kapetanm Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Није то, сад видех можда ови имају. Скупо ми да купујем готове у оним теглицама него сам смислио за зимницу да их солим под притиском и циклично да одвадим по пар стотина грама у теглицу, зачиним и налијем уљем за мезе
yolo Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 skvadra dobija usoljene incune, sveze sigurno nemaju. oni se ne spustaju na nivo narodske ribe, glume nivo. ja bih pitao na dva mesta: tropico i ovi koji prodaju divlju ribu iz albanije i hrvatske, drugi lokal od ove squadre koju si linkovao, ka maksima gorkog
yolo Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 sutra cu ostaviti kupus koji sam kupio. imam 1 koren rena i nesto cvekle u frizideru da dodam. da li treba jos nesto? sta se jos od trikova primenjuje i da li jos neko povrce moze da se stavi pored kupusa. inace sam kupio i par tvrdjih glavica kineskog kupusa (onaj duguljasti) koji planiram da stavim unutra jer me zanima sta ce da ispadne od toga. prethodnih godina sam od njega pravio kimchi a ovo je ipak nesto drugo. da li neko moze da predvidi da li to moze nesto da mi sjebe? u svakom slucaju cu pratiti situaciju i ocekujem da zbog tankoce listova bude ranije ukiseljen i prvi pojeden.
katamaran Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 (edited) Za mesanje ima ono rusko cudo. Ako se ne varam zove se kvasnaja kapusta ili tako nesto. Kupus i sargarepa edit: капуста квашенная Kolko se secam brzo fermentira Edited November 7, 2014 by katamaran
sekretar Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Mozda ubacis malo kukuruza Sent from my iPhone using Tapatalk
yolo Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 u kojoj formi kukuruz? suv ili ovaj iz konzerve? cak mislim da ima i nekog svezeg povremeno
sekretar Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Kukuruz koji se sada bere, znaci zreo 1 klip, okrunis ga, i onako zrna prospes po kupusu, nemam pojma tacno zasto, al znam da su moji roditelji tako ubacivali, dal boja, dal ukus, nemam pojma
aram Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 (edited) ako mislis da trosis raso, nemoj stavljati kukuruz, uslinavi ga... edit: stavlja se da ubrza proces fermentacije, isto ko da si stavio parce hleba. Edited November 7, 2014 by aram
maheem Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 (edited) Za mesanje ima ono rusko cudo. Ako se ne varam zove se kvasnaja kapusta ili tako nesto. Kupus i sargarepa edit: капуста квашенная Kolko se secam brzo fermentira zakon! 5-7 dana mu treba u stanu pa onda na terasu Edited November 7, 2014 by maheem
yolo Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Ima to kod onih mojih tetaka na Pancevackoj pijaci. Taman da ih ovih dana obidjem, mozda nedelja buvljak. One su carice i pola zimnice im je asortiman za Ruse.
darling Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 ne znam dal postoji dosadnija hrana na svetu od zimnice.
Recommended Posts