May 25, 20251 yr danas dobio big special na nekom fun zoetrope vinilu. oodličan album. obožavam skoro sve te relativno nove dvočlane uk bendove - soft play, bob vylan, manje dragi stepford mods...
July 24, 2025Jul 24 Malo ritmova za zagrevanje na +19 u Nürnbergu. Edited July 24, 2025Jul 24 by wayfaring stranger
July 26, 2025Jul 26 Prokleto dobar Nemecek, razvaljivanje od albuma. Ne znam koji put slušam pesmu Olovni. Gazori odlični.
July 29, 2025Jul 29 Taj album RTB big benda je apsolutni vrh!Odakle ti ploča, od ranije dok je još bilo? Kod mene CD koji je plaćen otprilike ko jedan espreso, ili dva ne menja stvari.
July 29, 2025Jul 29 Ovo je izdanje Cosmic Sounds, odlicno se čuje. Kupio odavno. Stajala u Srbiji, sada je doneo u Germaniju. Tog cda je bilo u PGP prodavnici u Makedonskoj pre nego što su je zatvorili i premestili na Zelenjak. I na Zelenjaku je bilo cda, ali kao šta će mi kada imam ploču. Sada cd kosta kao espreso za celu kafanu, a o ploci da ne govorim. Bilo bi lepo da neko ovo reizda jer spada u red nacionalnih vrednosti bas kao i ova Balkan express kompilacija čiji cd je do skora mogao da se kupi u Mascomu u Cumicu za cenu espresa, možda ima još. Nastavak serije u Makedoniji. Kokan na momente podseca na E.S.T., Tome Iliev tradicionalniji jazz. Sve preporuke za The back of beyond. Edited July 29, 2025Jul 29 by wayfaring stranger
August 11, 2025Aug 11 Povod jeste donekle i smrt Gabi Novak za ovu objavu ali i nekoliko pesama koje su mi slučajno uletele u soundtrack poslednjih dana. Pre nekoliko meseci, (možda je i više prošlo jer ovih poslednjih desetak meseci izgledaju kao da traju godinama) negde oko nekog rođendana ili ćaletovog ili kevinog sam krenula da pravim njihovu listu na YT. Mali sentimentalni soundtrack koji je bio njihov (ne i moj) izbor na singllicama, pločama koje su se vrtele na gramofonima u kući, od kojih je prvi bio u sklopu radija a drugi crveni sklopivi koji sam ja dobila za skroz odličan uspeh na kraju četvrtog razreda. Na onom prvom uglavnom vrtele su se ove pesme sa plej liste, na onom drugom bilo je već i mojih intervencija mnogo više, mnogo više strane muzike, više Novih Fosila, Balaševića, Bajage, Zdravka Čolića, ABBA, Blondie, Bonie M ... pa onda dalje u 80te, 90te ...Ovo je ćaletova i kevina lista isključivo ... Obadvoje su bili veoma talentovani pevači, na žalost to nisam nasledila, sve ove pesme, ili bar većinu, pevali su po žurkama, rođendanima, proslavama zajedno ili u solo varijanti. Izostavila sam one kafanske, to su uglavnom pevali kada ja ili nisam bila sa njima ili nisam baš obraćala pažnju, tu na ovu listu jesam ubacila one spletove mađarsko/srpskih pesama Zvonka Bogdana i Julije Bisak jer to su na nekim zabavama baš bili "hitovi", ali znam da je bilo nekih pesama koje bi se mogli nazvati i onim vintage narodnjacima, uglavnom Tome Zdravkovića, Cuneta ili Silvane. Keva je, očigledno, volela Dalmoše (Mišo Kovač, Oliver, Tereza, Meri Centinić) ali uletali su i Slavonci, Kićo Slabinac, Zlatko Pejaković pa i koji "odavde" Miki Jevremović, Đuza, Dragan Stojnić. Obožavala je Lolu Novaković, Rej Čarlsa, "filmske hitove" romantičnih filmova kao što su Prodavačica ljubičica i Love story. Ćale je voleo Meksikance, Špance i Italiju, klape, ali i Arsena ... i više one kafanske. Oboje su, na moju veliku žalost, voleli Đorđa Marjanovića pa sam i njega ubacila u listu. Keva nije volela Ibricu Jusića (kantautore in general), Ljupku Dimitrovsku, ćale obe sestre Velentanlić i Terezu.... Voleli su kasnije i Balaševića, Zdravka, Fosile neke od hitova 80tih ali ne onoliko koliko ja verovatno. Bilo je to vreme kad sam ja u kući postala rezident dj, negde na samom početku 80-tih prepustili su mi u potpunosti gramofon.(lista je na osnovu singlica koje su preostale posle selidbi i po sećanju, i danas znam većinu tekstova tih pesama, htela ili ne, što je bio i kriterijum za odabir)