kud u maglu Simoviću Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 hahaaaaaaaa, simovicu, bio si u pravu, izvini sto nisam odmah poverovala :) puna je kamenca, evo je kiseli se, al i to malo sto sam rukom skinula i vratila, mlaz je odmah ojaco. fala svima, ustedeli ste mi 2000 i dosta zivaca. HVALA! pravicu vam kolace :)
katamaran Posted January 11, 2017 Posted January 11, 2017 (edited) majstori i majstorice, sta moze da bude razlog da je slavina izgubila snagu mlaza iz cista mira? topla voda iz bojlera nikad nije isla u jakom mlazu, hladna je tekla normalno, a onda je samo u jednom trenutku ni iz cega hladan mlaz zanemocao. sad curi. zvala sam majstora, al bolje da unapred znam sta moze biti, ako majstor odluci da me zajebaje. mirise na pucanje cevi edit: srecom nije :) ovo vreme + simptomi su bas mirisali na cevku Edited January 11, 2017 by katamaran
KnightLore Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Ima li neko preporuku za dobrog servisera interfona u Beogradu? Postojeći je nakon 25 godina juče potpuno gecrkt, pa sad u zgradi razmišljamo da li da ga servisiramo ili ugrađujemo novi. Kakva su iskustva sa videointerfonom, odnosno tastatura ili čip bravom?
hazard Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 Imam u stanu elektricni kotao za etazno grejanje (,,Impro" od 6 kW). U decembru je primeceno da curi nesto iz kotla, dosao je majstor, otvorio, video da se pokvario sigurnosni ventil i zamenio. Posle tipa 10 dana je opet pocelo nesto da curi, pa se desi da dan-dva curi, pa onda prestane...grejanje radi, ali meni nije jasno kako moze opet u roku da 10 dana pocne ventil da propusta opet...ili je nesto drugo u pitanju ("simptomi" su isti). Kotao je relativno nov (< 3 god., prvi put upotrebljen u oktobru 2015.), ventil je nov (ima mesec, mesec i po dana), da li je moguce da je toliki krs kvalitet? Ili je nesto drugo u pitanju, previsok pritisak u sistemu, ili pak ventilu "ne prija" cinjenica da u vodi ima antifriza...? Zna li iko ista o tome? Bzvz mi da opet zovem majstora na slepo da mi opet zameni isti ventil i onda posle 10 dana opet da procuri...
Bujodrag Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 A zašto ne bi opet zvao tog majstora? Zvao si ga da popravi kotao. Ako i dalje nešto curi, to znači da majstor nije obavio svoj posao, za koji je, verujem, bio plaćen.
Блок_64 Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 Нису сви вентили исти.Односно нису сви истог квалитета.
beta Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 Imam u stanu elektricni kotao za etazno grejanje (,,Impro" od 6 kW). U decembru je primeceno da curi nesto iz kotla, dosao je majstor, otvorio, video da se pokvario sigurnosni ventil i zamenio. Posle tipa 10 dana je opet pocelo nesto da curi, pa se desi da dan-dva curi, pa onda prestane...grejanje radi, ali meni nije jasno kako moze opet u roku da 10 dana pocne ventil da propusta opet...ili je nesto drugo u pitanju ("simptomi" su isti). Kotao je relativno nov (< 3 god., prvi put upotrebljen u oktobru 2015.), ventil je nov (ima mesec, mesec i po dana), da li je moguce da je toliki krs kvalitet? Ili je nesto drugo u pitanju, previsok pritisak u sistemu, ili pak ventilu "ne prija" cinjenica da u vodi ima antifriza...? Zna li iko ista o tome? Bzvz mi da opet zovem majstora na slepo da mi opet zameni isti ventil i onda posle 10 dana opet da procuri... zovi ponovo majstora da pogleda kotao. verovatno je bio isuviše veliki pritisak pa je kotao ispustio višak vode kroz sigurnosni ventil. šta god da je uzrok, majstor bi morao da ga otkloni. ovo pišem sa rezervom jer ja večito ratujem sa majstorima za gasni kotao. obožavaju me
hazard Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 Pa mislim da nije u pitanju visak vode, jer nakon tog curenja sada jedan veliki radijator (onaj kao za peskire sto se pravi, uspravni, u kupatilu) je polu-hladan tj. poluprazan. I jedan manji radijator se cesto hladi (nagomilava se vazduh) i mora da se ozracuje. Osim ako nesto nije u redu sa samom konfiguracijom radijatorskih cevi, pa jednostavno ne moze da se stvori balansiran pritisak u sistemu, nemam pojma
JozoMujica Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 Može da bude i višak vode ako postoji i višak vazduha. Zar nemaš merač pritiska u sistemu na kotlu?
wall Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 Možda pumpa nije ispravna pa pravi neke hidraulične udare...
beta Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 (edited) kakvi hidraulički udari? ne zbunjuj hazarda. hazarde zovi majstora da to pregleda Edited January 28, 2017 by beta kentauri
wall Posted January 28, 2017 Posted January 28, 2017 Pa šta znam ako ima pumpa ima i kretanje vode a gde je kretanje vode može doći i do hidrauličkog udara i naglog skoka pritiska. E sada to bi svakako treba čuti kroz cevi ali eto, subota veče ja se sećam dinamike fluida. -_-
mire Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 tipujem na, kako hazard reče, "konfiguraciju cevi"
frit Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 (edited) bolje da curi nego da bude bagabum e: da i tu slučajno ne pise sitnim slovima da je potrebna ekspanziona posuda Edited January 29, 2017 by fritifrut
Блок_64 Posted January 29, 2017 Posted January 29, 2017 tipujem na, kako hazard reče, "konfiguraciju cevi" У 20 марке да опет вентил не ваља . Хазарде поправљај отворисмо кладионицу због котла.
Recommended Posts