Jump to content

Srpski film

Featured Replies

14 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Moglo bi nesto tako da se napravi o Lokicama. Ne nuzno biografski, ali inspirisano njima..

Pa to, sede glavni junak i junakinja u bašti kafane, za stolom pored jelena tinska sa društvom, tu dođe na motoru goran milošević lep ko apolon i odvezu se zaljubljeno a svi gledaju najlepši beogradski par i svi imaju ovakve frizure

170921_5_ls.jpg

i onda glavni junak i junakinja nastave priču gde su stali, Bilo jednom u šumatovcu mogo bi se zvati film

Trebaju nam filmovi o Čoliću i o Bregoviću.

Mogli bi Hrvati da naprave film o Ivici Čuljku, to je najfilmičniji potencijal na ex yu prostoru. Mada bolje ne.

Okrenem rts1 i naletim na domaći film, privuče mi pažnju jer se dešava u Inđoneziji, ali onda uslede tipični grozni dijalozi i još gora gluma, dranje i psovanje, i ne dešava se ništa. 

Al zato kamera prati glavnog junaka s leđa kad ide kroz grad, vau koja fora.

Edited by Nikodije

21 minutes ago, Nikodije said:

Mogli bi Hrvati da naprave film o Ivici  Vlatku Čuljku, to je najfilmičniji potencijal na ex yu prostoru. Mada bolje ne.

uh, loš je toma, udaranje na emociju nije dovoljno za film. lik ljekara potpuni nonsens i sve djeluje prilično amaterski. soundtrack kao služi da se sa filmom poistovijeti publika šira od slušalaca folka, dosta jeftina ideja i realizacija. ne vidim vezu sa raspadom jugoslavije, mislim, to je dosta nategnuto tumačenje i očajničko traganje za kontekstom. bjela nek se preorijentiše na mlaćenje sns-ovaca, bolje mu ide nego film.

Kako ste cinični :fantom:

Voleo bi film o Ekatarini ali da na kraju niko ne mre.I da Žika nikad nije upozna Žexa a Firči ne bio po zadrugama...

Tarantinovski obrt ,kao u onom filmu Once upon a time...

37 minutes ago, Nikodije said:

Okrenem rts1 i naletim na domaći film, privuče mi pažnju jer se dešava u Inđoneziji, ali onda uslede tipični grozni dijalozi i još gora gluma, dranje i psovanje, i ne dešava se ništa. 

Al zato kamera prati glavnog junaka s leđa kad ide kroz grad, vau koja fora.

Lihvar, gledao ga ja na festu. Jes malo grubo uradjeno, oseca se mizeran budzet i drvena gluma mahom neiskusnih glumaca i naturscika. Ali valja mu pruziti sansu, sasvim solidnjikavo je to i posteno za prvi uradaktm

Npr. za ovo novo Kovacevicevo djubre (Nije lose biti covek) je bukvalno remek-delo.

50 minutes ago, morgana said:

uh, loš je toma, udaranje na emociju nije dovoljno za film. lik ljekara potpuni nonsens i sve djeluje prilično amaterski. soundtrack kao služi da se sa filmom poistovijeti publika šira od slušalaca folka, dosta jeftina ideja i realizacija. ne vidim vezu sa raspadom jugoslavije, mislim, to je dosta nategnuto tumačenje i očajničko traganje za kontekstom. bjela nek se preorijentiše na mlaćenje sns-ovaca, bolje mu ide nego film.

Pa film mu ne ide loše. San svakog producenta da se napravi prihvaćen film za maksimalno široku publiku ne može bez umetničkih kompromisa a Toma je ostvario reekordnu bioskopsku gledanost u svim zemljama regiona uključujuči i neblakonaklonu HR, a tu su još  i tv i kablovsko tržište. Tako da amaterizam nije dobra reč, može možda manipulacija i to dobra manipulacija, amaterizam sigurno ne. Teško idu pare (narod) i festivali (forum) zajedno

pa bas su komercijalni kritetijumi jedini

18 hours ago, Filozof manijak said:

Ja to lepo, matematičkim jezikom objasnim, ti si moja asimptota. Tek im onda ništa nije jasno :D

To se matematickim jezikom kaze "mi smo disjunktni skupovi".

Edited by gsb

Lihvar sasvim dobar, štaviše.

Msm, do pre dva posta se ovde sasvim ozbiljno analizira ono sranje od Tome, a Lihvar je za njega masterpis u svakom smislu, od kastinga do dramaturgije.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

On 2.1.2022. at 20:55, ragasto said:

Trebaju nam filmovi o Čoliću i o Bregoviću.

Čola ima mjuzikl, ali nije baš za gledanje.

Uzgred, sinoć se pričalo kako se vrbuje snsjugend, kako se angažuju klinci i kako im nude da rade projekte kao bez stranačkih obaveza; na čelu ekipe je Lav Pajkić i imaju prostorije u Kosovskoj, da momak ne ide daleko od Skupštine.

Tako da, može se očekivati najezda istih na ppp.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk