Jump to content
IGNORED

Zimske gume

Musharaf

Recommended Posts

Posle punih 5 godina na Henkok all season gumama, red je došao da se zamene. Čak zadnje i nisu toliko loše obzirom otkad su na autu. 

175 65 14, Klio 2, šta mi preporučujete obzirom da se nisam jebavao sa vulkanizerima ič? 

Testirane juče i danas Tigar All Season i prezadovoljan sam, očekivanja su mi bila skromna ali lagano me izvukle iz snega od bar 30cm koji je grtalica nabila pod i oko kola, uzbrdo isto po poluočišćenoj ulici bez ikakve frke, za grad nemam šta da zamerim, a na planinu ne planiram. Iskrena preporuka, a sticajem okolnosti mislim da su i po ceni na samom dnu za ovu vrstu guma.

dobro nije baš 1/1 kopija ali liči a kako su cross climate najbolje ocenjene all season gume na tržištu, i tigar aka orion aka taurus ista guma različitog naziva, sličnog dizajna ne može biti loša ;)

- a po testovima all season gume su superiornije u odnosu na zimske i letnje po suvom i mokrom kolovozu na niskim temperaturama, zimske su jedino bolje kada na putu ima rastresitog snega, što bi značilo da su idealne za bg i vojvodinu, za brdske predele je bolja wintera

• +1 1

Ja montirao greskom na Kugu napred letnje misleci da su zimske ili all season, neke Barum 4x4 sa oznakom M+S. Kakav zajeb, dva dana klizanja kao bambi, juce zamalo u kanal upao. Danas idem da menjam, napred Kontinentalke koje su sad nazad a nazad neke Bridzstonke od 4.5mm ali zdrave i mlade, posluzice dok se ne proda.

Audi i Citroen sa zimskim peglaju lagano. Nisam nikad testirao zimi neke all season a imam zelju, bice prilike i za to. 7c0891083e82f724a88626613990b79e.jpg

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

36 minutes ago, Zli Gli said:

Nisam nikad testirao zimi neke all season a imam zelju, bice prilike i za to.

Jednostavno nemoj osim ako neces namerno da se petljas sa nekim osiguranjem. Ja sam imao jedne godine neke Pirelli All Season, na vecini testova u top 3 all season guma i ekstremno nisam bio zadovoljan.

Sad ste me bacili u rebus :sad:

M+S je blato i sneg, nije nužno all season tj. vode se kao “slabije” nego klasična zimska? 

Kao da smo na Aljasci - all season su za naše snegove više nego dovoljne (mislim na gradsku vožnju bez planinarenja). 

Moram overiti te zimske Tigrice onda. 

• +1 1

Tigritj wintera ti je za nase zime, nase puteve, prosek plate i ono kako normalan covek treba da vozi zimi, puska od gume. 

Nisam bio u prilici da se pozalim na njih..preporuka skroz.

• +1 1
  • Hvala 1
1 hour ago, SNARC said:

Tigritj wintera ti je za nase zime, nase puteve, prosek plate i ono kako normalan covek treba da vozi zimi, puska od gume. 

Nisam bio u prilici da se pozalim na njih..preporuka skroz.

Slažem se za tigrice ali...problem sa njima je što će treće zime da te odvuku u kanal samo tako a prešle 5-6000 zimske vožnje, tako da njih nikada više. Postaju plastične i praktično neupotrebljive sem za dubok sneg.

Evo, ko tera 205/55/16 poklanjam sve četiri ali bez odgovornosti, šara ihahaaa.

2 minutes ago, Barti66 said:

Slažem se za tigrice ali...problem sa njima je što će treće zime da te odvuku u kanal samo tako a prešle 5-6000 zimske vožnje, tako da njih nikada više. Postaju plastične i praktično neupotrebljive sem za dubok sneg.

Evo, ko tera 205/55/16 poklanjam sve četiri ali bez odgovornosti, šara ihahaaa.

A vidi..mozda..ruku na srce, mi se snega ne nagledasmo prethodnih godina.