Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Bilo ovo?

Image

• Replies 10.9k
  • Views 973.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

16 minutes ago, porucnik vasic said:

Да. тако нешто чух и ја из Дохе.

pisi ako saznas jos nesto. ne mogu da ih smaram stalno. oboje su treneri i moraju da odrzavaju veze i sa svojim ekipama.

3 hours ago, Engineer said:

Možda je ovako jednostavnije - Da li misliš da naprednjački režim ne tiraniše svoju populaciju? I da je onda stav spolja prema Vučiću sasvim na mestu, jer mu se apsolutno niko ne protivi.

Ili ti zaista misliš da je iranski režim bolji od našeg?

Jebo te, hocete li ikada shvatiti ili cemo sledecih 100 godina da citamo ovakva proseravanja?

A šta ćeš, neki ljudi nisu u stanju da razumeju ono što im se dešava pred nosom, nego traže ili izmišljaju izgovore, opravdanja, teorije zavere. Još danas u ovom haosu od informacija, sve je teže razumeti svet oko sebe.

15 minutes ago, Papovac said:

pisi ako saznas jos nesto. ne mogu da ih smaram stalno. oboje su treneri i moraju da odrzavaju veze i sa svojim ekipama.

ja se sad čuo sa kumom koji je u dohi

dobili pre podne sms da bez preke potrebe ne napuštaju stanove i da smanje kretanje po ulici, čuo je i video par udaljenih detonacija, valjda gde je ta baza. aerodrom u dohi je danas zatvoren, sportske manifrstacije odložene…

23 minutes ago, Weenie Pooh said:

Bilo ovo?

Image

:niko ih ništa nije ni pitao:

• Popular Post
21 minutes ago, Engineer said:

A šta ćeš, neki ljudi nisu u stanju da razumeju ono što im se dešava pred nosom, nego traže ili izmišljaju izgovore, opravdanja, teorije zavere. Još danas u ovom haosu od informacija, sve je teže razumeti svet oko sebe.

Ne postoji tu nista neocekivano, nebicno i misteriozno, postoji samo nesto sto imperije rade hiljadama godina i ko to ne razume slabo sta razume. Da, Amerikanci rade ovakve stvari zbog smene rezima. Ne, oni to ne rade da bi doneli slobodu i demokratiju vec da bi instalirali marionetske rezime koji ce da rade ono sto im oni kazu da rade a sta ce da rade sa lokalnim stanovnistvom zabole ih kurac. Formula je jednostavna i stara koliko i medjunarodna politika.

Imate pred nosom primer Iraka koji ni sam ne zna koji rezim ima ali zna da se raspao na komade, pa primer Avganistana gde su na vlast vraceni Talibani, pa primer Libije koju su doslovno vratili u robovlasnicko doba, pa primer Sirije gde su na vlast doveli radikalne islamiste i, hvala Trampovoj beskonacnoj prozracnosti, poslednji primer Venecuele gde je bila dovoljna personalna smena unutar istog rezima. Koliko jos primera treba da se desi i navede pa da prestanu forumske budalastine o tome ko podrzava mule a ko podrzava Trampa. Nije tu stvar u podrsci, niko ne podrzava nikoga, stvar je u tome da je ta lazna dihotomija igracka za izbijanje ociju budalama i veseljacima koji su jos uvek rasisticki uvereni da je kolonijalizam super stvar. Drugim recima, pokvarenim i zlim budalama.

4 hours ago, Engineer said:

Možda je ovako jednostavnije - Da li misliš da naprednjački režim ne tiraniše svoju populaciju? I da je onda stav spolja prema Vučiću sasvim na mestu, jer mu se apsolutno niko ne protivi.

Ili ti zaista misliš da je iranski režim bolji od našeg?

Uh, teško je to porediti, sa jedne strane desetine hiljada miliona nevinih žrtava, sa druge strane monstruozni zločin zvučnog topa sa nula žrtava. Fifti-fifti? dry

Ali samim pitanjem ti prihvataš a priori da postoji pravo - možda čak obaveza - spoljnjeg obaranja loših režima. Samo treba premeriti koji je dovoljno dobar da izbegne likvidaciju, a koji valja rušiti, što bombardovanem što sankcijama i sabotažom.

Uzimaš za pravo da donosiš sud o legitimitetu stranog režima, pravo koje ti ama baš ničim ne pripada, zato što vidiš da se to rutinski radi u navodno ozbiljnim krugovima. Pa kao, kad je jedna EU zabrinuta i konsternirana zbog situacije u Iranu/Venecuzeli/gdegod, što ne bih bio i ja? Hm, da, deluje odnarođeno, deluje da bi "stav spolja" trebalo da bude delegitimišući zbog manjka demokratije/ljudskih prava/čegagod.

Jedini problem je što taj naivni cosplay ima cenu koja se plaća u ljudskim životima.

19 minutes ago, Malvo said:

:niko ih ništa nije ni pitao:

Osetili se duboko zabrinuti, jebiga, pa da kažu i oni nešto za televiziju.

Da li će dosledno braniti svoje bahreinske prijatelje?

6 hours ago, harper lee said:

Sad samo treba izdrzati nekoliko dana forumskog tiltovanja o nenarodnom rezimu u Iranu i potrebi za uvodjenjem demokratije i slobode pa da vidimo gde smo s ovim poslednjim americkim ludjenjem.

Toga, naravno, na PPP forumu nema, ali vazno je da si se oglasio.

Ako necega ima, to je cinizam kao mehanizam odbrane, zdravije nego da pizdimo.

55 minutes ago, duda said:

HCPFDelbEAERXVk.jpeg

ZANIMLJIVE I SMEŠNE SLIKE GALERIJA 1187 SLIKA : GRAFIT KURCITI SE MORA

now: We see you now, mother fucker. And we see how you betrayed us. So, on behalf of 80% of Americans, or as you call us, antisemites - fuck off, you traitorous piece of shit.

https://x.com/cenkuygur/status/2027794976336450024

Edited by vememah

4 hours ago, Filozof manijak said:

Mule jesu odnarođene. Pobile su pre manje od 50ak dana nekoliko desetina hiljada svojih sunaodnika.

A moguće je biti i na poziciji protiv direktne vojne intervencije (ili sankcija) i protiv režima koji tiraniše svoju populaciju.

Jos jedan krug: nekoliko desetina hiljada je zasnovana na nicemu. Taj broj ne postoji vec je izmisljen.

A ove informacje što dobijamo i prenosimo sada su istinite?

4 minutes ago, Weenie Pooh said:

Uh, teško je to porediti, sa jedne strane desetine hiljada miliona nevinih žrtava, sa druge strane monstruozni zločin zvučnog topa sa nula žrtava. Fifti-fifti? dry

Ali samim pitanjem ti prihvataš a priori da postoji pravo - možda čak obaveza - spoljnjeg obaranja loših režima. Samo treba premeriti koji je dovoljno dobar da izbegne likvidaciju, a koji valja rušiti, što bombardovanem što sankcijama i sabotažom.

Uzimaš za pravo da donosiš sud o legitimitetu stranog režima, pravo koje ti ama baš ničim ne pripada, zato što vidiš da se to rutinski radi u navodno ozbiljnim krugovima. Pa kao, kad je jedna EU zabrinuta i konsternirana zbog situacije u Iranu/Venecuzeli/gdegod, što ne bih bio i ja? Hm, da, deluje odnarođeno, deluje da bi "stav spolja" trebalo da bude delegitimišući zbog manjka demokratije/ljudskih prava/čegagod.

Ne prihvatam spoljno obaranje, čak sam i rekao to. Tačnije da osuđujem (i izražavam zabrinutost, ipak sam ja za EU). Tako da ne znam zašto pišeš to što pišeš.

Uzimaš za pravo da donosiš sud o legitimitetu stranog režima, pravo koje ti ama baš ničim ne pripada,

Nemam pravo da sudim, ali imam pravo da mislim i da vidim. Čak i da zanemarimo činjenicu da danas svako lično poznaje nekoga iz skoro svake države, pa može da dobije informacije iz prve ili druge ruke, sve ostalo što sam/smo u svojim životima videli, čuli, iskusili, pročitali ukazuje jasno o čemu se radi. I kao da je pravilo - takvi ljudi kažu da je stanje gore nego što mislimo. Što opet nama ne bi trebalo da bude problem da razumemo, jer i samo znamo da je stanje gore nego što neko sa strane misli.

"If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck"

Edited by Engineer

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.