Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

1 hour ago, bios said:

Evoluirao je rapidno u ludosti od sekirovanja trubača. Ali je i dalje ostao na IQ<60

Baš neočekivano da alfa mužjak ima dve leve ruke

• Replies 10.9k
  • Views 974k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

danil fogel, zaprepastila sam se pre neki dan kad se uključivao u neku emisiju na n1. narod i rukovodstvo ujedinjeni, ovo je pitanje egzistencije. jeziv lik (i uopšte priča naseljenika* iz sfrj koji su se uključivali od oktobra 2023. u medije u srbiji je jeziva.)

*osim porodice onog dečka što je bio među otetima aa festivala, oni su dosledno pozivali na mir, primirje na svačije pravo na život. kad je dečko vraćen nestali su iz medija

8 minutes ago, ljuttko said:

Jedno pitanje, (naizgld sumanuto zbog onoga što se trenutno dešava ) ali mi je iskočilo dok pretražujem neke fudbalske dresove koje moj bratanac želi za rodjendan da nečim fol konkretnim malo skrenem misli. Dakle, u junu je svetsko prvenstvo i u Americi je i Iran je jedan od učesnika. A sumasišavši tramp i ovi oko njega najavljuju 100 dana ili što da ne, i više od 100 dana da ostvare svoje ciljeve za koje baš znaju koji su., tako kažu i sad su spremni da sve ovo traje i traje.

Ima li iko ideju kako li oni misle da se odvijaju utakmice na njihovoj teritoriji, hoće li sumasišavši da strelja Irance na stadionu ako mu se ne pokore , pobede u utakmici Ameriku ako dopadnu jedni na druge...I zašto bi ( a i kako ) Iranci i došli n SP.

Eto, ove mi je dileme naturuo moj mali fudbaler koji je u nedostatku Srbije na SP smislio i ranije da navija za Iran ili neku afričku zemlju.

Mimo ovoga , slušala sam večeras na rtsu javljanje nekog polu našeg iz Izraela iz Tel Aviva ( našeg u smislu da je govorio srpski ) i nije da ne znam, ali sam na pitanje novinarke kakvo je raspoloženje medju običnim ljudima očekivala makar reč, zabrinuti smo a ne rečenicu koja je otprilike bila - verujemo u vlast i državu i ovo sve mora biti do konačnog rešenja . Skoro zazvučalo a i tako izgledalo kad je izgovorio kao konačno rešenje onoga ko je to smislio za Jevreje. Imala sam utisak da se i voditelja malo zagrcnula a i svi u studiju

25 minutes ago, ljuttko said:

Jedno pitanje, (naizgld sumanuto zbog onoga što se trenutno dešava ) ali mi je iskočilo dok pretražujem neke fudbalske dresove koje moj bratanac želi za rodjendan da nečim fol konkretnim malo skrenem misli. Dakle, u junu je svetsko prvenstvo i u Americi je i Iran je jedan od učesnika. A sumasišavši tramp i ovi oko njega najavljuju 100 dana ili što da ne, i više od 100 dana da ostvare svoje ciljeve za koje baš znaju koji su., tako kažu i sad su spremni da sve ovo traje i traje.

Ima li iko ideju kako li oni misle da se odvijaju utakmice na njihovoj teritoriji, hoće li sumasišavši da strelja Irance na stadionu ako mu se ne pokore , pobede u utakmici Ameriku ako dopadnu jedni na druge...I zašto bi ( a i kako ) Iranci i došli n SP.

Eto, ove mi je dileme naturuo moj mali fudbaler koji je u nedostatku Srbije na SP smislio i ranije da navija za Iran ili neku afričku zemlju.

Mimo ovoga , slušala sam večeras na rtsu javljanje nekog polu našeg iz Izraela iz Tel Aviva ( našeg u smislu da je govorio srpski ) i nije da ne znam, ali sam na pitanje novinarke kakvo je raspoloženje medju običnim ljudima očekivala makar reč, zabrinuti smo a ne rečenicu koja je otprilike bila - verujemo u vlast i državu i ovo sve mora biti do konačnog rešenja . Skoro zazvučalo a i tako izgledalo kad je izgovorio kao konačno rešenje onoga ko je to smislio za Jevreje. Imala sam utisak da se i voditelja malo zagrcnula a i svi u studiju

Ko je bio drugi u toj grupi iz koje se Iran plasirao na SP?

#pitamzaDansku

20 minutes ago, svashtabezneshto said:

danil fogel, zaprepastila sam se pre neki dan kad se uključivao u neku emisiju na n1. narod i rukovodstvo ujedinjeni, ovo je pitanje egzistencije. jeziv lik (i uopšte priča naseljenika* iz sfrj koji su se uključivali od oktobra 2023. u medije u srbiji je jeziva.)

*osim porodice onog dečka što je bio među otetima aa festivala, oni su dosledno pozivali na mir, primirje na svačije pravo na život. kad je dečko vraćen nestali su iz medija

Falila mi je reč ali da, to je bio moj osećaj kad je govorio - jeziv lik a pojma nemam ko je i od kad je tamo. Imam fb prijateljicu, slikarku ruskog porekla koja se posle lutanja po svetu ipak vratila u Jerusalm sa kćerkom jer su joj i stari roditelji tu, pre nekoliko godina, i sem reči da su ljudi disciplinovani kad je odlazak u sklonište u pitanju ni približno nije ovaj stav( izbegavam da je pitam ) ali misilim da bi se sad da može naradjie vratila u Kanadu ili makar kćerku poslala.

hit several buildings inside the base at the same time the school was destroyed.

The pattern of impacts is consistent with deliberate precision targeting, making it unlikely that the damage came from a stray missile.

Experts say that the school was likely mistakenly identified as a military structure or targeted based on outdated intelligence, resulting in what may be the deadliest known civilian casualty incident since the U.S.-Israel attacks within Iran began.

U.S. officials have not confirmed responsibility and say the incident remains under investigation. Israeli officials deny that they were operating in that area at the time.

Full Story: https://nyti.ms/4swoiCA

https://x.com/yashar/status/2029710690454491219

Arhiviran ceo članak:

https://archive.is/Zh6oK

5 hours ago, Tribun_Populi said:

Kina je pre pet ili šest godina pivotirala s izvoza na domaću potrošnju, dosegavši u većim gradovima nivo razvoja Češke na ličnom tj. pojedinačnom planu. Oni sada mnogo više unutar sebe troše onoga što proizvedu.

I u ozbiljnoj su ekon krizi vec mesecima koliko ja vidim. Oni su zadnjih 30 godina presli put od 300 tehnoloski i kako god, ali ekon kriza medju stanovnicima sad vec naviknutim na neki standard je valjda novi izazov za njih. Zapad takve krize resava ekspanzivnim ratovima, Evropu Amerika iskljucuje iz planova a oni se guraju da ostanu uz svoje saveznike jer inace EU ima da krahira a mi ovde na Balkanu ono scream. A kako ce Kina to da resava kad propisti milijarda Kineza... ne znam.

🇵🇰 Pakistan 3 Days

Source: • International Energy Agency (IEA) Oil Security Data • U.S. Energy Information Administration (EIA) • World Population Review – Strategic Petroleum Reserves

https://x.com/jackprandelli/status/2029584039208947737

5 hours ago, Ogawa said:

Ko je bio drugi u toj grupi iz koje se Iran plasirao na SP?

#pitamzaDansku

Zanimljivo, ali mogli bi da profitiraju Irak i Emirati. Ali teško da im je to sad na pameti.

Izrael bi mogao da posalje reprezentaciju u USA..pravila , region kome pripadaju, dve se to prevazilazi danas..

Lako ih vidim u polufinalu

7 hours ago, Tribun_Populi said:

Meni je žao EU i njene, a sa njom i naše sudbine.

Sad, Kina, Indija i Rusija su države, one će naći način da se izbore, (uz više ili manje muka) preorijentišu na druge izvore snabdevanja ili energije itd. Prve tri su i dalje u suficitu s populacijom koja je mlada, Ameri zbog imigracije a azijati zbog priraštaja kome će pik biti tek oko 2050-i neke...

EU je nesrećni ekonomski savez pozno-sredovečnih ljudi sagrađen tako da sam sebe sapliće, i ona će kao kolateralna šteta ubedljivo najviše najebati. Dogodine su ključni izbori u osnivaču i drugoj po značaju zemlji unije, u prvoj opasno jača tvrda desnica, a nazire se brutalno bezizlazna energetska kriza s multiplikatorskim inflacionim potencijalom.

Nije sve tako crno za EU

Evropa ne uvozi puno nafte iz Perijskog zaliva a uvek moze da uvozi, na razlicite nacine, od Rusa. Problem je sto SAD sada moze da zabrani izvoz nafte jer njima treba.

Hoce Rusi da daju, malo ce ih prozivati i germani ce tesko podneti savijanje ali sta da se radi, nadje se nacin da se propusti nafta i gas., kao i do sada a narocito 2022-2024, kada je Indija bila prepodajni centtar za Evropu To kod Rusa nije problem kada su novci u pitanju. Ima nekih posledica to ali ne tako dramaticnih. Sve ta pretnja od Rusa je mnogo naduvana, sto se vidi danas da Litvanci nude pomoc SAD u Zalivu, Ukrajinci salju operatere bespilotnih, povlace se zapadnoevropske vojske sa Istoka Evrope. Nece Rusi kao Iran udariti po bazama i ici dalje, jos vode dugorocnu bitku kod sela Uvatis me Dole, kao da je Zapadni Front u Prvom svetskom ratu, polagano ali sigurno.

Prema gasu su izlozeniji ali i tu Rusija moze da salje, to sto je donesena neka uredba ne znaci da ce se drzimo zakona kao pijan polota. Onolike uredbe i odluke bejahu donesena od 2022 da se ne kupuje nista od Rusije do danas nije trebalo nista da ide. Polako, specijalna situacija za specijalnu operaciju.

Merc je vec u Vaisngtonu bio da trazi ukidanje svih zabrana za "rusku" rafineriju u okolini Berlina, bese. Sto se i desilo.

Izrael i SAD napali delove Teherana jutros, mislim neka vojne ciljeve, mozda.

Sa druge strane,

6 hours ago, ljuttko said:

Ići će Irak, ako rat ne stane, to se veća manje više zna... Naravno, uvek mogu da ih zajebu, ali oni su ti koji treba da idu, ako Iran ne ide...

A ovo drugo mnai nije iznenađenje, ali ja se drogiram USA medijima već jeno 6 meseci, tako da ta priča sa odavno vrti, od Gaze još... Da konačno rešenje je tačno to što i ti misliš, da nastanu svi okolo, ako je moguće, da bi oni bili srećni... Srpski, Hrvatski i ostali balkanaki nacionalizmi, spram ovog njihovog su mala maca spram raspamećenog tigra...

Kačio sma ovde pre par strana kad Izraelac mrtav ladan objšnjava da ih biola ekurac za bilo kakva pravila, ali zato Iran mora sveeee da poštuje... To je mindset koji pokšavaju da ugrade svima i da svi prihvate da je to OK...

Sto se tice aviona koji je navodno pao u Basri, Irak.

However, the command’s messaging evolved over 2 separate versions of the same post. The first version denied rumors that a U.S. fighter jet had “crashed” over Basra. Shortly afterward, the message was edited. The revised wording instead denied rumors that a U.S. aircraft had been “shot down” over the city.

Mozda je tica Kos uletela u motor i pade.

Al Dzazira je prenela izjavu Iracana da traze pilota, tako je krenulo.

Jedno mi je utisak svih ovih iranskih udara - koliko je hype oko raznoraznog šatro high-tec oružja, naduvavan poslednjih godina i u slučaju Rusa i u slučaju Amera, u stvari obična balončina.

Pametniji a upućeniji su oduvek oprezno tvrdili da boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka i prvo su Ukrajinci, a evo sad i Iranci, uredno demontirali te narative.

Ima nešto što je slično između ratova u Iranu i Ukrajini - u oba slučaja agresor se suočio sa organizovanom vojnom silom, godinama pripremanom za rat, iako nominalno slabijom.

I zaglavio.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.