Jump to content
IGNORED

Svi naši pumpaši

Jerry

Recommended Posts

Posted

Manje količine sam sipao na ART pumpama oni su uvek imali jeftnije gorivo za nekih 3-4 dinara od ostalih

ART je cista lutrija - nekad izgura da dodje na domak NIS ED potrosnje, nekad trosi 20% vise i ne isplati se, mada mi se prosle godine raspao EGR ventil posle nekoliko meseci sipanja kod njih sto ne mora nuzno da ima veze ali pravi paranoju.

trenutno je IMHO najsigurnije punjenje za iole bolji ED motor NIS ultra D a za benzince onaj G drive ili kako se zove sa GAZPROM pumpe, kome nije skupo tih par dinara vise. oseca se razlika.

• 1 month later...
Posted (edited)

imam ljudi najboljeg mehanicara! 18$ da mi stavi novi filter za benzin, ukljucujuci i sam filter

10$ sam castila njegove radnike

Edited by mustang
Posted

$10 za svakog ili $10 za sve? :-)

Jesi li sigurna je zaista promijenio filter (pa makar i aftermarket)?

Posted

Sipao pun na NIS-u u naselju opet, pa na zelenoj Eko Petrol pumpi, i potrosnja oba puta bila 11+ litara na 100km, sto je svakako nenormalno cak i za kratke relacije zimi. Sad sam sipao na MOL-u neki kao kvalitetniji i 5 dinara skuplji benzin i vec na 2/5 rezervoara vidim da ce biti mnogo manja potrosnja. Jebeno srpsko gorivo i srpske pumpe.

Posted (edited)

$10 za svakog ili $10 za sve? :-)

Jesi li sigurna je zaista promijenio filter (pa makar i aftermarket)?

10$ ovom sto je menjao ali koliko ce dati pomocniku ne znam....gledala ja moju bebu dok mu se filter menja  :wub:

a ja sam kupila filter u mazdi....9$

Edited by mustang
Posted

koji je zakljucak za evrodizel, gde sipati?

Ja uglavnom sipam na MOLu i sad sam dva puta sipao onaj NISov fensi ED i motor je tiši i nekako auto bolje ide.

Posted

Ja već par godina na eko tzv avio dizel. Mislim da na NISu nikad nisam točio.

Posted

Ja samo na NIS-u UltraD (ili kako se vec zove).

Nemam zamerki, za sada ...

Posted

Kad smo već kod tog novog UltraD, jel valja to da se sipa u stare dizelaše?

Pitam za mog druga Forda Eskorta TD  (1998), sedamnaest mu je godina tek...

Posted (edited)

U njega mozes da sipas i zejtin, onaj iz kujne, ti auti su pravi muskarci, a ne kao ove danasnje mamine maze  :fantom:

Jebote, dizel ovaj, dizel onaj, 10 vrsta dizela, posten traktor bi umro od sramote.

Edit: ma naravno da valja, sve je to isti kurac drugo pakovanje...

Edited by namenski
Posted

A jel treba da mu se dodaju i oni lubrikanti?

Posted

Ako ima bosch pumpu onda treba.

Taj malo bolji dizel na bilo kojoj pumpi je obican ED sa malo nekog aditiva. Aditiv se sipa u praznu cisternu, pa preko toga ED i voila, 5din/l skuplje.

Послато са GT-S7275R уз помоћ Тапатока

Posted

A jel treba da mu se dodaju i oni lubrikanti?

Ma jok, ti starovremski dizeli su mazge, pravi dizeli sto bi se reklo.

Posted

Sipao pun na NIS-u u naselju opet, pa na zelenoj Eko Petrol pumpi, i potrosnja oba puta bila 11+ litara na 100km, sto je svakako nenormalno cak i za kratke relacije zimi. Sad sam sipao na MOL-u neki kao kvalitetniji i 5 dinara skuplji benzin i vec na 2/5 rezervoara vidim da ce biti mnogo manja potrosnja. Jebeno srpsko gorivo i srpske pumpe.

Meni je na Eko uvek pokazivao najveću potrošnju, ali mislim da je to do naštimanog pištolja. Auto je inače išao lepo.