Jump to content
IGNORED

koncerti

אַף אֶחָד

Recommended Posts

Posted
On 4.3.2023. at 12:51, napadaj said:

Posle onog troiposatnog koncerta zimus u Božidarcu, sačekaću 2-3 godine do sledećeg koncerta Bjesova. :D

da nezaboravim mini review :D

i sad su svirali 3 puna sata :hail: ono što mogu da se setim da je falilo je "Kad mi stane dah", "U osvit zadnjeg dana" i "Svetla, svetlosti".

sem toga sveeeeeee je bilo.

atmosfera odlična. meni je bilo malo čudno jer smo bili na balkonu gore a ne u masi pa mi je falilo nešto. ali sam zato imao fenomenalan pogled.

ja nisam nikakav muzičar i kvalitet svirke mi apsolutno ništa ne znači. vozi me atmosfera uvek. ali par prijatelja sa kojima sam bio su muzičari i oni su bili u fazonu da Bjesovi nikad bolje nisu zvučali. bemliga, možda je i do prostora. u Božidarcu sve uvek zvuči loše. a Bjesove zadnjih nekoliko puta kada sam slušao uvek su zvučali baš dobro, što ranije nije bilo garantovano i njihove svirke su oscilirale od potpunih raspada do vrhunskih provoda.

2 zanimljiva momenta:

1) Marinko u jednom trenutku objašnjava, a on inače retko kad priča između pesama išta, kako predaje likovno u osnovnoj školi u Gornjem Milanovcu i kako je obećao da će preneti pozdrave V-1. okreće telefon ka masi i svi kreću da skandiraju "V-1 ! V-1! V-1!" :D 

2) neki lik pored bine se u svakoj pauzi drao "Džordžijaaaa!!". posle nekog vremena masa ljudi je to prihvatila pa je bilo kolektivno dranje "Džordžijaaaa!!!". nisu je svirali. a ja nisam siguran da sam nekad i slušao uživo da je izvode, možda negde 90ih ali od tada ne.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Ma bili su super u Božidarcu, ali je tri i po sata meni bilo previše tog dana, nisam bio spreman za takav koncert. :D

Posted

EYOT

DOB 10.03.2023.

Koncert povodom 15 godina rada. 

Perfektan nastup! Nemam reči.

Skoro dva sata svirke. Koncert je snimljen. Bilo je 6-7 kamera. Jedina zamerka, možda je gitara trebala da bude za nijansu glasnija.

Od merča je bio samo poslednji cd.

Imam pravilo koje glasi: U odlasku i povratku sa koncerta ne sluša se u autu izvođač koncerta, već nešto deseto, najbolje neki drugi muzički pravac.

Sad nisam izdržao, pustio sam kupljeni cd i nastavio da uživam u Eyotu. Kao da je stvoren za noćnu vožnju. Dok je išla numera Heartbeat imao sam utisak kao da haluciniram: autoput, konstantna brzina, noćno nebo, pramenovi magle, svetla u daljini, ritam koji vozi...

Samo sam snimio predstavljanje benda. Potpuno nebitno. Ako nekoga interesuje može da pogleda šta je Dejan rekao.

• +1 8
  • 2 weeks later...
Posted

21 Vek @Feedback Niš

22.03.2003

Odlična svirka za najviše tridesetoro ljudi. Pretpostavljam da im je ovo standardni set, mada je mogla još neka sa poslednjeg albuma.

Vasko kao frontmen je impulsivan i pričljiv - više je bio u publici nego na bini. Saznali smo da prati fudbal, voli istoriju i ima komičarske ambicije :cool:

• +1 3
Posted

Kutiman ce biti dva dana u Bitef Art kafeu, 31.5. i 1.6.

• +1 1
Posted

Chris Eckman i Egret u Beogradu
Dom omladine Beograda/Klub

Četvrtak 20. april 20.30

Muzičar i njegov instrument i publika na par metara od njih, tako se stvara magija. Imamo tu čast da vas pozovemo na koncert američkog čarobnjaka Krisa Ekmana i pančevačkog virtuoza Egreta. Mesto je Klub Doma omladine Beograda, a vreme četvrtak 20. april od 20.30. Ulaznice su u prodaji na svim tickets mestima, online na tickets.rs, kao i na blagajni DOB-a po ceni od 1200 dinara, na dan koncerta cena ulaznice će biti 1500rsd.

Kris Ekman je legendarni muzičar i producent, nekada lider kultnih The Walkabouts, posle toga zapažen kao solo autor ili član The Strange, The Frictions, Dirtmusic, Distance, Light & Sky... ili kao omiljeni saradnik ili producent svima - u rasponu od Brajana Inoa, preko The Tindersticks do Stiva Vina. Tokom cele karijere Kris je uvek bio izuzetno kreativan i otvoren za eksperimente i izazove. Karijeru je počeo kao član uticajnih The Walkabouts, koji su među prvima potpisali za Sub Pop, posle čega su ostvarili i značajnu međunarodnu karijeru i nastupali i u Beogradu. Pored toga, Kris je jedan od vlasnika izdavačke kuće Glitterbeat Records, najznačajnije world music izdavačke kuće na svetu koja je objavila više desetina zapaženih albuma i konstantno dobijala priznanje za najbolju diskografsku kuću na svetu. 

Egret ili Petar Pupić je muzičar i producent iz Pančeva. Krajem 2022. godine objavio je debitantski EP "Silent Turns", pre toga i dva singla "Knot" i "My Isle". Ovu godinu obeležila je njegova prva pesma na srpskom jeziku, "Ako shvatim kasno", sa kojom je nastupio na Pesmi za Evroviziju i tako se predstavio široj publici. Petar je jedan od kreatora hit pesama i albuma za izvođače kao što su Buč Kesidi, Ljubičice, Iva Lorens... Zamislite svetove Sufjana Stivensa, Džejmsa Blejka, Nika Drejka, Četa Bejkera, koji se preklapaju u jednoj tački, u jednom gradu, u jednoj osobi. To je Egret.

Posted (edited)
On 2.4.2023. at 14:53, Lezilebovich said:

Jel ovo neka druga sala DOB-a, posto istog dana u isto vreme u Americani Zdenko Kolar svira pesme Vlade Divljana cini mi se?

Edited by Sludge Factory
Posted (edited)

Ali pise: Četvrtak 20. april 20.30 u vesti koju je Lezilebovich preneo.

Edited by Sludge Factory
Posted
40 minutes ago, Sludge Factory said:

Jel ovo neka druga sala DOB-a, posto istog dana u isto vreme u Americani Zdenko Kolar svira pesme Vlade Divljana cini mi se?

Jeste, Klub

• Hvala 1
Posted (edited)
6 minutes ago, Sludge Factory said:

Ali pise: Četvrtak 20. april 20.30 u vesti koju je Lezilebovich preneo.

A, moja greška, gledao sam palfootov post.

:twak:

Edited by ragasto
  • +1 1