleda. Bilo nešto baš rano oko 5 ujutro i prazan autoputu. Ja u krajnjoj desnoj traci jer sam se tek uključio sa rampe, a ovaj u krajnjoj sa suprotne strane piči pun gas. U prvi mah kad se približavao nisam ni skontao o čemu se radi, valjda mozak ima zadršku da procesuira nešto ovako sumanuto i neočekivano. Bukvalno mi se govno smrzlo par sekundi kasnije.
April 28Apr 28 3 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:ko gleda znakove, ljudi, dal ste sa kruske pali. pored onoliko gedzeta u kolima. Ovi svi što su dosad bili na videu su uglavnom matora kola, nema tu nikakvih gedžeta, osim ako su blenuli u mobilni
April 28Apr 28 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:ne veruem šta čitamkakva crna vožnja u rikverc na auto putu. teraš do prvog izlaza i tu se okreneš, pa sledeći put budeš pažljiviji u gledanju putokazana autoputu se ne vozi u suprotnom smeru, ne vozi u rikverc, ne staje u zaustavnoj travi da dete piški…ako se vozilo pokvari, obučeš svetleći praluk, staviš trokut 50m iza vozila, zoveš amss/šlep skloniš se sa kolovoza i cekašverujem da bi trećina imaginarnih ispitanika(ako ne i više) dala sličan odgovor na pitanje šta raditi ako omaneš skretanje na auto putu. bilo bi sigurno i genijalaca koji bi rekli da se okreneš kad nema nikog i lagano sa sva četiri migavca otkotrljaš do prvog izlaza@Mr.Mxyzptlk zabuna sa moje strane🤝prošao sam tim delom ruma šabac xy puta. nemoguće je da se zajebeš, imaš naplatnu rampu(ta šabačka je baš velika tipa 5-6 traka), posle toga min. dva puta znak za smer, pa da sve to prenebregneš prosto ti je u kontri sveovaj što je išao 130kmh je to uradio sa namerom
April 28Apr 28 Ja ne razumem kako možeš da pogrešiš ulaz na autoput. Eto, ne razumem. Možda, kad bih se probudio za volanom u Engleskoj.Sad kao, zamislis se kod Sava Centra recimo, i kao skrenes levo ka Areni umesto na Gazelu. Ma, važi. To prosto ne postoji.Nego bolesnici razni odrastaju.
April 28Apr 28 mozes, npr iz pravca krusevca, lako mozes da skrenes u kontra ka nisu, ima takvih mesta sigurno jos. ja sam poceo malo da se zentam dok vozim levom trakom
April 28Apr 28 4 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:mozes, npr iz pravca krusevca, lako mozes da skrenes u kontra ka nisu, ima takvih mesta sigurno jos.ja sam poceo malo da se zentam dok vozim levom trakomMožeš da skreneš, ali možeš i da vidiš šta si uradio pa da ideš u propisanom smeru do sledećeg isključenja.Nego, ne treba da voziš levom trakom, ona je za preticanje.
April 28Apr 28 Ja sam pre 10+ gosina pogresio izlaz, pravac nis bg, izlaz dusanovac, kada se izadje sa autoputa onda ako se gledaju znakovi moze samo skretanje ka Zaplanjskoj i Brace Jerkovic a ja nisam video znak i produzio pravo sto je zapravo suprotan smer za izlazak na auto put. Srecom dovoljno je siroko i kratko da sam uspeo bez posledica da se ukljucim u svoju traku ali sam se bio bas uspanicio. To je lose saobracajno resenje ali svejedno ja sam bio kriv.
April 28Apr 28 18 minutes ago, glibav said:Ja sam pre 10+ gosina pogresio izlaz, pravac nis bg, izlaz dusanovac, kada se izadje sa autoputa onda ako se gledaju znakovi moze samo skretanje ka Zaplanjskoj i Brace Jerkovic a ja nisam video znak i produzio pravo sto je zapravo suprotan smer za izlazak na auto put. Srecom dovoljno je siroko i kratko da sam uspeo bez posledica da se ukljucim u svoju traku ali sam se bio bas uspanicio. To je lose saobracajno resenje ali svejedno ja sam bio kriv.Ali to na Dusanovcu je izlazak sa autoputa, ne ulazak na isti.To bi bilo da sa Medaka krenes ka centru, kod one Avia pumpe, preko puta Slapa. Mislim, mnogo je teško da si vozač i da si toliko dezorijentisan. Ne bih u ludilu seo u auto da imam takve sumrake svesti Edited April 28Apr 28 by MeanM@
April 28Apr 28 @glibav al nisi išao u kontra smerumsm jeste bio kontra u tom trenu za tebe i tvoj cilj, al svi ostali su išli u tom smerunastaviš dalje , pa se isključiš na sledećem i nazadimao sam jednom “sličnu situaciju” na naplatnoj rampi šimanovac. išao poslom tamo, imao papire saobraćajne policije, kad sam završio pitao sam pandura jel mogu tu da se okrenem da ne idem do rume ili pećinca da bi se okrenuo. ovaj izašao iz kola sa onim svetlećim lilihipom kad je bila mala frekvencija vozila razahao se sa onim i meni dao znak da se okrenem. šestoro očiju sam otvorio iako je on bio tu
April 28Apr 28 5 minutes ago, MeanM@ said:Ali to na Dusanovcu je izlazak sa autoputa, ne ulazak na isti.To bi bilo da sa Medaka krenes ka centru, kod one Avia pumpe, preko puta Slapa. Mislim, mnogo je teško da si vozač i da si toliko dezorijentisan. Ne bih u ludilu seo u auto da imam takve sumrake svestiNe to nego sledece. Nije bio sumrak nego prvi izlazak na tom izlazu, u glavi mi je da svaki izlaz ima posle dva pravca ali na tom izlazu ima samo jedan. To je ova tackahttps://maps.app.goo.gl/tJFrPtCZ3kBXQrD78
April 28Apr 28 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:@glibav al nisi išao u kontra smerumsm jeste bio kontra u tom trenu za tebe i tvoj cilj, al svi ostali su išli u tom smerunastaviš dalje , pa se isključiš na sledećem i nazadimao sam jednom “sličnu situaciju” na naplatnoj rampi šimanovac. išao poslom tamo, imao papire saobraćajne policije, kad sam završio pitao sam pandura jel mogu tu da se okrenem da ne idem do rume ili pećinca da bi se okrenuo. ovaj izašao iz kola sa onim svetlećim lilihipom kad je bila mala frekvencija vozila razahao se sa onim i meni dao znak da se okrenem.šestoro očiju sam otvorio iako je on bio tuNazalost jesam isao u kontra smeru 10ak metara
April 28Apr 28 8 minutes ago, glibav said:Ne to nego sledece. Nije bio sumrak nego prvi izlazak na tom izlazu, u glavi mi je da svaki izlaz ima posle dva pravca ali na tom izlazu ima samo jedan. To je ova tackahttps://maps.app.goo.gl/tJFrPtCZ3kBXQrD78Ma, znam tačno taj deo tu. Ja tu stalno, sa juga kad dolazimo, se isključujem ka Voždovcu. Kažem, ti si ušao tih 10 metara ka Ustanickoj u prekršaj, jeste opasno, ovi odozgo iz Kruševačke i Ustaničke tu vataju zalet ka autoputu, al to mi je red veličine manja glupost od ulaska na autoput koju vozač, sa dozvolom i minimumom iskustva, ne može da dozvoli sebi. Ta 'petlja' tu je jedna od najnebuloznijih tačaka BG saobraćaja. Po planskim dokumentima tu treba da prodje nastavak UMPa, al to će biti nikad.
April 29Apr 29 zahteva hitno rešavanje.Tolike kamere načičkali svuda po zemlji i hvale se pametnim autoputevima a vamo se ljudi klade i voze u pogrešnom smeru. https://x.com/mavkoo/status/2049381043233309089