Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)

Featured Replies

ako pricate o e-commerce B2C isporukama, nema carine za manje sume. ne znam gde je granica. mislim da nije preko 100 EUR @zorglub

• Replies 3.8k
  • Views 441.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• bejzbolka
    bejzbolka

Malopre čitam ovu vest, pročitao sam dva puta da vidim jesam li dobro razumeo. Iz perspektive političkog života u Srbiji ovo izgleda kao da se dešava na drugoj planeti.

• Nestorescu

• Gde je Putin desničar, šta je sa vama? Putin je čovek bez bilo kakve ideologije, on je deep state tehnokrata bezbednjačkog usmerenja, o bilo kakvoj ideologiji verovatno ima mišljenje kao i o bilo kakv

Posted Images

14 hours ago, Engineer said:

Da baš sad. Posle samo 15 godina. Ili više, ali znam da sam ja pre 15 počeo da kupujem te gluposti od 2€. Izmena je koliko vidim u visini de minimisa, koji je do sada bio 150€. U Kini je koliko znam 0€ za ovakve porudžbine. Pa mu onda ovo dođe reciprocitet valjda.

U Kini nije u pitanju prodaja van granica zemlje gde mora da se vodi racun o troskovima i carinskim stopama zemlje u koju se izvozi.

Ako svojom niskom cenom ruse ove nase preprodavce koji istu robu prodaju 10x skuplje - neka ih!

Niko ne brani domacim pr(epr)odavcima da smanje marzu i alavost - opet ce zaraditi. na vecoj prodaji..

fantom

47 minutes ago, kronostime said:

Niko ne brani domacim pr(epr)odavcima da smanje marzu i alavost - opet ce zaraditi. na vecoj prodaji..

Ne mogu smanjiti maržu ni alavost toliko da se izjednače s konkurencijom koja za razliku od njih ne plaća carinu.

Carine nije bilo ispod ~25 evra, PDV ispod 100+ evra, ne sećam se tačnog iznosa.

Ja sam za to da ukinu carine na kineske automobile, od toga dugoročno može da bude koristi. Za ovaj temu nuklearni otpad nek rade šta hoće, ja bih uveo porez na besmislenost i arčenje resursa, k'o što ima carbon tax ili porez na cigarete. Shop like a billionaire, kako da ne. Sve se plašim da su bilioneri postali milioneri tako što su davali pare za robu koja ekspresno do brzo završi u kanti za smeće. Nije temu jedini problem, samo eskalacija problema, nešto kao Jerry Springer u pop kulturi, ali je svejedno najgori primer.

Kako beše, a da, šoder.

Edited by Venom

Carine nema ispod deklarirane vrijednosti 150 evry, plaćo se samo PDV (na tu deklariranu)

A onda je obrnuto, ispod 20 nešto je bilo bez PDV-a, ispod 150 bez carine.

7 hours ago, Roger Sanchez said:

Carine nema ispod deklarirane vrijednosti 150 evry, plaćo se samo PDV (na tu deklariranu)

PDV se placa za svaku trgovinu, a carini se sve preko 50 Ojra, bar u Srbiji.

Ovo mi izaziva sličan vajb kao i onaj film Bogovi su pali na teme...

Fast forward, ista slika srpski gen X penzosi 2050…

khm, mi poznajemo jevreje bolje od centralne kovnice i štamparije istih covid19

Deluje mi da su ovo neki od najubogijih penzosa, sumnjam da su se oni nagledali evara…

Policajka ima opasne cvike btw evilsmile

Mogerini rektorka koledza za evrobirokratske mladolidere u Briselu. Kako se samo nagomilao broj tih briselskih uhljeba koji u maticnoj drzavi ne bi dobili glasove ni da udju u lokalnu mesnu zajednicu a u Briselu plivaju u razonarznim fondovima za istazivanje ruda i gubljenje vremena. Uskoro ce sve potonuti pod njihovom tezinom.

Videćemo da li će se odmotati donacija Telekom Srbija koledžu i kuda.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.