Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

• Replies 10.9k
  • Views 974.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

2 minutes ago, Avatar said:

Ovo je postalo toliko ludilo mozga, da više reči nemam da opišem isto... Zamisli da si država i memuješ snimke ubistava, kačiš to na svoj zvanični profil države..

https://x.com/WhiteHouse/status/2029953667600646655?s=20

IMG_3208.jpeg

29 minutes ago, steins said:

Enivej, mene ovo cepanje po američkim bazama i koje čemu podseća na onaj crnogorski vic - Vidju, mrtva tica a leti

Ne ide tako lako ovo uterivanje demokratije kad ti je vojska u dometu neprijatelja.

Neprijatno je ovo lupanje dronovima od par desetina hiljada dolara po bazama. I skupo i neprijatno.

Pre 100-tinjak stranica sam pitao šta koji qrac misle, tada s jednom flotom, i navlačenjem pvo-a.

Očekivao sam da UK i saveznici preuzmu Izrael a da će Iran šarati malo us baze, malo više Izrael pa eto nosiće se.

Prosto rečeno nije imalo logike napasti, niti sam očekivao da će Iran lupati po svemu što im je u dometu.

• Popular Post

Lepo zvuci to sto je R. Pahlavi Jr rekao, samo sto je ova "tranzicija vlasti" u Teheranu realna kao posteni izbori u Srbiji, pod SNSom.

More than $890 million a day

The war is costing about $891.4 million per day, according to a think tank based in Washington, DC, that analyzed the information the Pentagon has shared about targets it struck and the assets involved in the operation.

The Center for Strategic and International Studies predicts that the cost will decrease as the US shifts to “less expensive munitions” and as the drones and missiles launched by Iran declines.

“However, future costs will depend mostly on the intensity of operations and the effectiveness of Iranian retaliation,” CSIS added in its report.

These are the daily costs of the most expensive assets:

Air assets:
  • Tanker and cargo: $9 million

• Carrier air wing: $5 million

• Non-stealth fighter: $5 million

• Stealth fighter: $5 million

Naval assets:
  • Aircraft carrier: $6 million

• Destroyer: $5 million

Ground assets:
  • Artillery brigade: $1 million

• National Guard battalion: less than $1 million

edit: i ovo - https://costsofwar.watson.brown.edu/sites/default/files/2025-10/Wider-Middle-East-Costs_Costs-of-War_Bilmes_10.7.25.pdf

Edited by cedo

Demokratski kongresmen iz Konektikata Džim Hajms:

— and he’s going to say this is really not tenable. And he’s going to declare victory and walk away.

And maybe the attention of the American public will fade, but what will have been achieved is that you will have replaced a very bad Supreme Leader with his son, who is more radical than he is, and, by the way, committed to the creation of a nuclear weapon.

https://x.com/Acyn/status/2030011222276591648

Tsz9Fce.png

https://tradingeconomics.com/commodity/crude-oil

26 minutes ago, Jeremija said:

koja dace jbt. ko malo bolji piljar.

5 minutes ago, vememah said:

And he’s going to declare victory and walk away.

stvorenje niotkuda

mozda te provocira

(ne tebe vememase, trampa)

edit: a mozda gleda i u njegovu zenu lol

Edited by cedo

Nafta je već preko 90. Ova strategija Iranaca je mislim iznenađenje za Amerikance. Iako ih zovu teroristima u svakoj objavi i javnom nastupu nisu očekivali takve slične metode i napade na polucivilnu infrastrukturu. Iranci su na drugoj strani jasno dobili uputstva ovaj put da povuku ceo region u majčinu što u uslovima potpune vojne nemoći i nekontrolisanja sopstvenog vazdušnog prostora je otprilike i jedna od poslednjih opcija.

SAUDIJSKA Arabija pojačala je izravan angažman s Iranom kako bi pokušala suzbiti rat na Bliskom istoku koji stvara kaos i pritišće globalna tržišta, doznaje se od nekoliko europskih dužnosnika, piše Bloomberg.

Saudijski dužnosnici posljednjih su dana hitno aktivirali svoje tajne diplomatske kanale prema Iranu s ciljem smirivanja napetosti i sprječavanja daljnjeg širenja sukoba, rekli su dužnosnici koji su zbog osjetljivosti razgovora željeli ostati anonimni. Prema njihovim riječima, te napore podržava i nekoliko europskih i bliskoistočnih država.

7 minutes ago, theanswer said:

Nafta je već preko 90. Ova strategija Iranaca je mislim iznenađenje za Amerikance. Iako ih zovu teroristima u svakoj objavi i javnom nastupu nisu očekivali takve slične metode i napade na polucivilnu infrastrukturu. Iranci su na drugoj strani jasno dobili uputstva ovaj put da povuku ceo region u majčinu što u uslovima potpune vojne nemoći i nekontrolisanja sopstvenog vazdušnog prostora je otprilike i jedna od poslednjih opcija.

Meni ne ide u glavu da američki stratezi, i čike u Pentagonu koje razrađuju ratne scenarije, nisu predvideli ovakvu reakciju Irana. Šta su očekivali, isto ponašanje kao tokom poslednjeg dvanaestodnevnog rata?

Ili su uleteli na brzinu i totalno nepripremljeni u ovu avanturu. Ili se i kod njih srozao kvalitet kadra žestoko

11 minutes ago, Filozof manijak said:

Meni ne ide u glavu da američki stratezi, i čike u Pentagonu koje razrađuju ratne scenarije, nisu predvideli ovakvu reakciju Irana. Šta su očekivali, isto ponašanje kao tokom poslednjeg dvanaestodnevnog rata?

Ili su uleteli na brzinu i totalno nepripremljeni u ovu avanturu. Ili se i kod njih srozao kvalitet kadra žestoko

Uvek imaš ljude koji razmišljaju, samo je pitanje ko se sluša i gura gore.

Amerikanci najavljuju nove udare

U medjuvremenu

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.