Jump to content
IGNORED

E-commerce u Srbiji

rajka

Recommended Posts

Posted

A postarina standarno iznosi onih 12-16e po paketu?

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rajka

22

• nera

21

• nbg4ever

19

• Skyhighatrist

15

Posted

Nema to veze sa carinom u DHL-u (da, imaju ispostavu tamo), nego sa tim da je sportsdirect firma iz evrope, tj. nije iz kine. Mada, znam i dosta ljudi koji narucuju iz Kine sve i svasta pa nikada nisu imali problem.

Posted

Ok, za vrednost robe ali zašto nema pdv-a? Na pdv sam mislio kad sam pomenuo ispostavu carine.

Posted
Nema nikakve diferencijacije po načinu plaćanja, otkud ti to?
Ne tvrdim, samo se pitam. Mala je vrednost (10$), daleko manje od dozvoljenih 50, pa ipak je prebačeno na carinu.Trebalo je da mi poštar donese, a izgleda da ću morati do poštanske carine.
Posted

Sve što stiže spolja mora da prođe kroz carinu, ali to ne znači da će i da ga carine.Verujem da knjige najčešće prolaze bez ičega, nekim stvarima naplate samo carinski pregled a ne ocarine, a nešto oderu.

Posted

Ako sam dobro shvatio tekst, neko je cinkario da ovo ne košta $39 nego $270 :lolol: ?

Prekršaj je otkriven zahvaljujući informaciji dobijenoj putem „Otvorene carinske linije“. Građani mogu prijaviti svako kršenje carinskih propisa besplatnim i anonimnim pozivom na broj 064/732 ili tako što će popuniti formular koji se nalazi na sajtu Uprave carinahttp://www.carina.rs:81/CarinaAnonimusPortal/OtvorenaCarinskaInternetLinija.aspx
Posted

Sad ozbiljno, koliko zapravo kosta taj uredjaj?Za DHL ispostavu nista cudno, tamo saljite samo ako nema druge opcije.

Posted (edited)

Šta je ustvari taj bitcoin? Ok, kapiram neke virtualne valute ovo, ono ali je l' to nešto ozbiljno ili zajebancija? Vidim pominju se neki izrazi poput rudarenja :Dedit: sad vidim da ima i ovde tema tako da ću tamo da se edukujem.

Edited by Renegade
Posted

mislim da samo pokušava da bude duhovit

Posted

Ma smradina se kaci na sve sto mu izgleda popularno...I taj nekoga "obrazuje" :frust:

Posted
Ne tvrdim, samo se pitam. Mala je vrednost (10$), daleko manje od dozvoljenih 50, pa ipak je prebačeno na carinu.Trebalo je da mi poštar donese, a izgleda da ću morati do poštanske carine.
Sve što stiže spolja mora da prođe kroz carinu, ali to ne znači da će i da ga carine.Verujem da knjige najčešće prolaze bez ičega, nekim stvarima naplate samo carinski pregled a ne ocarine, a nešto oderu.
Stigla pošiljka danas, donela poštarka. Ništa pdv, ništa takse ni dodatni troškovi.Doduše, juče sam pisao pošti da se raspitam zašto toliki zastoj, možda je to uticalo malo.