Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

4 minutes ago, Engineer said:

Ne znam zašto insistiraš na tome da kritikovanje jednog zločinačnog režima vodi ka pravdanju strane intervencije, kad ja to nisam rekao niti mislim. Pa većina država na svetu ima zločinački režim protiv kog je većina naroda. Iranski čak nije ni najgori.

Ti smatraš da je većinski negativan stav iranskog naroda prema Mulama američko-izraelska propaganda kojom pravdaju intervenciju. Odbijaš da poveruješ u to samo zato što ovi laprdaju dan i noć. Ali jedno ne isključuje drugo

Realno je cela ta novokomponovana fascinacija zlocinackim rezimima najobicnije pomodarstvo koje se pojavi samo kad dodje do ovakvih intervencija, to jest, kad karakter tih rezima postane izgovor za vojnu intervenciju. Svet nikada nije oskudevao sa zlocinackim rezimima, zapravo su takvi bili i jesu u vecini tokom citavog trajanja civilizacije. Nesreca je sto je to pomodarstvo selektivno i eticki licemerno jer se svetski rezimi ocigledno ne dele na pristojne i zlocinacke vec na marionetske i samostalne. Marionetski zlocinacki rezimi sta god da rade najgore sto mogu da dobiju od kritike je "izrazavanje duboke zabrinutosti i poziv svim stranama da se uzdrze od sukoba", samostalni zlocinacki rezimi, najcesce oni koji poseduju neku vrednost za koju je neka velika sila zainteresovana, su vec meta svake vrste intervencije i maltretiranja. Niko nece plakati za iranskim zlocinackim rezimom ali se ne treba zavaravati da priroda tog rezima ima bilo kakve veze s ovim najnovijim izdrkavanjem SAD koja, uzgred budi receno, takodje ima zlocinacki rezim.

• Replies 10.9k
  • Views 973.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Najbitnije je u svaku vest o Iranu ubaciti Ukrajinu i Rusiju, i nikako ne spminjati Palestinu i Epstajna...

Pasmater u kakvom mi ogavnom svetu relativizavije i neistine zivimo....

29 minutes ago, Weenie Pooh said:

Prvo kažeš da se na forumu naravno ne priča o nenarodnom iranskom režimu, a onda citiraš čoveka koji piše "mule jesu odnarođene, pobile desetine hiljada građana".

Ti si izabrao šta su ti činjenice pa iz toga izvlačiš implikacije, to ne ide tako. Iranski režim je nenarodan ne implicira Amerika im treba bombama uvesti demokratiju. Mada kapiram da i ti to znaš, pošto si ovaj drugi deo izostavio.

Kakvo je to do sada neviđeno oružje?

3 minutes ago, harper lee said:

Realno je cela ta novokomponovana fascinacija zlocinackim rezimima najobicnije pomodarstvo

Mislim da više ima veze sa empatijom, biramo stranu kojoj mislimo da smo slični, dal demonstranti u Nepalu ili demonstranti u Iranu. Ako nije rasizam, ali to je već USA internet uticaj.

2 minutes ago, Dsnake said:

Mislim da više ima veze sa empatijom, biramo stranu kojoj mislimo da smo slični, dal demonstranti u Nepalu ili demonstranti u Iranu. Ako nije rasizam, ali to je već USA internet uticaj.

Nema to veze sa empatijom vec sa javnim demonstriranjem "empatije", empatija je duboko i plemenito osecanje. U pitanju je pojava u savremenom dobu poznata kao virtue signalling.

4 minutes ago, radisa said:

Najbitnije je u svaku vest o Iranu ubaciti Ukrajinu i Rusiju, i nikako ne spminjati Palestinu i Epstajna...

U onom gde su svi svoje pozicije zauzeli i nemaju nameru da ih menjaju. I nije to problem, već što one koji nisu isti svrstavamo u svisuisti koš. Jer je teško priznati da je neko bolji ili da nešto jeste manje zlo. E to je ono što će nam doći glave.

Zatvaranje Hormuza je ozbiljan potez. Prišu da je u planu miniranje moreuza. Očekuje se radikalizacija napada sa dronovima u toku noci.

Oglasio se i Zoki.

Sad vec 80 devojcica smrtno stradalo u onoj skoli od demokratskih bombi.

Izvor? Iranski RTS?

2 minutes ago, Jesper23 said:

Zatvaranje Hormuza je ozbiljan potez. Prišu da je u planu miniranje moreuza. Očekuje se radikalizacija napada sa dronovima u toku noci.

Većina iranske nafte ide u Kinu, ali to je nešto manje od 10% njihove potrošnje. Nije značajno, ali može imati neki manji uticaj na svetsku ekonomiju

Edited by Engineer

15 minutes ago, radisa said:

EU varijanta "dok Hilandar gori" fantom

Inače, lagano, ovo je samo predigra, za one sa sportskih tema, opipavanje snage, čeka nas opasan cirkus.

6 minutes ago, Engineer said:

Izvor? Iranski RTS?

Ljudino

10 minutes ago, Engineer said:

Izvor? Iranski RTS?

Al Dzazira

Zasto se blamiras? Nepojmljivo ti je da Izrael ubija decu?

19 minutes ago, harper lee said:

Nema to veze sa empatijom vec sa javnim demonstriranjem "empatije", empatija je duboko i plemenito osecanje. U pitanju je pojava u savremenom dobu poznata kao virtue signalling.

Kako se to razlikuje od komentarisanja demonstracija i fašizma u USA?

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.