Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Board of peace podržava

• Replies 10.9k
  • Views 973.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

2 minutes ago, Filozof manijak said:

To niko nije tvrdio, i ti ti harper serete kvake.

Kad god povlačiš distinkciju između mula i naaaroda, ti efektivno pozivaš na uklanjanje prvih da se oslobode drugi, tj. na uterivanje demokratije balističkim projektilima.

Duda isto, ako me sećanje ne vara ona se napominjala familije Trampu onomad kad je pozvao protestante da izdrže još malo jer pomoć stiže, a onda ih izneverio.

Ne može se navijati partitivno, prizivati smenu režima a osuđivati ono šta ta smena povlači, tj. cenu koja se životima plaća.

3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Taj što si kupio od Pahlavijeve ekipice persijskih monarhista? Neka hvala, zadrži ga.

Pokazaće vreme koliko je utemeljena ta ideja.

Evo, ako narod bude motivisan američkim bombama pa milioni sekularnih fedajina krenu da se jurišaju prsima na bajonete islamista, priznaću da sam pogrešio. A ako se to ne desi...

Pa to je neka ideja, ima da ginete i patite dok ne kažete ovako više ne može, ajde da sklonimo mule možda prestane.

Just now, Weenie Pooh said:

Kad god povlačiš distinkciju između mula i naaaroda, ti efektivno pozivaš na uklanjanje prvih da se oslobode drugi, tj. na uterivanje demokratije balističkim projektilima.

Duda isto, ako me sećanje ne vara ona se napominjala familije Trampu onomad kad je pozvao protestante da izdrže još malo jer pomoć stiže, a onda ih izneverio.

Ne može se navijati partitivno, prizivati smenu režima a osuđivati ono šta ta smena povlači, tj. cenu koja se životima plaća.

Ne mora se navijati uopšte, to je ono što ne kapiraš

• Popular Post
8 minutes ago, Niveamen said:

Izrael-zemlja deceubica.

od naroda koji su doživeli genocid, postali su narod genocida.

24 minutes ago, harper lee said:

Interesantno je bilo pratiti trend pada fascinacije javnosti tim izgovorom od Kosova, preko Avganistana, Iraka, Libije, Sirije pa sada do Irana, mogao bi se lep tekst napisati na tu temu. Razmisljam o tome koliko je podizanje nivoa beskrupuloznosti tog izgovora kako mu je opadao rejting u javnosti uticao na porast autoritarnosti u politickim elitama i desnicarskog suverenistickog odgovora birackih tela. Elite stalno zaboravljaju notornu cinjenicu da vecina stanovnistva mozda jeste ne narocito inteligentna ali joj je instinkt poslovicno nepogresiv.

Možda je fascinacija javnosti u padu, ali najjači instinkt te javnosti je instinkt blagoutrobija i udobnosti sopstvene guzice. Dok je galon benzina jeftin i bombe ne padaju po njima, sve to prolazi uz manju ili veću količinu zgražavanja i relativno minorne promene u načinu na koji javnost reaguje (relativno minorne u odnosu na količinu sranja kojima nas elita bombarduje već decenijama). Drugim rečima, ne bih računao na tu većinu stanovništva, nije se nešto pokazala do sada...

1 minute ago, Filozof manijak said:

Ne mora se navijati uopšte, to je ono što ne kapiraš

Naravno da ne mora, samo ti kažem da navijaš kad praviš tu distinkciju, kad usvajaš kao aksiom potrebu za oslobođenjem napaćenih Persijanaca od odnarođenih šiitskih klerika.

Legitimno je navijati, naravno, samo onda treba uleteti all-in.

4 minutes ago, Zaboravan said:

Pa to je neka ideja, ima da ginete i patite dok ne kažete ovako više ne može, ajde da sklonimo mule možda prestane.

Što se nije desilo nigde i nikada, ali šta sad, subhanallah.

Uvek na kraju ispadne da moraš da naoružaš, indoktriniraš, i istreniraš neke mlade lavove na lokalu, ako nećeš sam da iskrvariš.

Gde su takvi u Iranu, ja ne znam.

2 minutes ago, Weenie Pooh said:

Naravno da ne mora, samo ti kažem da navijaš kad praviš tu distinkciju, kad usvajaš kao aksiom potrebu za oslobođenjem napaćenih Persijanaca od odnarođenih šiitskih klerika.

Legitimno je navijati, naravno, samo onda treba uleteti all-in.

Ne, to su tvoja učitavanja na osnovu tvojih smatranja. Ja se ne vodim tvojom subjektivnom logikom, no svojom.

Nije sve 0 ili 1

nije izbor samo pro-američka intervencija Trump ili pro-mule. Postoji i nešto srednje, koliko to tebi izgledalo nemoguće

3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Što se nije desilo nigde i nikada, ali šta sad, subhanallah.

Uvek na kraju ispadne da moraš da naoružaš, indoktriniraš, i istreniraš neke mlade lavove na lokalu, ako nećeš sam da iskrvariš.

Gde su takvi u Iranu, ja ne znam.

Kledam snim iz Bahreina, Katara etc... Ljudi snimaju telefonima, matori u spavaćicama ruke na guzicu i lagano

Just now, Filozof manijak said:

Ne, to su tvoja učitavanja na osnovu tvojih smatranja. Ja se ne vodim tvojom subjektivnom logikom, no svojom.

Nije sve 0 ili 1

Moja smatranja su bazirana na dobro utemeljenoj metodologiji formiranja tihe podrške za vojnu intervenciju. Manufacturing consent, što bi rekao onaj Epsteinov drugar.

Da se prihvati interpretacija stanja na terenu koja nameće moralnu odgovornost, neophodnost smene režima - to je uvek prvi korak. Jednom kad to usvojiš, ušao si u logički funnel iz kog ćeš se teško izvući.

Just now, Filozof manijak said:

nije izbor samo pro-američka intervencija Trump ili pro-mule. Postoji i nešto srednje, koliko to tebi izgledalo nemoguće

Naravno, moguće je biti agnostik i ne birati stranu. Što ti ne radiš kad usvajaš tezu da su mule odnarođene.

Moguće je i zauzeti realpolitik poziciju, po kojoj stvari idu svojim tokom jer sila boga ne moli. Što ti ne radiš kad usvajaš tezu da su mule odnarođene.

Ja zaista ne vidim nesvrstanu poziciju koja dozvoljava da se prihvati kao aksiom fundamentalna teza intervencionističke doktrine.

2 hours ago, nautilus said:

ne može dron ni prići nosaču aviona. a i da probije sve zaštite i da ga pogodi ne bi naneo neku štetu.

Al mogu balisticke rakete kad bi bile precizne i znale gde su tacno brodovi.

1 minute ago, Weenie Pooh said:

Moja smatranja su bazirana na dobro utemeljenoj metodologiji formiranja tihe podrške za vojnu intervenciju. Manufacturing consent, što bi rekao onaj Epsteinov drugar.

Da se prihvati interpretacija stanja na terenu koja nameće moralnu odgovornost, neophodnost smene režima - to je uvek prvi korak. Jednom kad to usvojiš, ušao si u logički funnel iz kog ćeš se teško izvući.

Naravno, moguće je biti agnostik i ne birati stranu. Što ti ne radiš kad usvajaš tezu da su mule odnarođene.

Moguće je i zauzeti realpolitik poziciju, po kojoj stvari idu svojim tokom jer sila boga ne moli. Što ti ne radiš kad usvajaš tezu da su mule odnarođene.

Ja zaista ne vidim nesvrstanu poziciju koja dozvoljava da se prihvati kao aksiom fundamentalna teza intervencionističke doktrine.

Mule jesu odnarođene. Pobile su pre manje od 50ak dana nekoliko desetina hiljada svojih sunaodnika.

A moguće je biti i na poziciji protiv direktne vojne intervencije (ili sankcija) i protiv režima koji tiraniše svoju populaciju.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.