nera Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Nema to veze sa carinom u DHL-u (da, imaju ispostavu tamo), nego sa tim da je sportsdirect firma iz evrope, tj. nije iz kine. Mada, znam i dosta ljudi koji narucuju iz Kine sve i svasta pa nikada nisu imali problem.
Renegade Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Ok, za vrednost robe ali zašto nema pdv-a? Na pdv sam mislio kad sam pomenuo ispostavu carine.
Tale Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Nema nikakve diferencijacije po načinu plaćanja, otkud ti to?Ne tvrdim, samo se pitam. Mala je vrednost (10$), daleko manje od dozvoljenih 50, pa ipak je prebačeno na carinu.Trebalo je da mi poštar donese, a izgleda da ću morati do poštanske carine.
Skyhighatrist Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Sve što stiže spolja mora da prođe kroz carinu, ali to ne znači da će i da ga carine.Verujem da knjige najčešće prolaze bez ičega, nekim stvarima naplate samo carinski pregled a ne ocarine, a nešto oderu.
nbg4ever Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/384918/Moda-koja-ubija-Radioaktivni-kaisevi-prodavani-sirom-svetaKo je bese porucivao nesto sa Asosa?
Frank Pembleton Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 http://www.carina.rs/lat/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=590Reci đuri da blokira aerodrom!Ma najbolje da će da puste da nešto prođe a da ne ošure!Send from WC šolja by BVK
Lezilebovich Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Ako sam dobro shvatio tekst, neko je cinkario da ovo ne košta $39 nego $270 ? Prekršaj je otkriven zahvaljujući informaciji dobijenoj putem „Otvorene carinske linije“. Građani mogu prijaviti svako kršenje carinskih propisa besplatnim i anonimnim pozivom na broj 064/732 ili tako što će popuniti formular koji se nalazi na sajtu Uprave carinahttp://www.carina.rs:81/CarinaAnonimusPortal/OtvorenaCarinskaInternetLinija.aspx
nera Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Sad ozbiljno, koliko zapravo kosta taj uredjaj?Za DHL ispostavu nista cudno, tamo saljite samo ako nema druge opcije.
Renegade Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 (edited) Šta je ustvari taj bitcoin? Ok, kapiram neke virtualne valute ovo, ono ali je l' to nešto ozbiljno ili zajebancija? Vidim pominju se neki izrazi poput rudarenja :Dedit: sad vidim da ima i ovde tema tako da ću tamo da se edukujem. Edited May 30, 2013 by Renegade
JozoMujica Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Istok Pavlović @istok 5h Vidim dopao vam se ovaj viral koji sam radio za carinu
Frank Pembleton Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Ma smradina se kaci na sve sto mu izgleda popularno...I taj nekoga "obrazuje"
Tale Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Ne tvrdim, samo se pitam. Mala je vrednost (10$), daleko manje od dozvoljenih 50, pa ipak je prebačeno na carinu.Trebalo je da mi poštar donese, a izgleda da ću morati do poštanske carine. Sve što stiže spolja mora da prođe kroz carinu, ali to ne znači da će i da ga carine.Verujem da knjige najčešće prolaze bez ičega, nekim stvarima naplate samo carinski pregled a ne ocarine, a nešto oderu.Stigla pošiljka danas, donela poštarka. Ništa pdv, ništa takse ni dodatni troškovi.Doduše, juče sam pisao pošti da se raspitam zašto toliki zastoj, možda je to uticalo malo.
Recommended Posts