Indy Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Nisam ni znao za taj EdX, pa to nice k'o pecurke posle kise. Meni se bas svidja Udacity sto je antirigorozan. :DBacio sam pogled na Udacitijevu kriptografiju, pocinje veselo, sve sa crtanjem cica glise sarenim "flomasterima", medjutim par lekcija iza uvoda vec izgleda... kripticno. U ovom semestru sam inace i na "pravom" univerzitetu, gde sam imao Network Security (prakticno = kriptografija), no ipak se ispisah iz toga ovaj put. (Suvise drugih stvari da se polaze, kripto nije nesto sto mogu da radim "usput").Za sad cu se drzati toga gde ima pythona, makar da nesto naucim postenski. (Btw. poceo sam da stavljam Udacity kurs u prijave za posao :D ... tamo gde se trazi pored drugih stvari, kao slag na torti, "poznavanje programiranja". Nadam se da nece da mi se smeju, al' moram da probam. Nezgodno samo na intervjuu kad ti ture odstampani kod pod nos i pitaju "sta ovo radi". Uopste je na intervjuima za posao nezgodno kad te pitaju nesto. )
fonTelefon Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 jebo svet kad ni za kalemare nema posla i treba do propane 21.
rajka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Nisam ni znao za taj EdX, pa to nice k'o pecurke posle kise. Meni se bas svidja Udacity sto je antirigorozan. :DBacio sam pogled na Udacitijevu kriptografiju, pocinje veselo, sve sa crtanjem cica glise sarenim "flomasterima", medjutim par lekcija iza uvoda vec izgleda... kripticno. U ovom semestru sam inace i na "pravom" univerzitetu, gde sam imao Network Security (prakticno = kriptografija), no ipak se ispisah iz toga ovaj put. (Suvise drugih stvari da se polaze, kripto nije nesto sto mogu da radim "usput").Za sad cu se drzati toga gde ima pythona, makar da nesto naucim postenski. (Btw. poceo sam da stavljam Udacity kurs u prijave za posao :D ... tamo gde se trazi pored drugih stvari, kao slag na torti, "poznavanje programiranja". Nadam se da nece da mi se smeju, al' moram da probam. Nezgodno samo na intervjuu kad ti ture odstampani kod pod nos i pitaju "sta ovo radi". Uopste je na intervjuima za posao nezgodno kad te pitaju nesto. )EdX ne bih svrstala u te 'pecurke' posto je to MIT, Harvard i Berkli, znaci kvalitet. Ne znam kakvi su ostali kursevi, ali ovaj je stvarno odlican i sjajan za nastvak Udacitijevog 101.Sto se tice CV-ja, za to mi se isto cine ovi coursera i EdX kursevi super, posto onda mozes da napises da si polozio MIT-jev kurs, Stanfordov kurs i sl., koje ipak vise ljudi poznaju nego udacity.inace ima ovaj sajt, koji agregira kurseve sa svih tih MOOC sajtovahttp://www.class-central.com/
Indy Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Pa da, to i napisem: "Stanford University online course via Udacity"... ili tako nesto.BTW. Nisam mislio nista negativno pod "pecurkama", dapace.
fonTelefon Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 mozda da napises i ime profesora, mozda naivno ocekujem da ce neki od njih ipak postati vrlo poznata imena bas zbog masovnosti kurseva.
rajka Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 samo da skrenem paznju da u januaru pocinje Caltech Parallel Session iz Machine Learning. Izgleda da platfroma nije fancy kao coursera ili udacity, ali ne znam nikogda je isao na Caltech a da ne obozava Jaser Abu Mustafu. Jedva cekam :)http://work.caltech.edu/session.html
fonTelefon Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 hvala inace ne bih se setio da pocinje danas kurs. btw suvise mali broj za indya
fonTelefon Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 kosmologija.otvara privatni biznis sa pljeskavicama od onih skakutavih pacova i sa spricerima u konzervi. tko zna gde luta.
morgana Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 aha, to je na kurseri, jel?izgleda zanimljivo. steta sto vjerovatno ne mogu da pratim bez nekog predznanja.
fonTelefon Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 trazzice da se nesto racuna. nemam pojam kakav im je zapravo format.
morgana Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 u februaru 2014. na courseri krecu finansijska trzista roberta shillera, jedan od popularnijih kurseva sa open yale-a. odlican, u izvornom obliku da se slusati i kao podcast, preporucujem. coursera je car!dajte neke preporuke, sad je vec ponuda tolika da se covjek pogubi birajuci, za koju god oblast da se uhvati.
Indy Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 Sigurno je vec bilo, ali vredi podsetiti na citavo bogatstvo programa sa MIT-a za dzabe. Treba coveku (jos) jedan zivot samo da sve to otprati. http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/
Recommended Posts