Jump to content
IGNORED

Zimnica

April

Recommended Posts

Posted

Није то, сад видех можда ови имају. Скупо ми да купујем готове у оним теглицама него сам смислио за зимницу да их солим под притиском и циклично да одвадим по пар стотина грама у теглицу, зачиним и налијем уљем за мезе

Posted

skvadra dobija usoljene incune, sveze sigurno nemaju. oni se ne spustaju na nivo narodske ribe, glume nivo. ja bih pitao na dva mesta: tropico i ovi koji prodaju divlju ribu iz albanije i hrvatske, drugi lokal od ove squadre koju si linkovao, ka maksima gorkog

Posted

Па видећу ту, ако нема узећу неке друге

Posted

sutra cu ostaviti kupus koji sam kupio. imam 1 koren rena i nesto cvekle u frizideru da dodam. da li treba jos nesto? sta se jos od trikova primenjuje i da li jos neko povrce moze da se stavi pored kupusa.

inace sam kupio i par tvrdjih glavica kineskog kupusa (onaj duguljasti) koji planiram da stavim unutra jer me zanima sta ce da ispadne od toga. prethodnih godina sam od njega pravio kimchi a ovo je ipak nesto drugo. da li neko moze da predvidi da li to moze nesto da mi sjebe? u svakom slucaju cu pratiti situaciju i ocekujem da zbog tankoce listova bude ranije ukiseljen i prvi pojeden.

Posted (edited)

Za mesanje ima ono rusko cudo. Ako se ne varam zove se kvasnaja kapusta ili tako nesto. Kupus i sargarepa

edit:

капуста квашенная 

Kolko se secam brzo fermentira

Edited by katamaran
Posted

Mozda ubacis malo kukuruza

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

u kojoj formi kukuruz? suv ili ovaj iz konzerve? cak mislim da ima i nekog svezeg povremeno

Posted

Kukuruz koji se sada bere, znaci zreo 1 klip, okrunis ga, i onako zrna prospes po kupusu, nemam pojma tacno zasto, al znam da su moji roditelji tako ubacivali, dal boja, dal ukus, nemam pojma

Posted (edited)

ako mislis da trosis raso, nemoj stavljati kukuruz, uslinavi ga...

edit: stavlja se da ubrza proces fermentacije, isto ko da si stavio parce hleba.

Edited by aram
Posted (edited)

Za mesanje ima ono rusko cudo. Ako se ne varam zove se kvasnaja kapusta ili tako nesto. Kupus i sargarepa

edit:

капуста квашенная

Kolko se secam brzo fermentira

zakon!

5-7 dana mu treba u stanu pa onda na terasu

Edited by maheem
Posted

Ima to kod onih mojih tetaka na Pancevackoj pijaci. Taman da ih ovih dana obidjem, mozda nedelja buvljak. One su carice i pola zimnice im je asortiman za Ruse.

Posted

ne znam dal postoji dosadnija hrana na svetu od zimnice.