April 29Apr 29 Ali valjda bi i taj izazov negde bio dokumentovan. U čemu je stvar, jel ima padne na pamet da će i sami možda da poginu?
April 29Apr 29 1 minute ago, Svemir Zeka said:Ali valjda bi i taj izazov negde bio dokumentovan.U čemu je stvar, jel ima padne na pamet da će i sami možda da poginu?Nema tu pogibije..samo stisnes reset i sve krene iz pocetka..Pa ne bi valjda igrice lagale ?
April 30Apr 30 17 hours ago, zorglub said:Strelice su za actual isključenje, tamo gde stoji beli auto na vememahovom skrinšotu. Pravo pitanje je zašto je prekinuto ovo ostrvo koje deli dva smera.Iskljucenje funkcionise tako sto stanes na autoputu u krajnju lijevu traku i procjenjujes kad je bezbjedno da presjeces vozila koja voze 120 i nadas se da te niko nece napucati odozada jer vidi ispred sebe slobodnu traku samo za njega?
April 30Apr 30 To je gradska ulica s razdvojenim smerovima, dakle ograničenje je 50, nije autoput. Ima i stanica gradskog prevoza bez proširenja u krajnjoj desnoj traci nešto pre tog uključenja na autoput.A ispred mesta skretanja je razdelno ostrvo, a ne slobodna traka. Edited April 30Apr 30 by vememah
April 30Apr 30 Ograničenje je 60 i cela traka je samo za skretanje, ali je fakat kretensko isključenje.
April 30Apr 30 19 hours ago, vememah said:Ima snimak Yandexovog Streetviewa iz 2024, vidi se da nema nikakve zaštite.https://yandex.com/maps/10522/belgrade/?l=stv%2Csta&ll=20.364662%2C44.832227&panorama%5Bdirection%5D=359.427788%2C-3.123759&panorama%5Bfull%5D=true&panorama%5Bpoint%5D=20.363509%2C44.832010&panorama%5Bspan%5D=38.839415%2C15.000000&z=18.51Kad je već tako nesrećno napravljeno, onda najmanje što može je da ta strelica bude vrlo vidljivo označena kao pravo, a onda kad odeš niže da bude strelica levo. I još bolje, da stohi znak za zabranjeni smer i, najsigurnije, te pregrade za one koji ne čitaju saobraćajne znake. Ovako te bukvalno navodi da skreneš levo direktno u nešto što je zapravo uključenje na put za vozila iz suprotnog smera.Čemu zapravo služi taj prekid u razdelnoj površini uopšte?
April 30Apr 30 Verovatno za preusmeravanje saobraćaja kad se obavljaju radovi - zatvori se jedan smer, a drugi učini dvosmernim. Ali svakako tu u redovnim okolnostima moraju da stoje betonske prepreke nepomerive bez mehanizacije. Edited April 30Apr 30 by vememah
April 30Apr 30 bilo je tu betonskih prepreka al su prilikom neke zamene asfalta sklonjene, evo je slika iz ‘15
April 30Apr 30 Ne znam kakva bi me zurba naterala da skrecem tu levo preko ove dve trake. Izgleda mi kao da presecas pistu za uzletanje.
April 30Apr 30 1 minute ago, bags said:Ne znam kakva bi me zurba naterala da skrecem tu levo preko ove dve trake. Izgleda mi kao da presecas pistu za uzletanje.Ne mora žurba.Ako znaš da u nekom trenutku treba da skreneš levo, strelica te na tom nelogičnom mestu navodi da to učiniš tu, na najpogrešnijem mogućem mestu. Mozak sledi signalizaciju koja je pred njim, vidi belo bolje za koje je nelogično da se preseca ali jbg strelica kaže da se tu skreće levo, valjda znaju šta rade. Dok si trepnuo, nađeš se u wtf situaciji jer si najednom u traci gde svi idu na tebe.
April 30Apr 30 Tu je ranije bilo ostrvo, normalno, podignut ivičnjak. Kad su ga razvalili prilikom nekih radova nisu vraćali, naravno.Ne znam kakva bi me zurba naterala da skrecem tu levo preko ove dve trake. Izgleda mi kao da presecas pistu za uzletanje.Nije tragično, postoje semafori par stotina metara dalje, u oba smera, ograničenje je 60.I pored razvaljenog ostrva teško je promašiti smer jer jako prometno. Eventualno noću