May 9May 9 Znacemo da se drzava unormalila kad kazne za ovakve prekrsaje postanu ucestalije i drasticnije.
May 9May 9 49 minutes ago, Filozof manijak said:i pokušaj ubistva. Sramotne kazne za ovako nedelo, pogotovo posle skorašnjih tragedija.Ne može pokušaj ubistva jer nemaš oštećenu stranu. Zato sam i napisao terorizam.
May 9May 9 Ne moze pokusaj ubistva NN osobe..za nas laike ? Sta ako se ogrnem dinamitom ponesem u jednoj ruci kanister benzina a u drugoj upaljenu baklju ? Za sta dobijam tuzbu ?
May 9May 9 2 minutes ago, ultra plasticni said:izazivanje opste opasnosti u pokusajukoja je najveća zaprećena kazna za ovako ponašanje u saobraćaju?
May 9May 9 za krivicno se trazi laka telesna povreda ili materijalna steta u ne znam bas kom iznosu, oko 200K
May 9May 9 38 minutes ago, ultra plasticni said:izazivanje opste opasnosti u pokusajumože li se ovaj kontrasmer vozač optužiti za izazivanje opšte opasnosti u pokušaju, i ako ne može - zašto ne može(pretpostavljam da i ako se optuži, svakako mora da se dokaže da nije nepažnjom ušao u kontrasmer, nego da je to svesno krenuo sa namerom da izove opštu opasnost)
May 9May 9 1 hour ago, ultra plasticni said:izazivanje opste opasnosti u pokusajuOvo bih mu dozvolio da dobije samo ako u detalje objasni kako i zasto je krenuo u kojtra smeru na autoput.
May 9May 9 Pa da, majmuni na formu izvrću ruglu logiku i zdrav razum, a onda strada dvoje, troje..., jer eto, znate, ne može, zakon, načela....Da mi je znati koje načelo opravdava to što će ovaj ludak za godinu dana i manje opet moći da sedne i ponovi ovo isto. Zašto, za početak, ne može dobiti trajno oduzimanje dozvole, moratorijum na polaganje vozačkog na 5-10 godina i uslovnu višegodišnju kaznu za ponavljanje dela?