Jump to content
IGNORED

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)


anomander rejk

Recommended Posts

Italija ima 1.900 milijardi duga. Veselo. Taman zapuše jednu rupu na brodu, voda izbije na drugoj. Ima jedan dobar komentar na b92- EU ne sme propasti, jer EU nema alternativu! :)

Link to comment

Grcko javno mnjenje je izgleda u potpunoj sizofreniji i negaciji.Po anketama 60% je protiv stezanja kaisa, dok je istovrmeno 70% protiv izlaska iz evro-zone.Apsolutno neodgovorna i neodrziva pozicija kojoj su verovatno doprineli i neodgovorni opozicioni politicari. Sve sami pilicari.

Link to comment
Ima jedan dobar komentar na b92- EU ne sme propasti, jer EU nema alternativu! :)
A tvojoj plitkoj glavici je samo to bitno u cijeloj pričici. smile.gif Jebeš recesiju, ma jebeš i Grčku, glavno da EU propa'ne, misli SRBin, i spašeni smo! Milijarde, trilijuni, milijuni, stotine, desetine, koga briga, jebeš i brojeve, koće da i' pamti!Jesi možda dokučio mehanizam tog propadanja? How it's gonna play out? Edited by Roger Sanchez
Link to comment
wtf? :o 1900 milijardi lira, mozda. Gde si to nasao?
Piše ovde...Al' mi to nešto puno, isto kao i tebi, čak i da se računaju svi unutrašnji dugovi... Mada, s druge strane, latini su to, sve je moguće...
Link to comment
wtf? :o 1900 milijardi lira, mozda.
Nope, evri su u pitanju. 6 puta više od Grčke, uopšte nije nezamislivo. Njih nikakav paket neće moći da spase.Btw, i dalje postoji mogućnost da Venizelos preuzme dizgine u ponedeljak. Edited by beowl
Link to comment
Nope, evri su u pitanju. 6 puta više od Grčke, uopšte nije nezamislivo. Njih nikakav paket neće moći da spase.
Pa dobro, bogamu, nije sve u tome koliko megatona ima glavnica.Mau, pomozi!
Link to comment
Pa dobro, bogamu, nije sve u tome koliko megatona ima glavnica.
Pravi megatoni leže u dokapitalizaciji koja će biti potrebna da bi banke i Italiju preživele. Jer trenutno se sve svodi na to da banke prežive.O italijanske hridi će se taj brod napokon olupati pa će nešto morati da se menja. Nova valuta sa otpisom dugova, pad standarda i tome slično.
Link to comment

Nisu ni Grci bili toliko losi do 2009:chartimg.pngA, onda kreditori jednog dana provale da od rasta ekonomije nema nista, da se problemi samo povecavaju i kazu:greece-government-bond-10y.pngRezultat:749px-Greece_public_debt_1999-2010.svg.pngItalija:italy-government-bond-10y.pngchartimg1.png

Link to comment
Jebeš recesiju, ma jebeš i Grčku, glavno da EU propa'ne, misli SRBin, i spašeni smo! Milijarde, trilijuni, milijuni, stotine, desetine, koga briga, jebeš i brojeve, koće da i' pamti!
Rođo, valjda si čuo za:
da komsiji crkne krava makar nama crkle dve
Nek EU rikne pre nego što Rvati uđu u nju. Dok mi dođemo na red i onako će da rikne. :P Imali neko informacije kako nemački arbajteri gledaju na ove najnovije događaje? Po meni oni imaju mnogo više razloga da izađu na ulice nego ovi što su trošili nezarađeno. Koliko znam, pizdeli su i što je preko njihovih leđa pretureno ujedinjenje 2 Nemačke. Onda su im DM zamenili za evro, pri čemu su cene rapidno skočile, a plate baš i nisu. Zatim su sa svakim proširenjem morali da rade sve više i za manje para, kako bi zadržali posao. Sad oni i dalje ćute i rade, a Grci tvrde pazar. Edited by duma
Link to comment
A tvojoj plitkoj glavici je samo to bitno u cijeloj pričici. smile.gif Jebeš recesiju, ma jebeš i Grčku, glavno da EU propa'ne, misli SRBin, i spašeni smo! Milijarde, trilijuni, milijuni, stotine, desetine, koga briga, jebeš i brojeve, koće da i' pamti!Jesi možda dokučio mehanizam tog propadanja? How it's gonna play out?
Pa šta bi trebalo, da plačem i naričem za EU ? Pa šta ako se raspadne, ni prva ni poslednja ekonomsko politička tvorevina koja se raspala. I boli me baš uvo ako se to desi, jedina država čiji raspad žalim je SFRJ, a za EU me boli neka stvar. Ono što tvoja plitka glavica nije skontala, je da je neko uputio post prevashodno udarajući na našu bezidejnu političku vrhušku . O čemu će mantrati po ceo dan kao dosad, ako EU ode nizbrdo.
Link to comment
Imali neko informacije kako nemački arbajteri gledaju na ove najnovije događaje? Po meni oni imaju mnogo više razloga da izađu na ulice nego ovi što su trošili nezarađeno. Koliko znam, pizdeli su i što je preko njihovih leđa pretureno ujedinjenje 2 Nemačke. Onda su im DM zamenili za evro, pri čemu su cene rapidno skočile, a plate baš i nisu. Zatim su sa svakim proširenjem morali da rade sve više i za manje para, kako bi zadržali posao. Sad oni i dalje ćute i rade, a Grci tvrde pazar.
Stoji sve gore napisano. Medjutim za sada zaista cute i rade, postoji taj strah od gubitka posla i valjda su zato mirni. Postoji potisnuto nezadovoljstvo, medjutim politicke partije ga spinuju vrlo lako, levica prica kako solidarnost nema alternativnu, a desnica kako evropa i evro nemaju alternativu. A obican covek onda cuti i dalje radi, a zaista se radi sve vise za sve manje i to se oseca u svakodnevnom zivotu polako.edit: medjutim daleko je to od neke prave krize po mom misljenju (stravicno jak izvoz za sada, plus velika domaca ulaganja u nauku i tehnologiju) Edited by burekdzija
Link to comment
O čemu će mantrati po ceo dan kao dosad, ako EU ode nizbrdo.
Imaju onu drugu temu. :fantom: A EU se neće raspasti - bezveze sad sa ovim ako-ima skrivaš navalu adrenalina i endorfina koja te obuzima kad pomisliš na taj zamišljeni događaj.
Link to comment
Stoji sve gore napisano. Medjutim za sada zaista cute i rade, postoji taj strah od gubitka posla i valjda su zato mirni. Postoji potisnuto nezadovoljstvo, medjutim politicke partije ga spinuju vrlo lako, levica prica kako solidarnost nema alternativnu, a desnica kako evropa i evro nemaju alternativu. A obican covek onda cuti i dalje radi, a zaista se radi sve vise za sve manje i to se oseca u svakodnevnom zivotu polako.edit: medjutim daleko je to od neke prave krize po mom misljenju (stravicno jak izvoz za sada, plus velika domaca ulaganja u nauku i tehnologiju)
nemaju nemacki radnici bas toliku frku da bi izasli na ulicu. veca je frka bila pre 2-3 godine. stopa nezaposlenosti je najniza u poslednjih par godina, drzava ubire rekordne poreze, kupuje se i trosi se na veliko. naravno, nije im pravo da rade za nekog ko nece da radi, ali ni ne padaju na pisanja zute stampe kako grci planduju a nemci placaju.
Link to comment
×
×
  • Create New...