Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

10 minutes ago, Filozof manijak said:

kako se sve preokrene, na brzinu

Na šta misliš?

• Replies 10.9k
  • Views 974.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

u odnosu na Ukrajinu

Preokret: Amerika dopustila Indiji da kupuje rusku naftu

ma idi, izuzeće od sankcija u trajanju od trideset dana, dok na završe s Iranom

Edited by Marcus Wulffings

20 hours ago, radisa said:

Ja mislim da zestoko masimo oko ciljeva ove SVO...

Cilj je unustiti Iran kao drzavu, i pobiti sto vise ljudi, sjebati sto vise infrastrukture, napraviti sto vise stete...I posejati sto vise mrznje da se dobije gorivo za sledecu iteraciju... Slicno kao u Gazi... Zato i nije spremana opozicija, zato se i ubijaju vodje... Bole ih kurac ko ce preuzeti bilo sta jer je cilj da ne ostane nista, a i to sto ostane da samo o mrznji razmislja u svojoj bespocnosti......

I ja mislim da to svi, barem naslucuju, ako i ne znaju...

Amin.

Bukvalno idu po prirucniku za dugoročno sjebavanje regiona i nije im prvi put.

2 hours ago, Jeremija said:

Зато Лео никада неће бити велики као Марадона.

20 hours ago, radisa said:

Ja mislim da zestoko masimo oko ciljeva ove SVO...

Cilj je unustiti Iran kao drzavu, i pobiti sto vise ljudi, sjebati sto vise infrastrukture, napraviti sto vise stete...I posejati sto vise mrznje da se dobije gorivo za sledecu iteraciju... Slicno kao u Gazi... Zato i nije spremana opozicija, zato se i ubijaju vodje... Bole ih kurac ko ce preuzeti bilo sta jer je cilj da ne ostane nista, a i to sto ostane da samo o mrznji razmislja u svojoj bespocnosti......

I ja mislim da to svi, barem naslucuju, ako i ne znaju...

Nema sta da se misli i naslucuje, u pitanju je cuvena "mow the lawn" doktrina koja se odavno primenjuje.

Cilj je uvek bio konstantna nestabilnost tog regiona, a ako može da se uradi nešto više, tim bolje. Mislim da sada pokušavaju to nešto više, obzirom na količinu angažovanog ljudstva i naoružanja, kao i tok ratnih dejstava...videćemo.

2 hours ago, vememah said:

Moze da izgleda smesno, ali nije: nemaju Mosaditm monopol na dovijanja raznih vrsta, obaska sto nicija nije do zore...

I sto je nuzda majka invencije, a pretpostvaljati da u zemlji sa skoro 100 miliona stanovnika i 3x vecoj od Francuske nema ljudi sposobnih i spremnih da se dovijaju - velika je greska.

Isto onoliko velika poput one kojom su, recimo, Francuska, Japan, Francuska ponovo pa SAD potcenile male zute ljude obucene u crne pidzame i obuvene u sandale od automobilskih guma...

1 minute ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Cilj je uvek bio konstantna nestabilnost tog regiona, a ako može da se uradi nešto više, tim bolje. Mislim da sada pokušavaju to nešto više, obzirom na količinu angažovanog ljudstva i naoružanja, kao i tok ratnih dejstava...videćemo.

.

Ja mislim da je cilj stabilnost regiona, pri cemu svih velikih sila i RF i Kine I US..

Problem je sto je region kao kljucni , polje veoma razlicitih interesa cesto potpuno suprostavljenih i trazi balans izmedju velikih koga sada nema.

.

3 minutes ago, barba said:

.

Ja mislim da je cilj stabilnost regiona, pri cemu svih velikih sila i RF i Kine I US..

Problem je sto je region kao kljucni , polje veoma razlicitih interesa cesto potpuno suprostavljenih i trazi balans izmedju velikih koga sada nema.

.

RF, Kina i USA nemaju iste interese...nekada se poklope, ali ovo definitivno nije taj trenutak.

Da je velikim silama cilj da taj region bude stabilan, on bi to i bio...ovako, verovatno ne postoji nestabilnije parče zemlje na planeti. Nije to neka velika mudrost, okreni sve protiv svih i koristi situaciju, a to je tlo inače pogodno za eksperimente takve vrste.

Mislim da preterujete u racionalizaciji ove avanture i razumem zasto, normalnom ljudskom umu je tesko da zamisli ono sto umovi od starosti zanemocalih psihopata mogu da urade pa traze neko racionalno objasnjenje iza toga jer im je draza ruzna izvesnost od bilo kakve neizvesnosti. SAD zeli samo jednu stvar od pada Berlinskog zida - kraj istorije. Drugim recima, zele svet sacinjen od marionetskih rezima koji ce da rade iskljucivo u interesu SAD kao undisputed svetskog lidera. Sve ovo sto gledamo od ratista do ratista su samo male takticke pobede koje ce ih na kraju odvesti u spektakularan poraz.

Na kraju krajeva, nista od toga nije vise nikakva tajna. Imate u raznim dokumentima raznih americkih institucija formulacije tipa "Kina je neprijatelj SAD jer je najveca opasnost i najveci izazov za americku globalnu dominaciju" i slicne detinjarije. Nafta, gas, ovaj ili onaj rezim, kurac, palac, sve su to samo sredstva za postizanje apsolutne dominacije kao glavnog i jedinog cilja. Sada je to samo malo jasnije i onima koji su ranije odbijali da shvate jer ono sto trezan misli narandzasti pijanac (od moci) govori.

Nikad, ama bas nikad posle WW1 kada je Bliski istok sa sve naftom usao na takozvanu svetsku pozornicu, nije stabilnost cilj.

Nije ni danas, odnosno jeste ako se pod stabilnoscu podrazumeva stalno tinjajuca mogucnost sukoba sa sve - pre svega - mogucnoscu da neko sa strane, ako i kada mu to odgovara, potpali region.

Ako igde u novijoj istoriji postoji primer uspesne primene principa poznatog kao zavadi pa vladaj onda je to Bliski istok.

Princip je vezban na Arapima pre svega, obuhvatao je i sve Muslimane tamo do Indije i Pakistana koji su po istom principu podeljeni jer bolje da se zanimaju izmedju sebe nego da se okrenu ka nama slucajno...

Princip po kome je 1 Izrael posadjen na Bliski istok mogao da bude tom Bliskom istoku dar, mana s neba, dragocena inekcija strucnih, intelektualnih i svih drugih kvaliteta, postao - namerno i svesno - strano telo na BI, suprotstavljeno svima i svakome, a narocito do koske razjedinjenim Arapima...

Ali zato - zabole nastm...

Sve dok nafta tece onako kako namatm odgovara....

A onitm se uredno, malo, malo pa pokolju medjusobno...

U to ime cemo da trpimo i podrzavamo srednjovekovne monarhije sa jos srednjovekovnjim zakonima, bolece nas za ljudska prava, podrzavacemo Izrael cak i onda kada se on bavi onim sto su precima njegovih danasnjih stanovnika radili drugi....

Stabilna je jedino nasa sposobnost da vodimo ratove, ostalo je sve privremeno. I resursi su privremeni spram toga

Kad i jednima i drugima ponestanu rakete i dronovi pocece pravi pregovori, za jedno par nedelja - mesec dana...

Edited by Tutankamon

3 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

RF, Kina i USA nemaju iste interese...nekada se poklope, ali ovo definitivno nije taj trenutak.

Da je velikim silama cilj da taj region bude stabilan, on bi to i bio...ovako, verovatno ne postoji nestabilnije parče zemlje na planeti. Nije to neka velika mudrost, okreni sve protiv svih i koristi situaciju, a to je tlo inače pogodno za eksperimente takve vrste.

.

To sto oni nemaju iste interese u regionu je savrseno tacno, ali to jos uvek ne znaci da svi zajedno ne zele njegovu stabilnost jer kako ovih dana vidimo svi zavise od njega.

Jos jednom ponavljam, stvar je uvek u balansu izmedju velikih, dok je postojao kakav takav balans mogli su i da daju teritorije za napade u ratu posle 9/11, iskorenjuju ISIS itd..

To je bio neki period relativnog balansa gde svi stite svoje specificne interese pa si imao tu sizofrenu sliku saradnje i suparnistva u isto vreme.

U tenutku kad je americka dominacija dovedena u pitanje balans nestaje i dobijas ono o cemu ja pisem ili sto napisa Harper iznad.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.