yabadaba Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Ja sam par puta saradjivao sa ovima: https://dijamant-ing.rs/secenje-waterjetom Doduse samo jednom su mi sekli plocice i to mislim da nije bio water jet posto je bilo u pitanju neko gerovanje, ali vidim da rade to. U principu imas dosta tih firmi koje rade usluzno secenje. Trebalo bi da imas pripremljenu geometriju u nekom vektorskom formatu npr .dwg
Paul Gompitz Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Dwg nije problem. A koji je red velicina cijena?
đorđe geprat Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 (edited) vi štose razumete u rekonstrukcije prostora: koliko bi mogla da košta kompletna rekonstrukcija stana. sve: zidovi, plafoni do trske, parketi, prozori, vrata, vodovod, kanalizacija, struja, keramika, sanitarije. sve sem centralnog grejanja koga nema? od - do po m2 u€ Edited February 16, 2020 by djordje geprat
James Marshall Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 Drugar je to radio, prilikom useljenja, bukvalno derao zidove, kroz njih razvodio sve moguće kablove (zgrada iz šezdesetih), sa namještanjem, ono, od golih zidova i radova teškim mašinama do stana za useljenje (usput i neku pregradu radio), kaže oko 150 evra po kvadratu da ga je sve ispalo. Doduše, mislim da vodovodne instalacije nije dirao, ali novo kupatilo, kuhinja, sanitarije, sve.
radisa Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 9 minutes ago, djordje geprat said: vi štose razumete u rekonstrukcije prostora: koliko bi mogla da košta kompletna rekonstrukcija stana. sve: zidovi, plafoni do trske, parketi, prozori, vrata, vodovod, kanalizacija, struja, keramika, sanitarije. sve sem centralnog grejanja koga nema? od - do po m2 u€ Mene za kuću izašlo, grubo, oko 200€ po kvadratu... Ostali samo spoljni zidovi, čak sam mesto postojećeg krova izidao sprat, i napravio još 2 terase u toj cifri...
Sestre Bronte Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 oko 400 e/m2 sa kvalitetnim materijalima ili 200 ako radite kao radiša
Блок_64 Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 (edited) 1 hour ago, djordje geprat said: vi štose razumete u rekonstrukcije prostora: koliko bi mogla da košta kompletna rekonstrukcija stana. sve: zidovi, plafoni do trske, parketi, prozori, vrata, vodovod, kanalizacija, struja, keramika, sanitarije. sve sem centralnog grejanja koga nema? od - do po m2 u€ Na pitanje je jako tesko odgvoriti na osnovu sturih informacija.Cenu po kvadratu moze svako da ti da okvirno i upravu su i Radisa i Braca Strugacki.Zavisi dosta i od materijala kojima radis i od stolarije koju zelis da kupis...... Da bi ti neko dao tacnu cenu,mora da dodje da pogleda stan premeri kvadrature popise sve radove pa tek onda da ti da neku pribliznu ponudu. Ako planiras to da radis ove godine onda pozuri posto je potraga za majstorima ogromna. Edited February 16, 2020 by Блок_64
đorđe geprat Posted February 17, 2020 Posted February 17, 2020 hvala vam. iz birokratskih, pravnih razloga mora da se sačeka zima. ja sam odoka tipovao na 200€ sa ugradnjom prosečnih materijala. videćemo.a da je frka za majstore, znam.
Frank Pembleton Posted February 17, 2020 Posted February 17, 2020 Mislim da ispod 250€ po kvadratu sigurno ne treba da se nadaš..Ali ovo što kaže kblo biće ti veći problem da nađeš majstore...... Shiit has hit the fan...
Блок_64 Posted February 17, 2020 Posted February 17, 2020 8 hours ago, djordje geprat said: hvala vam. iz birokratskih, pravnih razloga mora da se sačeka zima. ja sam odoka tipovao na 200€ sa ugradnjom prosečnih materijala. videćemo.a da je frka za majstore, znam. Ne znam da ti kazem sta imas naeru da ugradjujes,mada to nije ni bitno ali nemam lepe vesti za tebe.Mislim da do zime ocekuj minim 10-20% da ce cene ici gore i sto se tice majstora i sto se tice materijala.Ovom ludilu koliko vidim nema kraja.
Sestre Bronte Posted February 17, 2020 Posted February 17, 2020 cene sirovina se nisu menjale, tako da ne očekujem da će se promeniti cene gotovih proizvoda majstori su druga priča, odoše
đorđe geprat Posted February 17, 2020 Posted February 17, 2020 2 hours ago, Блок_64 said: Ne znam da ti kazem sta imas nameru da ugradjujes,mada to nije ni bitno ali nemam lepe vesti za tebe.Mislim da do zime ocekuj minim 10-20% da ce cene ici gore i sto se tice majstora i sto se tice materijala.Ovom ludilu koliko vidim nema kraja. čovek bi trebalo da reguliše papirologiju za desetak meseci (zakon tako kaže) pa da onda krene sa radovima. sad, zbog ovog što kažeš reći ću mu da zove preduzimača jedno 2 meseca ranije za predračun i dogovor. no, ništa bez 12 sledećih meseci.
Kursadžija Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 radim sto za ispijanje kafe u avliji https://i.imgur.com/Pew3qoY.jpg
Recommended Posts