jms_uk Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Pa, to isto: http://dizajnmagazin...rspektivom.html Ovaj je malo promasio :DInteresantno da pise fotografiranje... Link to comment
jms_uk Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Pa, jekavski je?Da, ne videh 'primjer' Link to comment
Indy Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Nadam se da ti neki korektor nece zameriti na hrvatskom terminu. :D Link to comment
luba Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 nece, ja sam one-man show :Dzvala sam i udruzenje fotografa, odgovor je bio nalik na "mu", a u skriptama sa fdu se pominje samo engleski izraz. to je to bogatstvo jezika. Link to comment
luba Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 na taj izraz sam naisla samo u nekoj raspravi o snimanju gospodara prstenova, ali nigde zvanicno, u udzbenicima ili skriptama. mozda mogu da dodam kao fusnotu negde, hvala ti :) Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 ili (pre) naglašena perspektiva? Link to comment
luba Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 e sad me zbunjujete :D ne znam da li mozemo da kazemo da je usiljena ili naglasena ako je poenta u ovom tehnika slikanja koja se koristi optičkom iluzijom da bi neki objekat izgledao dalje ili bliže te manji ili veći nego što zapravo jezato sam se i nadala da postoji neki zvanicni izraz, ali mrka kapa izgleda. Link to comment
Indy Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Ne vidim cemu potreba da se izbegne izraz forsirano. (Koristio se onoliko kod nas pre jos mnogo decenija, npr. u vojnim naukama). Link to comment
Aion Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Sta tacno izraz "forsirana perpektiva" znaci, odnosno u kom se kontekstu koristi. Koliko se secam u "Gospodaru prstena" je dosta koriscen sirokougaoni objektiv i to da bi se naglasila perspektiva. Suprotan izraz je slepljena perspektiva, pri cemu se u stvari kaze da su prednji i zadnji plan slepljeni. Link to comment
Tale Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 A ovaj:http://list.rs/artikal/FOT00736/EOS-1100D-fotoaparat-objektiv-EF-S-18mm-55mm-EOS-knjiga-torba/?popup_id=46cena/kvalitetobjašnjenje: klincu će u drugoj godini srednje trebati neki ozbiljniji aparat, pa tragam za nečim odgovarajućim a da ne bude operacija na otvorenom (praznom) novčaniku. Link to comment
Аврам Гојић Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 svaki DSLR na trzistu je ozbiljan aparat.o odnosu cena/kvalitet nema sta da se prica ovde, ovo je ozbiljan i kvalitetan pocetnicki aparat koji ce imati u garanciji. sad, ovde postoji jedan problemcic: Nikon D3100, aparat koji je ovom ekvivalentan po ceni, daje nesto kvalitetnije slike, narocito u uslovima slabog svetla, i to je ozbiljna prednost, a Canon ima jednu drugu ozbiljnu prednost: da ima ugradjen autofokus motor koji mu omogucava da, za razliku od NIkona koji je oslonjen na AF-S objektive sa ugradjenim motorom, "goni" i starije objektive.ako mislis da ce klinca uhvatiti manija za menjanjem objektiva, uzmi Canona.ako mislis da ce mu jedan aparat, sa eventualno jos jednim staklom biti dovoljan u ovoj fazi, uzmi Nikona jer nudi vise toga out of the box. Link to comment
Recommended Posts