Aineko Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 meni je to 10min hoda. ja ovde izgleda imam najmanje zahteva lol - tako da sta god se dogovorite da je nekoliko dana unapred i da nije od 9 do 6 radnim danima.
Indy Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Da se vratim na originalnu temu... Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate Okreni obrni, Srbija ispada skoro najbolja (ako se zanemari ovo prvo, tj ako se ima penzija ili neki drugi izvor prihoda, npr. od akcija). Posebno nama koji, jelt'e, znamo jezik. Šta misli forum, gde je najbolje u Srbiji? Beograd verovatno otpada zbog cena nekretnina. Meni zima izgleda najneprivlačnije u pogledu Srbije. Što bi takođe eliminisalo sve slične zemlje, osim primorja CG ili Hrvatske. Gde bi me ubio real estate. Nikad spojiti 2 dobra...
MancMellow Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Nisam siguran da je dobar Jadran zimi, mislim zbog kise. Doduse, najbolje neka kazu domoroci.
magi Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Imas sad jeftine nekretnine u Grckoj a zima je kolko tolko podnosljivija. Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Aineko Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 ja sam pocela da se zanosim idejom pravljenja nekog off the grid projekta na nekoj parceli kod mene u selu, sa nekom montaznom super izolovanom kucom. a ovo oko Grcke - kako mi sa nasim pasosem (ili australijskim) mozemo tamo da se naselimo?
iDemo Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Imas sad jeftine nekretnine u Grckoj a zima je kolko tolko podnosljivija. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Navodno je još povoljnije na ostrvima koja su bliže Tuskoj jer daju olakšice investitorima ( ako neko hoće da "developuje" sa lokalnim "bilderima" ). Nije džabe ali je prilika. Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
iDemo Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 ja sam pocela da se zanosim idejom pravljenja nekog off the grid projekta na nekoj parceli kod mene u selu, sa nekom montaznom super izolovanom kucom. a ovo oko Grcke - kako mi sa nasim pasosem (ili australijskim) mozemo tamo da se naselimo? Imaš nekoga na lokalu da u toj kući živi (i da je čuva) kad nisi/te tamo?? Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
iDemo Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Bila je onomad neka montažna "kućica" (made in Pribaltik) - videću da nađem linak. Ložili se kod mene neki Indijanci. Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Aineko Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Imaš nekoga na lokalu da u toj kući živi (i da je čuva) kad nisi/te tamo?? Sent from my GT-I9305 using Tapatalk pa bas i ne, u tome je problem. mada koliko god to bio samo hobi projekat, cela ta zamisao i jeste prevelika investicija za nesto za sta ja ne znam da ce mi se bas tu ziveti (to je moj problem sa kupovinom vrlo jeftinih nekretnina - sa jedne strane, to nije nikakva investicija (a pravo investiranje u nekretnine me ne interesuje), a sa druge, otkud ja znam gde ce mi se ziveti za 15-20 godina).
iDemo Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 pa bas i ne, u tome je problem. mada koliko god to bio samo hobi projekat, cela ta zamisao i jeste prevelika investicija za nesto za sta ja ne znam da ce mi se bas tu ziveti (to je moj problem sa kupovinom vrlo jeftinih nekretnina - sa jedne strane, to nije nikakva investicija (a pravo investiranje u nekretnine me ne interesuje), a sa druge, otkud ja znam gde ce mi se ziveti za 15-20 godina).Na to sam otprilike mislio... ???????????? Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Aineko Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 s druge strane, kupiti samo zemlju je uzasno, uzasno jeftino. pa ako mi se nesto gradi bas tu za 15 godina, onda mozda...
pacey defender Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 (edited) Pretpostavljam da se ponekad više isplati kupiti nekakvu kuću sa zemljištem jer onda ne moraš sve od nule da radiš. Pa makar i srušila kuću. Vodosnabdevanje kakvo god da je (bunar ili ako je urbanizovano onda vodovod), priključak za struju, papirologija sa vrstom zemljišta, itd. Uzgred, postoji razlog zašto je termin papirologija u širokoj upotrebi. Po svim kriterijumima u pitanju je nauka. Vrlo multidisciplinarna. Edited November 30, 2016 by pacey defender
magi Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 a ovo oko Grcke - kako mi sa nasim pasosem (ili australijskim) mozemo tamo da se naselimo? Mislim da sa srpskim pasosem moze do 6 meseci godisnje iz 2 cuga po 3 meseca a za australijski ne znam, jos ce mnogo plima i oseka da se smene dok ne doguram do istog ???? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
noskich Posted November 30, 2016 Author Posted November 30, 2016 (edited) To je vec odavno zakljuceno na ovoj temi. Kad resis problem prihoda resio si i ostala dva, to jest imas slobodu da se lociras po zelji. A pominjali smo i najbolje value zemlje - najbolji odnos cene i kvaliteta i tu imamo tri regiona: zemlje ASEAN-a, centralne i juzne Amerike i juzne Afrike. To su najpopularniji regioni. Juzna i istocna Evropa je malo manje popularna, a i skuplja, ali moze i to. Verovatno najpopularniji sajtovi za uporednu analizu su Numbeo i Nomad List. Edited November 30, 2016 by noskich
Shan Jan Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Jedini problemcic je sto u zemljama juga Afrike zivis ko u zatvoru i sansa da te ubiju je npr. 38 puta veca nego u zemljama groznog istoka Evrope. Nebitno za kvalitet zivota.
Recommended Posts