scab Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 (edited) 20 hours ago, kurdi said: joj al mi žao što sam zakasnio da naručim onu zoetrop verziju vinila, prelelepan je! Edited October 7, 2023 by scab
Nevernik Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Odslušao podkast sa članovima benda o tome kako je sniman album, naravno nateralo me da ga ponovo preslušam (posle solidne pauze). I dalje genijalnost od početka do kraja. Nisam do sada kapirao koliko je mlad bio Gordon Gano kad je napravio ove pesme. 4
vladavsnarod Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Koji podkast? 1 hour ago, Nevernik said:
Nevernik Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 1 hour ago, vladavsnarod said: Koji podkast? Life of the record https://lifeoftherecord.com/ Otkrio prošle nedelje. Za sada sam preslušao samo VF. Vidim da ima i Low, Pixies, Luna, Replacements... 3
klimt Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 12 hours ago, wayfaring stranger said: Novi Mega tzar. "A magical, beauty-and-the-beast encounter of dirty noise and righteous folk." "...from the junkyard orchestration of ‘Žuta Žaba’, to ‘Džamahirija’, a track of pure propulsion and commitment that Adrian Sherwood needs to listen to, and the glorious, sludgy ‘Mejremo’, which is perhaps what The Velvet Underground might have sounded like if they’d been Belgrade decadents rather than New York ones." 2
alamo Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Biće objavljeno zvanično u nekom trenutku, ali da najavim da će promocija Lenhartovog albuma zajedno sa promocijom novog čuda Jana Nemečeka biti na Spratu u Cetinjskoj 9. novembra. Ploče će se prodavati po promo ceni, to je sigurno. 2
Malkmus Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 (edited) Ovde čuveni Adrians se zatvara. Ostalo im je samo još 820 predmeta. Cene su povoljne (edit. Propade mi praktična poenta posta, povoljne u fizičkoj radnji, u Essexu, megaprc), pa ako ima čega što bi moglo da interesuje nekoga odavde... https://www.ebay.co.uk/str/adriansvinylrecords Ko živi u UK može da poruči preko njihovog sajta, mejla, telefona, ostali moraju preko eBay-a. Nostalgija me odvela da vidim da li još postoji Gema Records. Postoji. Imaju loš izbor muzike, a pored muzike prodaju odeću. Imali su neku gospođu Kathy Craig koja je uvek u paketu sa diskovima uzvraćala nekim simpatičnim komentarom na moje zahvaljivanje što dostavljaju u SR Jugoslaviju kad niko to nije hteo. Edited October 16, 2023 by Malkmus megaprc >_>
kurdi Posted October 19, 2023 Posted October 19, 2023 ne znam zasto sam kupio ovaj bootleg koji se nicim ne izdize iznad gomile drugih... ali tim povodom, iz istog perioda: 2 1
wayfaring stranger Posted October 20, 2023 Posted October 20, 2023 Juče u shopu vidim ovo i počnem da se smejem. Prodavac me pogleda čudno, pa sam mu ispričao priču o skupom vinilu iz domovine. Kaze da je to otkupio od nekog metalaca koji pola ploča nije ni stavio na gramofon.
wayfaring stranger Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 (edited) U sred grada Nürnberga nadjoh album koji je vratio gomilu priča. Prva mentalna slika je kaseta sa snimkom ovog albuma koju mi je u drugoj polovini devedesetih iz Kanade poslao Boris Mitić (Pretty Dyana). I danas ovo zvuči odlično. I danas je ta kaseta u kolekciji, onakva kakva je stigla tada. Edited October 26, 2023 by wayfaring stranger 1
Recommended Posts