Jump to content

Ruska, sarma, pečenje i "milion"

Featured Replies

Pa ovo nije pbp topik.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Pa ovo nije pbp topik.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

ajde otvaraj tu votku i živeliiiii!

Naravno, istina je neđe druđe!

:lolol:

Svinjska rebra usoljena i ostali suvi zacini plus braon secer pa na dva dana da se izmarinira.Uvio ih u papir za pecenje kolaca i alu foliju pa na 130 stepeni nekih 6h.Nakon toga otvaranje,premaz BBQ sosom i na 220 da se napravi korica posto su rebra sa kozom.Toliko dobro,a rerna cista kao iz apoteke.

Sta je to?

Nista sofisticirano, gambori u kokososovom mleku, krckano sa paprikama i paradajzom. Navodno, tradicionalno jelo u ekvadorskoj provniciji Esmeraldas, gde je crno stanovnistvo, verovatno povuceno iz Afrike, slicno brazilskoj (Bahia) moqueca.

Edited by Budja

• 11 months later...

posto meni praznici pocinju veceras - evo me!

veceras u gostima, bice razno.

sutra sve po redu - kafa s bejlisom, zatim za dorucak kajgana s dimljenim lososom i i sampanj. posle bozicni rucak No1. predjelo guscja pasteta, peceni briosh, slatko belo vino i marmelada od luka. glavno jelo - pecena guska, krompir na guscjoj masti, crveni kupus, sargarepa, kupusici, sos od brusnica. dezert - raznih sireva, raznih cokolada, panettone naravno i klasicni bozicni kolacici. uz to raznih alkohola i grickalica. praznici poceli! za novaka jos smisljam...

26000958_1790408744587050_2942388294155380987_n.jpg?oh=09a5461693eaf9928fe44a39a99b8186&oe=5ABE6F7C

e vec sam se pitala hocu li opet ove godine ja da skidam prasinu sa ove teme.

a u ozbiljnim sam razmisljanjima sta ove godine da spremim.

tj mesiste mi najveci problem, nemam inspiraciju (koliku imam za kolace)

meni inspiraciju za mesište resio renne, onom svojom prasetinom od 8 sati na 80c 

+ sarma i reform ili moskva šnit torta i nema šta dalje da razmišljam

Edited by Sara

e vec sam se pitala hocu li opet ove godine ja da skidam prasinu sa ove teme.

a u ozbiljnim sam razmisljanjima sta ove godine da spremim.
tj mesiste mi najveci problem, nemam inspiraciju (koliku imam za kolace)
Pa mi na onoj drugoj temi

danas prasence i salate, za novu godinu verovatno roštilj, a za naš božić, domaćinski i sa stilom. 

Sarma, podvarak, ruska i mimoza gotove

Pihtije se kuvaju

Ove godine nece biti novogodisnje euforije, jer sam primetio da mi ne prija da zujim po guzvama i da ulazem neke napore u spremanje hrane samo zato sto, eto, treba da se ima svega za novu godinu. Porucio sam od drugara kuvara nekoliko porcija novogodisnje hrane, sinoc sam obavio brzinsku kupovinu u slabo posecenom hipermarketu na 1km od kuce. U subotu su pazariti pice i nesto za grickanje i to je to. Prodavnice rade vec u utorak, nema poente praviti hangar i restoran od gajbe, sto sam radio prethodne dve nove godine.

Edited by pacey defender

Sarma, podvarak, ruska i mimoza gotove
Pihtije se kuvaju
mmm mimoza i ja cu to. rusku smo potroshili proshle nedelje.

sent from bubamoto

Donji sloj
6a9f1f73cb71d74eabe035804cf6c120.jpg